Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2010 03:11 - Искрено...
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 18915 Коментари: 37 Гласове:
13

Последна промяна: 30.08.2010 03:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди известно време бях влюбена в един човек. Така и не разбрах какви са неговите чувства към мен  и дали изобщо ги има...

Постъпих може би егоистично, а може би и детински – обясних му всичко в едно фейсбук съобщение. То съдържаше причините, поради които се влюбих  точно в него, мотивите ми да не желая да продължавам комуникацията си с него към момента и огромното ми желание да не спирам да общувам с него.

Тъжно е… това се случи в началот она юни. Истината е, че преживях чувствата си. Преодолях его-то си и може би разбрах как се е почувствал. Опитах се да осъзная какъв е би ефекта върху нищо неподозиращ младеж, но това много рано го изключих, поради богатия ни опит, в който аз бях тази, която се обяснява в любов, а той този, който изчезва за по няколко месеца.

Всъщност никога в живота си не съм била по-малко наясно със себе си. Знам, че искам да ми е приятел. Знам, че не съм влюбена вече в него и знам също така, че мълчанието му ме убива. Защо го прави? Не бях ли аз тази, която се унизи и призна публично любовта си към него, срещу което получи въпрос от любимия си относно промилите в кръвта си? Не бях ли аз тази, която след поисканата пауза му писа няколко писма, в които му обясняваше защо нещата са такива и не беше ли именно той този, който някак си се дистанцираше отново?

Признах му за пореден път, че съм влюбена в него в една гореща юнска вечер. Бях изпращала приятелки с таксита по квартали с часове и имах нужда да бъда искрена със себе си и хората в живота ми. Тогава осъзнах, че го обичам – искрено и безвъзвратно, но също така осъзнах, че не мога да си позволя лукса да продължавам да се захласвам по него, въпреки прелестните му кафяви очи и всичко мечтано от мен, което притежава.

Не беше най-достойният начин, по който можех да постъпя – просто написах едно съобщение и го изпратих до него,  използвайки фейсбук профила му. Той не отговори. И до ден днешен не отговаря.  Пиша му по различни поводи, като всичкитв са смислени. Не ми се обади за рождения ден, а ми беше обещал да ми подари пъзел.

Всъщност ми липсва. Липсва ми човекът, който ме караше да се усмихвам. Липсва ми момчето, което се забавляваше искрено с бижутата, дрехите и цялостното ми облекло и което заставаше до мен, независимо колко абсурдно изглеждах. Липсва ми човекът, който надуваше джаз фм в колата си или пък зи рок. Липсват ми протяжните и привидно безсмислени разговори, в които се откриваше смисъла на Вселенското щастие. Липсва ми приятелят и не знам как да си го върна. Не отговаря на имейлите ми. Безмълвен е за съобщенията ми в скайп, а останалите средства не съществуват за него. Не знам какво се случва с него и едва ли би ми споделил, но… искам да знае, че много бих желала да запазя приятеля и той да бъде част от живота ми, защото въпреки невъзможността аз да бъда жената част от неговия живот и нежеланието той да бъде мъжът, част от моя живот - приятелствтото остава и то е по-силно от вскичко, защото се базира на любов и споделеност - неща, които не са ми/ни непознати.




