Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2008 18:08 - Изгубена в блеенето
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2579 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 08.05.2008 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Стоя и блея... гледам зеленият рай под прозореца ми и се наслаждавам на спокойствието в сърцето на София. Толкова е спокойно, че редовно идва някой, който да се изпикае зад другата сграда и когото виждам, пушейки на терасата. Толкова е спокойно, че подслушвам майсторите, които слагат дограма в преждеспоменатия и препикаван блок. Вятърът...Преливащото зелено...нежното кафяво...и гълъбът, който всеки ден се разхожда гордо и бодро по улука и перваза на терасата.

Стоя и блея, а работата на целият китайски, японски и афганистански народ е струпана на бюрото ми и то се огъва, молейки за милост. Какво ли би ми казало бюрото, ако имаше душа и уста? Може би:

-          Облекчи ме, моля те, дъските ми се цепят. Нямаш ли сърце?

 

Или

 

-          Кучко противна, няма ли най-накрая да разкараш тези класьори? Какво си мислиш, че съм каменно ли? Не, аз съм прост талашит, така че – аре размърдай се.

Ох, каквото и да ми каже не ми пука. Защо ли? Защото блея щастливо като едно от малцината оцелели гергьовски агнета. Рипам с копитца, хапвам зелено, дрънкам със звънчето и не ме ебе за огъващото се бюро, за листите със задачи и сроковете.

Кое е по-важното и по-значимото – отпускането или мобилизирането?

 Качеството на работата или количественото и измерение – спазените срокове?

Коя е по-малката жертва работата по 16 часа на ден или лишаването от бира с приятели?

Кое е по-правилно – да работиш за много пари с кофти колеги и кофри работа или за малко, но с готини такива и удовлетворяващи те дейности?

Стоя и блея...и се лутам...гледам едно листо. Опитва се да падне от повече от минута и не пада. То просто лети. Целува прозореца, прегръща клоните, пръска чар сред другите листа и се рее...свободно и попаднало в безметежността.

Стоя и блея и се опитввам да мисля. Поемам своята глътка въздух преди да продължа да работя. Размишлявам, преди бюрото ми да започне да ме псува отново. Разпускам... боли ме гърбът...облягам се на стола и се залюлявам на двата му крака, гледайки навън.

 Искам да съм в Истанбул и да пия отново кафе, докато гледам джамията, върху чийто покрив има порастнало дърво.  Искам да изживея отново сладкия флирт с италианеца от турски произход - Антонио. Мога после да правя бавен и продължителен секс. Искам да се нося безметежно в страната, в която всичко е бавно и спокойно. Отговаря на състоянието ми.

Стоя и блея и осъзнавам, че погедът ми се е забил в една снимка на усмихнати деца, които са на средата на прясно окосена и свежа зелена поляна. Върнах се няколко дни назад, там където бях. Огромни поляни, осеяни с глухарчета. Буренясала ски писта. Пролетен дъжд. Прочистващ и студен въздух. Съвършеният предбалкан. Великите борове. Сладостните тръпки от единението с природата. Тръпките...ех, как ме побиват. Усещам ги. Разхождат се по гърба ми. Събират се в гръбнака, точно между плешките, за да се спуснат надолу и да обладаят цялото ми същество. Има едни отцепници. Те членуват в дружеството на независимите тръпки. Пътят им е различен. Понякога обхващат стомаха ми и ми е трудно да разбера, дали са ме обсадили тръпките или разстройствата на стомашно-чревният тракт. Други пък, по-радикални тръпки сграбчват здраво сърцето ми и ми казват, че участвам в учебно тренировъчен процес, в който си припомняш усещането за разбито и излекувано сърце. Третите независими тръпки са здраво стъпили на земята и се опитват да ме привлекат за каузата, подкосявайки коленете ми. Ей, много отцепили се тръпки има. Започнах да ги усещам всичките.

Време е да затворя вратата на терасата и да обърна внимание на мрънкащото бюро. Имах нужда от глътка свежи спомени, тръпки и изживявания. Айде стига съм бляла, че ще ме помислят за клонирана овца под прикритие на хомо сапиенс.

 

 






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. buboleche - хахаха
08.05.2008 18:54
аз преди един час се определих като тъпа уфца, защото си затрих много готин пост без да искам. но ти...да не си влюбена? :)))))
цитирай
2. анонимен - Леле...
08.05.2008 19:06
вярно си изтрещяла, моме :)))
Ще те взема с мен в Кайро, навитак ли си?
цитирай
3. estrella - Синдром
08.05.2008 22:13
на внезапно свършилата почивка те е обхванал. Мен ме тресе същия. Всички ни тресе. Спокойно, чак по Коледа ще има толкова почивни дни накуп, ще ни мине дотогава:)
цитирай
4. raztvoritel - ) Ти пък
08.05.2008 22:38
Ти пък си толкова кадърна и толкова се радвам, че те има! Ако трябва да добавям нещо след това, то е, котешка душице, би ли направила компромиса да пишеш в блог-а в някои моменти (каквато и да е продължителността им), в които просто се чувстваш много добре. Плийз.
цитирай
5. anallizator - моля, в най-скоро време да си зак...
08.05.2008 23:16
моля,в най-скоро време да си закупиш АЗМ и да го оставяш включен постоянно,защото не искам да пропускам мислениците ти!!!

(АМЗ - автоматичен записвач на мисли)

цитирай
6. pipil - daa dobra ideq, analizatori i az sam ...
09.05.2008 00:15
daa dobra ideq , analizatori i az sam - za!
цитирай
7. totenlicht - аууу..
12.05.2008 11:12
ама то това сантиментално настроение било отдавна, ва..:)
ако те бях прочела по-рано нямаше да ме сащисаш тъй на летището :))))))))
аре да се хванем и да аправим едно мааалко пътешествийце някоя съботка (примерно 24ти) до където и да е. само ей така - за разходката?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1952348
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170