Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2011 21:23 - Лумпени и маргинали ли сме?
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7915 Коментари: 9 Гласове:
11

Последна промяна: 25.09.2011 21:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Поради известното информационно затъмнение, в което бях изпаднала последните 2 дни, днес започнах да правя преглед на случилото се и от всичките коментари, репортажи и публикации в електронни сайтове разбрах няколко неща:

1)      Политическите партии упорито и изключително умело яхват случвалото се убийство в Катуниза, за да правят кампаниите си. Б.Б. казва, че е разочарован от полицията, Цецо не го коментира, но казва, че няма политически чадър, Меглена казва, че това е това е доказателство за безпомощността на държавата, а Ивайло, че Цецо трябва да дава обяснения или оставки. Разбира се, се появи и лудият Волен, който говори за циганска престъпност, а именно той беше в центъра на конфликта пред джамията в София. Изводът, който си направих е, че на никой не му пука за това какво се случва в действителност, а се интересува само от  дивидентите, които може да извлече.

2)      Има безнаказаност и усещане за  всевластие. В страна, в която един човек може да се самопровъзгласи за цар и всички българи, цигани и журналисти го легитимират, наричайки го цар, единственият извод е, че всички ние сме васали и слуги. Единственият избор, който имаме е да се съревноваваме помежду си, за да сме част от свитата на царя, но никога, никой от нас няма да може да бъде цар, защото тази титла и власт е дадена на един човек, който дори не е българин, а се титулова като „Цар на циганите”

3)      Сериозните проверки и промени на очевАдни неща започват да се правят, когато някой умре. Трябваше да станем свидетели на множество трагични инциденти, за да започне държавата да разследва и да прави политики за превенция и санкциониране. Преди няколко месеца трябваше да убият момиче в парк в София, за да се сети общината, че там е тъмно, няма охрана и че това място вместо да служи за отмора е лобно място. Вчера убиха поръчково едно момче и прокуратурата, НАП и всякакви ненужни принципно паразитиращи институции се сетиха, че трябва да направят данъчна проверка на провъзгласилият се цар, който съвсем случайно се оказа притежател на автомобил със специален режим. Не искам да обвинявам ГЕРБ за политическият чадър, защото цар Киро не е ‘цар” от вчера, но поне те можеха да спрат наглостта на циганският барон.

4)      За някои от българите, журналистката Бенатова е родоотсъпничка, която нарича протестиращите „лумпени и футбулни хулигани” е много обидно. Лично аз не се изненадвам и обиждам, защото Бенатова е журналистическа проститутка и вампир. Това, което обижда мен е, че главният секретар на МВР – Калин Георгиев нарича протестиращите „лумпени и маргинали”, че полицията не е направила нищо, за да спре вандализма и че и до ден днешен полицията пази „Цар Киро”, а не родителите на убитите момчета.

 

Това, което аз, като гражданин искам са обяснения!!!

Обяснения от полицията, защо след като има подадени жалби от убитото момче, че е заплашвано с убийство, защо все пак се стигна до убийство?

Обяснения от прокуратурата защо имотни проверки на „Царя” се правят чак, когато има извършено престъпление?

Обяснение от всички институции, които избираме за това как да бъдат опазени децата ни от етническите конфликти и убийства,  без да прилагаме единственият изход -емигриране?

Обяснения за това какво се случи с нашите пари, които отидоха за интегриране на ромите и какво направиха всички „цигански” организации? Отговор  на въпроса за какво отиват нашите пари от  данъци и за това ли финансираме тези организации  – да интегрираме цигани по начин, който им гарантира безнаказани убийства?

Защо Калин Георгиев нарича тези българи, които протестират и се борят за правата и живота си, тогава, когато полицията се страхува, лумпени и маргинали?

Отговори за това, кой може да защити мен и моето семейство от презрителното отношение от страна на цигани, полиция и държавна власт?

 Искам да разбера какво съм аз? Лумпен? Маргинал? Или просто реципиент за паразитиращи малцинства?