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Преди да отворя поста
30.08.2010 07:05
се хванах на бас дали пак си написала една педя глупости. Познах :)))))
цитирай
2. анонимен - Икономист - Добро утро
30.08.2010 08:46
Как мина уйкенда Ви?Нещо гледам Ви е налегнала мировата скръб.И то Вас, неумолимата паркеточистачка.С какви тежки упражнения започвате седмицата, или приключвате старата.Но радостното е,че явно човек наистина търпи развитие.А думите са като птички.Излетят ли от устата и кацнат ли в блога,върви ги гони.За това не употребявайте категоричния императив"никога".С известна доза ехидност,искам да натрия божественното Ви носле,като Ви напомня,пост №9 от 22.08.,19:15 мин:" репликата да си останем приятели,никога не излиза от устата ми".Ако, това е валидно за отпадналите материали,които Вие сте изхвърлили,защо искате към Вас да се отнасятпо различни начини.Егоизма е градивна черта,защото способства за увеличаване на личните щения за сметка на чуждите,но трябва да сте готови да носите последствията от него и овреме да сте наясно със сетнините.Помните ли песентта"Искаш с теб да останем добри познати?"Зная,че с това което Ви пиша,ще Ви стана противен,ще ви се сторя дребнав и хващащ се за една фраза,но не бяхте ли Вие тази,която подскача срещу празнословието в отношенията и тази която се отвращава от декларативността,не покрита с конкретика.
Хайде успокойте се.Компютъра е твърде ръбест за да поплачете на неговото рамо.Нещо специално за Вас:
Влез в своята лична задруга
Протегни си за помощ ръка
От ребро направи си съпруга
Закачалка от свойте рога
Обзавеждай сам своята вила
На децата си автор бъди
Намери си за шеф някой силен
И не плувай в дълбоки води

Напави си така досието
Че да носи прикрит капитал
Направи си и враг,чрез което
Докажи с колко зор си успял
Щом не идват успехите даром
Щедро дарове сам си прави
Говори си на "Ви" сам до старост
Се ла ви,се ла ви, се ла ви

Ще умреш и добре да живееш
Но в смъртта не отпускай ръце
По добре погледни да успееш
Да се вместиш в хубав парцел
И не давай със твойте заслуги
Да се кичи някой без срам
Не очаквай услуги от други
Направи си безсмъртие сам!

Хайде по-оптимистично.Света е пълен с мъже и други пу..ки.
цитирай
3. karambol5 - Ъъъъъ доста объркана история. . . Но ...
30.08.2010 08:54
Ъъъъъ доста объркана история...
Но все пак съм оптимист ,че ще ти отговори :)
цитирай
4. pakostinka - Анонимен,
30.08.2010 14:08
за мен е удоволствие да печелите басовете си. Следващият път направете същия облог - няма да загубите ;))))

