Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2008 20:29 - Безхаберие, насилие и лицемерие... до кога?
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4545 Коментари: 17 Гласове:
0

Последна промяна: 01.04.2008 11:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"Поздравления, млади човече. Току - що, осакатихте един свой връстник и станахте достоен гражданин на нашето общество"

Това са думите, които трябва да се произнасят от представителите на институциите по време на пресконференции, защото именно те съответстват на безгрижието, което се демонстрира като позиция, относно насилието сред младите хора.

Последните няколко месеца се наблюдава ескалация на детската агресия или по-скоро се наблюдава нейният пик. Не е ясно защо всички са изненадани. Гледат омърлушено, цъкат възмутено и се допитват до Бог, как така се случи, та се стигна до тук.

Всички са изненадани от факта, че малолетни предлагат орална наслада срещу 5 лева. Ама защо се чудите - аз знам за много девойки, които го правят срещу 100 грама водка - директорите на Домовете, в които са настанени - също, но това не влияе особено на отношението на преждеспоменатите към проблема.

Голяма част са изумени, как така може дете да бъде затиснато от капак на контейнер, защото се е навело да вземе глава на кукла от там, но никой не си задава имумено въпроса "Какво се случва с купищата играчки и подаръци, които се носят благотворително в тези домове?"

Аз искам да кажа само едно: крайно време беше да гръмне и този балон. 
Не казвам, че случилото се ме радва, но определено съм доволна. Имаше твърде много предупреждения и знаци, че цялата система и хилядите чиновници, които я обслужват са гнили, ама толкова гнили, та чак се разпадат. 

Да, ама ние като едни перфектни дупедавци и жалки мизерници, когато става въпрос за грижата за други, заровихме за пореден път глава в пясъка, ритнахме с крачета и хвърлихме прах в очите на хората от Европата, надупихме се и проблемът спря да съществува. Да, ама не.

Лицемерното ни общество, с престорено възмущение проследява случващото се в Домовете за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи и цъка още по престорено.

Спуснатите директори-протежета, в повечето случаи се оказват новоприземили се парашутисти, които се оправдават с непознаване на ситуацията и плюят предшествениците си.

Безличните учители плюят де що има родители и казват колко безотговорни са, спрямо децата си, което пък е тяхното оправдание за ширещото се безхаберие.

Силно прозрачната полиция, обяснява как няма достъп и как предприемането на конкретни действия, използването на ясно дефинирани мерки и налагането на определени санкции е в правомощията на общините.

„Компетентните” общински служители говорят за децентрализация и връщат топката на директорите и така до безкрай...

Всъщност не е до безкрай...всичко има край и понякога този край е фатален за някои деца....

Малко статистика:

Декември 2007 – 14 годишно момче умира, след побой в училище в Разград

Февруари 2008 – дете от ДОВДЛРГ в София, пада от прозорец, като има съмнения, че е блъснато от друг възпитаник на Дома

Февруари 2008 – момче от Севлиево е пребито от трима свои съученици и е с разкъсан далак

Март 2008 – момче от Севлиево е жигосано с нагорещено желязо по врата

Март 2008 – дете от същия Дом в София е в болница, след нанесен тежък побой

Март 2008 – 10 годишно момче убива 82 годишна жена в Пловдив

Март 2008 – две момчета на по 17 години от ДОВДЛРГ в Ловеч, са пребити от други две момчета, влезли свободно в Дома в 2 часа през ноща

Март 2008 – тийнейджъри в Севлиево пребиват две деца от ДОВДЛРГ

Искам да задам само един въпрос:

Деца се убиват? А кой им даде оръжието?

До кога ще се оправдаваме с това, че младите хора са неконтролируеми и безобразни?

 До кога ще си прехвърляме топката?

До кога ще си заравяме главата в пясъка и ще позволяваме да ни помпат анално и ще я вадим, само за да проследим  цъкащо върволицата, отиваща на поредното погребение на млад човек?

 "Честито, уважаеми! Вие сте сценаристите на филма, в който живеем"




