Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2010 15:27 - За кифлите и желетата
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7123 Коментари: 9 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Напоследък не знам какво им става на жените около мен, но са се превърнали не в кифли, а в разпльокани желета.  Желетата около мен, все повече се разплуват и затъват в собственото си самосъжаление и обвинения. Давят се в собственото си омерзение към  живота, който считат за противен, задъхват се от възмущение, че държавата е скапана и колабират всеки път, когато се замислят за измекярщината на човечеството и свинщината на мъжете.

Все по-често се замислям, за безсмислието, което избират тези около мен. Те правят констатации, че са нещастни, наясно са с факторите, които ги карат да се чувстват така и въпреки всичко продължават да не правят нищо, за да се чувстват по-щастливи. Бездействат, оправдавайки се със сложния характер на ситуацията, въвлечеността на много странични хора и ефекта върху невинните познати и непознати, които ще има вземането на едно или друго решение.

Всъщност, съжалявам, че ще го кажа, но мили мои  желета, вие сте си виновни за всичко, което се или което не се случва.

Кифлите отдавна не са модерни, а желетата никога дори не са разглеждани като потенциални модни диктатори.

Тъжната истина е, че няма да получите нищо, докато не знаете какво искате. Ако не можете да отговаряте на простите ми въпроси от типа: Какво искаш да правиш? Защо смяташ, че той е единственият мъж в живота ти? Защо не излизаш и не се срещаш с хора? .. и т.н., няма да имате нищо и ще си мъкнете тоновете сополиви кърпички, а единствените подарци, които ще получавате са книги, с които да се споделяте в дългите самотни нощи.

Съжалявам, че ще се наложи да Ви кажа още нещо: НИКОЙ НЕ СИ ПАДА ПО ДЕПРЕСИРАНИ П*ТКИ. Извинявайте много, но независимо колко много приличате на Анджелина Джоли, ако се с мирогледа на Йори единственото, което ще получите са няколко изперквания и/или обладавания, а ако сте късметлийки те ще са в аритметична прогресия. Никой няма да стои и да ви слуша как животът е безсмислен, смъртта е спасение, а всички останали неосъзнаващи безсмислието на нещата, които се или не се случват. Мдам, скъпи мои желета, докато сте с това поведение и отношение вие не сте нищо повече от обикновени нищожества, защото нито ви стиска да си оправите живота, нито ви стиска да влезете в някоя група и да идолопоклонничествате пред Смъртта. Освен това е важно да знаете, че не само не сте готини, а сте безумно бреме за околните, затова не се питайте защо те са вечно заети, когато им се обаждате за срещи – те просто нямат нужда и от вашите депресии. Имат си собствени.

Извинявам се също така, че ще трябва да ви кажа, че темите за съседката Пенка, новата феноменална рецепта за пълнени чушки и иникалният шопинг в мол-а,  който сме направили също не са теми, които интересуват народа. Разбира се, ако има забавен елемент и е необходимо да се разбере бутафорията, моля разкажете накратко какво ви се е случило. И все пак, може ли да сме наясно, че навлизането в детайли за десена на престилката на съседката Пена, вида ориз за  пълнените чушки и анализ на ценовата листа на моловете не са необходими, ако искате да разкажете, как Пена е набила мъжа си, майка ви е изяла чушките, а вие не сте си купили нищо от мола. Извинявайте, жена съм и се дразня от словоблудства и безсмислени подробности. Представяте ли си как действате на мъжете? И изобщо, ако има мъж, който ви слуша, то бъдете сигурни, че едва ли го прави, заради сложния и интересен сюжет на вашата история.