Карамбол,
дали? И да, обркана е - за съжаление подредеността не е характеристика, присъща на мен :)
цитирай
5. pakostinka - Уважаеми Икономист,
30.08.2010 14:25
понякога и мене ме обхваща мировата скръб, защото се грижа за влажността на средата. Ако стане твърде сухо и запрашено, ще вземат да ме санкционират от някоя и друга агенция и инспекции, защото не спазвам предписанията им за безопасни условия на труд. Сакън - само това ми липсва на мен - да ме санкционират институционалните агентурници :)
По отношение репликата "да си останем приятели" - тя до момента не е излизала от устата ми - факт. Изплъзвала се е изпод пръстите ми, но не и от устата ми, така че декларативността ми не е безпочвена :)
Ако трябва да съм искрена - в много отношения изживявам дефлориране с този мъж. По един феноменален и прекрасен начин съчетава магарешкия инат, кравешкото тъпоумие, страхът на девственика, мазохистичното упорство на Сизиф и садистичната неосъзнатост на малко дете.
Какво да направя, като е такава шматка, а аз го обичам? Да продължавам да съм декларативна или да правя и говоря това, което искам? Хах, това изобщо може ли да е избор? ;)
Освен това аз искам ехидно да Ви информирам, че очаквам да се държат с мен по различен начин, защото съм различна и защото съм осъзната различност. Това удовлетворява ли Ви като отговор или очаквате още детайли? :)
Относно скачането ми, празнословието и т.н. - да, скачам и не го одобрявам, но къде точно видяхте празнословие и словоблудство? И не е ли словоблудството вид секс с думите, което премахва първоначалният смисъл на безсмисленост? :)
Хах, да - скачам срещу словоблудството и обожавам директността, но установих, че те не работят - не и в случаи като този, за който пиша. Понякога трябва да мажеш, празнословиш и хвърляш прах в очите, а за егоизма .... наясно съм с последствията, но тези от алтруизма ми ме изненадват.
А иначе -благодаря за специалната поезия - имам нужда от нещо специално и само за мен, защото нарцисизмът и егото ми са сериозно разклатени - мъкаааааааааааааааааааа.
И да, сега след кошмарния понеделник ще ме обземе позитивизма ми и ще има "Земьо, пай се" :)
цитирай
6. анонимен - Икономист-благодаря, че съм почетен в отделен пост!Само,че
30.08.2010 15:56
не на мене тези госпожо Пакостинке.Аз съм от стара коза надменно яре.Дал съм си труд,да поразгледам темите Ви от 2006 г.насам.Редно е било още тогава,вместо кълбето от прежда, което размотавате след себе си в лабиринта на живота,за да не се загубите,да си бяхте взели корабни въжета.Много често закачате преждата по острите ъгли и я късате.За това ехиднича.Но при мен това е като да кажа "здрасти".Припомнете си какво сте писали за мъжете.Той е шматка, Вие го обичате,нямате емоционално бъдеще с него,ама и не можете да отвържете юздата.Какъв е по вашата класификация?А къде сте Вие?Каква дефлорация-това е изнасилване!Стол и електречески стол.
А за да осъзнаете собственната си различност,мисля вече Ви писах трябва координатна система.И помнете,че от различност до уникалност има доста стълби.Това,че си позволявам да изразявам открито мнението си,когато си пишем,въобще не значи,че очаквам,а още помалко,че сте длъжна да влизате в детайли.Видяли ли сте ехидност,която да очаква отговор.
Не съм употребявал думата "словоблудство".Директността е когато разгледаме етимологията на думата "словоблудство" и разделим частите им.Ако ще е слово- слово.Ако ще е блудство-блудство.
Освен това, какъв ти тук алтруизъм.Аз виждам закоравял хедонизъм и за съжаление,отново не Сзиф,а Прокруст.Този свят не е направен нито за мен,нито за Вас.
И сега понеже си искате нещо специално и само за Вас в духа на "Зепьо,пай се", може да си повтаряте следният рефрен.
"Ние можещите,водени от не знаещите,правим невъзможното,за кефа на скъперниците и сме направили толкова много с толкова малко и за толкова кратко време,че сме квалифицирани да направим всичко от нищо".Това сутрин обед и вечер след "мейк ъп-а".Помага на егото и не вреди на нарцисизма.Много ме сърбят пръстчетата,да Ви напиша и други нещица, но ще се въздържа.Щом Вие държите да бъдете дама,за мен е "nobilesse oblige" да си трайкам.
А пропо, още не сте ми отговорили на въпроса от предишната тема що е то &#61514?Никак не е красиво.Терзая се.
цитирай
7. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
30.08.2010 21:40
причината да сте в отделен пост са пространните ми коментари, а както знаем 2000 знака са по-добре от 1500, нали? :) Не, че нещо, но ми дава усещане за по-голяма свобода и не ми създава такъв стрес, както като са по-малко и трябва да се огранича да опиша мислите си в дадфен брой знаци :) Това, че сте си направил труда да ме разгледате може само и единствено да ме впечатли, но определено предпочитам преждата, която да се къса пред корабните въжета - те са груби, възлите изискват много усилия, а и представяте ли си Макош да раздърпва канап вместо да преде златна прежда? Не, многоуважаеми - искам си преждата, а и винаги мога като се скъса да направя възелче, което ще е нежно и елегантно, а не огромно и набиващо се на очи. И понеже споменахте, че никоя ехидност не търси отговор - аз ще лиша от такива изказванията Ви, които носят тази емоция, но...не разбирам само защо поставяте уникалността над различността? Та ние по рождение сме уникални, после системата ни унифицира, а животът и работата ни създават рамки. Много по-трудно, познавайки стандартите и уникалността си да избереш да си различен, отколкото да си знаеш, че си уникален...хех...малко се пообъркахте, скъпи Икономисте :) И Ви информирам, скъпи ми Господин Икономист, че имам едно легло и че нито разтягам тези, които лягат в него и са твърде ниски, нито режа крайниците на тези, които са твърде високи :) Така, че мога смело да твърдя, че съм повече алтруист, отколкото великан - разбойник :)