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Ние сме...
25.09.2011 21:27
излишни, непотребни...
цитирай
2. pakostinka - Не сме,
25.09.2011 21:31
най-малкото сме необходими, за да плащаме, но сме непотребни, защото не продаваме гласа си.
цитирай
3. анонимен - Много е важно, че хората се събуд...
25.09.2011 22:21
Много е важно, че хората се събудиха, силно се надявам, че всички протести по места няма да приключат за един ден и ще бъдат отразени по чужди телевизии. Отдавна знаем, че циганите имат специални привилегии в БГ вече 70 г. и това е заради управлението на Т.Живков, който е циганин. През комунизма цигани и турци имат специални квоти за прием във ВУЗ, някой чувал ли е това да го има в нормална страна???Всеки може да види добре, че циганите живеят в безплатни жилища, не плащат никакви данъци и такси и прибират солидни социални помощи. Дори без да говорим за кражбите и ненаказуемостта на всичките им престъпления, циганите вече имат много сериозно предимство в живота българите. Получаваш безплатно жилище, социални помощи и гарантирано безплатно образование!
Съжалявам, че в Катуница полицията е направила всичко възможно българите да изглеждат като лошите хора, а циганите като жертви,макар че те са убийците.Даже палеита са изцяло в полза на циганина Рашков,който 100% има застраховка на къщите и колите,чрез безплатна охрана от полицията е транспортиран на друго място далеч преди да започнат всякакви протести и сега той печели 2 неща:Първо,застрахователят ще му построи нова къща,може директно да осъди държавата макар и за малка сума, но достатъчно за да извоюва нови и нови привилегии за етноса си и в крайна сметка да изпълни мисията си циганите да бъдат новата аристокрация на България, а българите работници и обслужващ персонал.
цитирай
4. pakostinka - Анонимен,
25.09.2011 22:35
за съжаление си много прав - единствените дивиденти от този случай са за циганският барон и неговите съмишленици, а всичките негативи за нас - лошите и лумпенизирани българи :(
цитирай
5. dorichela - Пакостинка, ти си го казала в ком...
26.09.2011 01:18
Пакостинка, ти си го казала в коментара си... ние плащаме, но не сме им в полза при гласуването.. затова си ги къткат, отглеждат.... да има кой да гласува!
цитирай
6. nkf - Какво ти пука за мнението на кали...
26.09.2011 12:21
Какво ти пука за мнението на калинчо/калинка?То горкото момиченце,оная вечер, не знаеше къде се намира.Оглеждаше се като зайче насам-натам и до толкова не беше на себе си,че едно смислено изрчение не можеше да каже.Май и той е мека китка,като никол младенова.
Като цяло решението е просто:никаква толерантност към цигани и подобна измет,самите хора,ако ги ограничават по всякакъв начин и на всяко място циганите ще се свият в черупките си.Циганин лесно се "пречупва",те са психически неустойчиви и много страхливи,особено ако не са в огромна тумба.
А колкото до политиците-ами научете се да си правите сметка за кого гласувате.
цитирай
7. анонимен - Много ясно, че ше ги нарича лумпени и ...
27.09.2011 13:33
Много ясно, че ше ги нарича лумпени и маргинали, защото са такива. Не могат да отидат да палят, да се бият и чупят. Закона трябва да е равен за всички граждани на република България и трябва всеки да си носи последствията. Но проблема е че България е ганьова държава и никой не му пука за никой и за нищо. Всички се интересуват от бой, ебане и чалга.
цитирай
8. zafirov - Пакост, има два типа протестиращи: ...
29.09.2011 00:16
Пакост, има два типа протестиращи: едните знаят срещу какво протестират и искат определен тип промяна на нещата, а другите си мислят, че зная срещу какво протестират, но същевременно им е по-забавно да се правят на герои и на граждани. А всъщност първите са малцинство и протеста им се изкривява, а вторите са тълпа и създават възможност няколко умни глави да ги яхнат като мнозинство и да яздят после всички.
цитирай
9. pakostinka - Dorichela,
29.09.2011 10:16
така е, за съжаление...просто мнозинството вече няма значение за политическите партии, защото масово не гласува и не носи бройки. Като се научим да гласуваме, може и да се променят нещата.

nkf,
абе аз като гласувам броя, смятам и накрая пак ми излиза крива сметката. Какво да правя като вече 22 години се води една и съща политика за малцинствата, която ги толерира и която ги прави глезльовци, а не пълноправни и интегрирани граждани.

Анонимен,
това какви са е едно на ръка, но това какво е поведението и позицията на официален представител на държавата е друго. Недопустимо е да се правят подобни официални изказвания, освен това, според Калин и аз ще бъда лумпен и маргинал, ако аз утре отида мирно да протестирам за това, че съм дискриминирана, защото в Катуница имаше и такива хора.

Zafirov,
просто е крайно време двата типа протестиращи да се обединят и да не позволяват да бъдат яздени от извратени политически лидери.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1949220
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170