Скъпи мои желета, има няколко много важни и елементарни неща, които трябва да се знаят:

  1. Ако искаш да те уважават, няма нищо по-важно от това да уважаваш сам себе си. Уважението към другите е бонус, но не и водещо.
  2. Ако искаш да си щастлив, разбери, кои са нещата, които те правят щастлив и моля те, положи усилие, преди да казваш колко е трудно.
  3. Ако искаш да имаш силен и стабилен мъж до себе си, то бъди такъв партньор, а не желе, защото в противен случай ще имаш човек с гребло, чиято единствена функция е да те предпазва от разтичане, а това никак не е готино.
  4. Ако искаш да се самосъжаляваш и депресираш – ок, това е твое право, но не насаждай перманентните си мрачни мисли на околните. Така ти може да се почувстваш по-добре, виждаки намаляващото чуждо щастие, но определено хората следващият път ще те отсвирят.
  5. Ако искаш да си  желе, знай, че те групата, която ги консумира е в предучилищна възрас. Кифлите се консумират от  деца в ранна училищна възраст и пенсионери, поради своята мекота. Ако искаш да бъдеш употребявана от по-нормален таргет, то СПРИ да си желе и кифла.
  6. Ако искаш да уважават мнението ти, то е важно да ограничиш неговата променливост и непостоянство, особено по отношение ежедневните неща. Не е готино първо да казваш, че ще ходиш някъде, после, че няма да ходиш и след 5 минути да решиш, че отново да го промениш.

И така, скъпи мои кифли и желета. Не знам дали ви обичам, но самия факт, че се срещам с вас означава, че по някакъв начин държа на нещо от същността ви. Не знам доколко мога да бъда толерантна и да влизам в ролята на компресор за самочувствие, защото аз самата си имам достатъчно неволи, но....за ваше добро: СПРЕТЕ ДА СТЕ КИФЛИ И ЖЕЛЕТА И БЪДЕТЕ ДАМИ И ЖЕНИ!

УСПЕХ!





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Що си се обградил с такива жени бе ?
21.09.2010 16:22
Що си се обградил с такива жени бе ?
цитирай
2. pakostinka - Карамбол,
21.09.2010 16:28
аз съм момиче. Моля, бъди мил и възпитан :)
цитирай
3. zafirov - Pakost...
22.09.2010 09:23
Пак изби рибата :)
цитирай
4. him - :)
22.09.2010 13:25
Евала. Целувам ти ръка и имаш подарък цвете в саксия. Много точно си вникнала в нещата. После кой им е бил крив на такива мадами? Ами каквото повикало, такова се обадило :)
цитирай
5. анонимен - интересно
23.09.2010 09:40
Стига с тези кифли който се мислят за кроасани
цитирай
6. pakostinka - Zafirov,
23.09.2010 10:43
надявам се да остане малко риба във водните басейни, че иначе ще прекъснем хранитлната верига :)

Хим,
много ти благодаря, но да знаеш, че цветята ги предпочитам в градинка, а не в саксийка, ама и твоето няма да откажа :)


Анонимен,
и аз бих желала да е така, но някак си те изпълзяват отвсякъде и няма отърване :)
цитирай
7. анонимен - Много ми препоръчаха блога ти, но ...
10.10.2010 20:29
Много ми препоръчаха блога ти, но откровено казано съм леко разочарован/а. Желая ти все пак успех в намирането на някой, когото да хванеш за шлифера... В крайна сметка това е мечтата на всяко момиче дошло да завоюва столицата...
цитирай
8. анонимен - :)
19.10.2010 00:15
желета... Много точно мила ми Пакост. Много точно! Жинаги леко сам се плашел от тази твоя способност да откриваш пред белия свят тези истини.

ПС: И поздрави на желетата, които някога не бяха такива, но... Ех, еволюция!
цитирай
9. pakostinka - Анонимен 7,
19.10.2010 11:15
високите очаквания са причина за разочарования. Съжалявам за това, че си изпитал това усещане. Благодаря за пожеланията, но позволи ми да не се съглася с твоята генерализация и дефиниция за моите мечти. Предпочитам да го хващам без шлифер. Успех на теб в търсенето на неща, които да те очароват.

Анонимен 8,
ако обещая да не разкривам нищо за теб, ще започнеш ли да се плашиш по-малко? :)
И да, еволюция....голям ташак :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1948804
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170