Рефренът си го повтарям често - станало ми е мантра, но не го правя с мейк ъп-а, защото не знам дали знаете, но се слага сутрин и сваля вечер, но ще Ви простим - все пак сте момче :) А нарцисизма - трябва да го храня, че нещо е залинял милият. Защо не почешете пръстчетата си и не ми напишете тези неща? А иначе относно използвания от мен код - ако има терзания, би трябвало да има и предположения - какви са Вашите?
П.П. Купила съм си милиметрова хартия, за маркиране и установяване на различността ми. Да знаете къде има линии? :
цитирай
8. анонимен - Икономист - Добро утро keep smiling :))
31.08.2010 08:50
Убихте ме!Как така и от къде на къде ще ми триете с гумичка ехидността?От мен да мине,обещавам да си ехиднича само понеделник,сряда и петък и на нечетни дати.Защо сте си била в къщи в 21:40?Няма ли за вас арени на абсурда из нощна София,където да трошите мъжки самочувствия и да доказвате различната си уникалност?
Според мен/винаги подчертавам,че така мисля аз,защото всеки има право на свое мнение и никой не е длъжен да приема моето/,да,всички сме различни по рождение,а ставаме уникални после.При раждане се делим на момченца и момиченца,по цвят,тегло,окосменост и други първични и вторични белези.Приличаме си по инстинктите,отделителните функции и рева с който посрещаме света и викаме "дай".Уникалността се формира след осъзнаването на определени собственни качества и сравняването им с общоприетите или наличните въобще /рамки,според вашият научен труд по-горе/.Така,че отричам да съм се объркал.
Поласкан съм от обръщението"скъпи"!Бихте ли разяснили какво влагате в него?Честно казано скъп излизам само на работодателите си.Всички други ме мислят за евтин:тарикат,самохвалко,плейбой,хитрец и др.
Наистина сте алтруист безсребърник,щом пускате разни хора да Ви лягат в единственното легленце.Аз пък като истинско джудже,мразя да ми сядат на столчето,да ми мачкат креватчето и да ми ядат от чинийката.Не дай си боже да си измият зъбките с четката ми или да си обръснат краката със самобръсначката ми.
За "мейк -ъпа",щтом не сте разбрали,като лекар ще уточня:сутрин след слагане, вечер след махане.Поета е рекъл"жена без маска и без грим-озъбено свирепо куче",или беше живот,не помня точно,извинете!
А за цифричките Ви,щом са код,хич няма и да се мъча.Аз да не съм шлифера на Леонардо!Ако искате/нали обичате директността/,ще ми го кажете,ако не-не.В противен случай,ако се оставя на въображението си, може да попадна в хипотезата на руската поговорка"Каждой думает в мере своей изпорчености".
А линийки ще си купите от книжарницата на УАСГ,само,че си поискайте не прави линийки а кривки
цитирай
9. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
31.08.2010 10:51
осмелявам се да правя каквото си искам, защото съм смела, а и обичам гумите - дават сигурност и се чувстваш по-добре, когато са ти под ръка. Не, че няма да остане следа от показаното или изписаното, но поне ще е трудно четливо и не толкова набиващо се на очи :) А по това време съм си била в къщи, защото както споменах - целият свят беше решил, че крайните срокове, които трябва да ми постави за 31-ви август, а аз като едно добро дете, което обича само някои неща да върши в последния момент, се напънах и приключих вчера, т.е. бях се отдала у дома на мързеланстване - книжки, мишки, филми, чатче и разбира се, закачки с Вас. А уникалностт си нямам нужда да я доказвам - тя е очевАдна, а и не се чувствам по-добре, като я набивам в нечии муцуни - напротив - чувствам се малко унифицирана, но както и да е :)
Според мен, уникалността и различността биха могли да са като спора за кокошката и яйцето, затова предлагам да сложим точка и всеки да уважи мнението на другия. Сделка? Така ще може да отричате свободно и без възможност да бъдете захапван от мен :)
И така, скъпи ми Икономисте - не се ласкайте от обръщението ми. Може да сте наистина скъп на работодателите си, на близките и на себе си, но в това обръщение е важна интонатията. То може да звучи много мило и нежно, може да е закачливо, но също така може да е доста саркастично. Така, че въпросът не е какъв е смисъла, а каква е интонацията? :) Знам, че ще кажете, че именно смисъла определя интонацията и дрън-дрън-дрън, но ако попитате за интонацията, бихте получили отговор и на въпроса за смисъла :) ...та така, задавайте правилни въпроси, за да получавате отговорите, които искате. На закачката ви с поезията, живота и маските, ще ти отговоря така:
Един ще бъде повален,
един ще бъде победен -
и победеният си ти.