Гласувай:
0



1. анонимен - tova go kazva i pi6e vseki i kakvo se ...
31.03.2008 21:12
tova go kazva i pi6e vseki i kakvo se promenya
цитирай
2. radalia - С писане не се променя.
31.03.2008 21:55
Освен, ако не се замислим... Какво, аджеба, правя аз?
А пишейки, сигурна съм, че авторът се е замислил. Задал си е поне няколко "защо" и е намерил отговора за себе си. Видно е.
А какво правим ние, прочитащите го?
Отново махаме с ръка и казваме, че това всеки може да напише, че това не се отнася за нас, за нашите деца, даже за тези на съседите ни...
цитирай
3. zoorry - Е, все пак..
31.03.2008 22:02
Почти нищо не остава в читателя. Но все пак..Една малка пукнатинка в ония кубчета, тези, от http://radalia.blog.bg/viewpost.php?id=171994. И тя е достатъчна. И следващата пукнатинка, в следващия читател. Докато строшим фабриката на илюзии.
цитирай
4. анонимен - Ок, само че
31.03.2008 23:25
не ми казвай, че всички деца в домове са прекрасни, защотот познавам такива, които са се родили лоши. Те са родени курви, проститутки, наркомани и убийци. Такива трябва да бъдат заличавани и не мога да разбера какво сте тръгнали да скимтите и виете щото са утрепали няколко курви
цитирай
5. radalia - Жалък си.
31.03.2008 23:32
Сигурно си роден такъв.
цитирай
6. cecobob - мразя анонимните
31.03.2008 23:47
Човек без име,без лице не трябва да коментира. Прекалено охолно се чувства.
Постинга е чудесен. Трябвада се пише. Явно системата куца и държавата не е на мястото си.
Поздравявам те и гласувам за теб !
цитирай
7. flooor - сещтам се за една мисъл, която скоро ...
31.03.2008 23:56
сещтам се за една мисъл, която скоро прочетох: "има достатъчно хора, който назовават нещата такива,каквито са.....сега е време да се появи някой, който да каже какви трябва да бъдат"
цитирай
8. анонимен - Абе,
01.04.2008 00:43
във всеки малък и средно голям град се знае, че момичетата от домовете духат за левче.
Не аз съм жалък, жалки са онези, които са дали по левче за услугата
цитирай
9. nakom - я публикувай адресите и телефоните
01.04.2008 07:32
на тия момичета които духат за 100 грама водка.
цитирай
10. анонимен - вие
01.04.2008 08:19
сте луди.
цитирай
11. pakostinka - @Flooor,
01.04.2008 10:52
Повярвай ми, има прекалено много хора, които казват какви и как трябва да са нещата. Има много експерти, които правят предписания, като тези предписания не са съобразвени по никакъв начин с условията и възможностите на даденото населено място или с държавната политика.

Пример, от тази сутрин: ДАЗД прави предписание, домът в Трън да бъде закрит, и да се създаде алтернативната социална услуга "седмична грижа", а другите деца, които се нуждаят от постоянно настаняване да бъдат настанени в други домове. Докато се промени функцията и предназначението, което изисква няколко месеца, ДАЗД прави друго предписание - да се назначи охрана.
От общината казват, че нямат средства за заплата на такъв човек и се завърта отново кръгчето...за Дома в Трън е отделена сума Х, която е достатъчна за охрана, но нейното предназначение е за ремонт и тя попада в друго перо в общинския бюджет и общинарите не могат да я пипат. От ДАЗД казват, че ако има желание, могат да се управляват гъвкаво средствата и така...поредният безкрай.

Искам само да кажа нещо Flooor, аман от хора, които казват, какви трябва да бъдат нещата, изхождайки само от зазубреното по време на студентството.

@Nakom,

и ти ли Брате? :)
цитирай
12. flooor - :)
01.04.2008 11:54
Те не показват как може да се решат проблемите,а как се замазват очите на доста хора с празни приказки и действия.
цитирай
13. анонимен - КРУШАТА НЕ ПАДА ПО-ДАЛЕКО ОТ КОР...
01.04.2008 16:56
КРУШАТА НЕ ПАДА ПО-ДАЛЕКО ОТ КОРЕНА. КАКВИТО РОДИТЕЛИТЕ ТАКИВА И ДЕЦАТА. АГРЕСИВНИ РОДИТЕЛИ-АГРЕСИВНИ НАСЛЕДНИЦИ. АГРЕСИЯТА НА НЯКОИ БЪЛГАРИ ИМ Е ГЕНЕТИЧНО ЗАЛОЖЕНА.С НЕЯ ТРОВЯТ НЕПРЕКЪСНАТО ЖИВОТА НА ДРУГИТЕ.НЯМА ЛЕК ЗА ТОВА НЕЩО. КРИВО ДЪРВО СЕ ОПРАВЯ,А КРИВ ЧОВЕК-НЕ.ТЪЙ СИ ОТИВА ДО КРАЯ.САМО СОПАТА СДЪРЖА РАЗВИЛНЕЛИТЕ СЕ, НО СЕГА СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ И НЕ МОЖЕ ТАКА.
цитирай
14. pakostinka - @flooor,
03.04.2008 17:46
така е, защото е пълно с хора, които само отчитат и симулират дейност. Това, което искам да те попитам е какво, според теб трябва да се направи, за да се решават проблемите, а не да се замазват очите на хората?

@Анонимен,
Аз не вярвам, че агресията се унаследява генетично - убедена съм, че тя се формира по-късно, в процеса на развитие. А за сопата и удържането - това е един прекрасен начин да създаваш поколения насилници, които знаят само за един метод на възпитание, а именно този с пръчката.
Поздрави.
цитирай
15. flooor - :)
03.04.2008 18:47
Като начало трябва да се промени обществото ни.
цитирай
16. pakostinka - @flooor,
04.04.2008 12:09
никак не е амбициозно това, което казваш ;)))
цитирай
17. flooor - :)
04.04.2008 13:07
Напротив:) Според мен,за да станат някакви по-големи и значими промени в тази държава преди всичко трябва да се промени начина на мислене и поведение да хората в нея.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1950558
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170