Не вярваш ли? Не те е страх?! -
но аз пресметнах всеки ход,
последния кураж събрах
и ти ще бъдеш победен,
разкапан, озлобен живот.

А за цифричките - това е усмивка на езика на моя уърд :)
цитирай
10. pakostinka - Хм,
31.08.2010 10:55
не ми стигна мястото...а за линийките - за да се самочертая с кривки, а не с правки? ВИнаги съм предпочитала правинки, пред кривинки. И защо книжарницата в УАСГ - няма ли на женския пазар? :)
цитирай
11. анонимен - Икономист
31.08.2010 14:45
Ха така закъсах го!Значи в свободното време ставам за закачки.Почва да ми прилича на "Сузана и старците".Но имайте в предвид,че който се закачи за мен го влача в мойта посока.
И никаква сделка!Сделка е когато двете страни постигнат съгласие, по въпроси предмет на договаряне,отговарящи на интереса или позицията на двете страни.При нас всеки остава на своята позиция и аз предлагам "all".
Не е добра идеята да ми оставяте градинка от зъбки.Първо съм много кисел на вкус.Защо са Ви киселини?Второ,не се подценявам,но при наличие на младо агнешко и напърчено шилешко около Вас,кой налита на стар пръч?
Дрън-дрън-дрън,а?Имаме притежателно местоимение "ми"към "скъпи",всичко е ясно.Тамън си мислех-ето една хорошотия днес и Вие прас през ашиците!Но аз винаги съм готов за сарказъма,а ако дойде нещо друго,аллах-керим!
Като Ви писах"божественна",не питахте за интонация,ама то е определение,а не обръщение.Нейсе и това ще преживея.Очаквам и малко по лигави обръщения, като сладур,пич,готин и т.н.
Сега сериозно.Истинско удоволствие ми доставихте с отговора на просташката ми закачка за грима.Отдавна не бях получавал такава звучна плесница при това с опакото с томчето на Вапцаров.Благодаря.Ако така наказвате и всички простаци около вас наистина имате характер.Но с риск да ви обидя,може това да е причината за някои недоразумения в отношенията с така нареченият силен пол.Мъжете не обичат силните жени,те ги плашат,комплексират,подтискат и в края на крайщата си изпросват омразата им.И за това, което искат да питат пръсчетата ми-защо Ви е този блог?Наистина попрочетох Вашите писания от 2006г.Защо не си водите дневник?"Мило дневниче..и др."Кой Ви каза,че като споделяте мислите си ще получите споделени откровения от непознати хора.Не мислите ли,че някой от когото се интересувате може да чете Вашите откровения и да ги употребява в своя полза?Аз по принцип не съм много мнителен,но животаме е научил,че колкото по малко знаят за мен-толкоз по-добре.
Сега вместо усмивки,чакам кутийки от ексела.
цитирай
12. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
31.08.2010 16:17
Предлагам сериала ни да се казва "Пакост и икономистите" и Ви уверявам, че колкото и да Ви се иска, няма как Вие да се окажете единствен негов сценарист и да водите в своята посока :) Хех, не приемате нашата сделка да е свързана с договаряне да е, че приемаме различното мнение на другия и уважаваме, собствените си различност и уникалност? Хм, доста интересно :)
А за зъбките и киселостта не се притеснявайте - доста не добри идеи съм имала, голяма част от тях са ми отнасяли частично и главата, но в крайна сметка съм се справяла и съм излизала/или те от мен - изконсумираните - по-силна и доволна от ситуацията :) А за месото - може би предпочитам по-жилаво, за да си държа зъбките в изправност, а челюстта тренирана. Знае ли човек? Разкошотията и леснотията разклезват и увеличават неподготвеността :)
Хех, аз направих доста харошотии за Вас днес, не мислите ли? Цитирах Вапцаров, отделих от божественото си време, отдадох част от себе си...какво още искате? Имало притежателно местоимение - та Вие не знаете ли, че божествата притежават всичко, дори душите на смъртните :) Освен това, в нашия рай много уважаваме ашаците и никога не удряме там - само малко пред врата :)
А сега сериозно - нима сте предполагал, че бих Ви дала друг отговор? Хм, ако е така, значи макар да сте ми чел писанията от 2006, то ни най-малко не сте си обогатил знанията за моята особа :) И да, наказвам всички по този начин - предпочитам шамарите от ръка в ръкавица - по-безшумно е, не наранявам дланта си и не се цапам ако има кръв и в същото време - всичко е пределно ясно :) Надявам се усетихте и нежността и закачливостта на плесницата ми, защото беше такава, но ако не сте - винаги можем да повторим и то с демонстративна и образователна цел. :)
Относно писането тук - защо да си водя дневник? Та аз съм божество - обичам показността и ексхибиционизма, а и обичам да се забавлявам с простосмъртните, които ме четат. Ако имам истински дневник, ще трябва да се забавлявам сама със себе си като единствен читател.
цитирай
13. pakostinka - А това е скучно....
31.08.2010 16:21
и още нещо - мен живота ме е учил, че колкото повече знаят за ман хората - толкова по-добре, защото нямат никаква представа коя част от мен ще видят, в каква комбинация и какво състояние. Разкриването не винаги е слабост - в повечето случаи е добра стратегия за завладяване - изглеждаш уязвим и познат, което кара хората да смъкват гарда, но си уязвим и познат дотолкова, доколкото ти позволиш.
А сега, освен кутийките в ексела се надявам да имате и много хубави вечерни изживявания.
Приятна и споделена вечер.
цитирай
14. анонимен - Икономист
31.08.2010 16:52
Тук вече започват пуническите войни на нашите "ега"!Защо Пакост е една и с главна буква,а икономистите са много и с малка буква.Не може ли "Икономиста и неговите пакости?".Това по отговаря на действителността.Божественното Ви начало може да ви изиграе лоша шега.И въобще не държа да съм сценарист и режисьор.Обикновенно продуцирам и останалите ме зяпат в устата.А ако си мислите,че се напъвам за главна роля бъркате.Предпочитам да съм диктора зад кадър и ако сте толкоз ербаб съм готов да си мерим..сценариите!
Равенството също е определен вид сделка, но при него няма нищо сигурно,утре везните могат да се наклонят в неочаквана посока.
За месото-яжте кайма.Но само от това което сте си смлели сама.Хем пресничко,хем му знаете произхода и сместта.Много се дуете докато сте млади и със здрави зъбки.Ще Ви видя, когато парадонтозата ви оголи корените,когато дойде време за кастанетите в чашата с вода вечер.
Ашици=ашаци???И божественното Ви време?И кому, ако не на мен е редно днес да се отдавате?Че днес Вие черпите с пълни шепи от общуването с един проницателен,макар и смъртен събеседник,какъвто,както личи от предишните ви теми рядко се приютяват във вашата кадифена /но изгубена на пътя/ ръкавичка.Точно защото съм чел внимателно,провокирах определен вид поведение,за да се убедя,че не съм се излъгал.Внимавайте с мене.Вече споделих,че съм манипулант!
И ме напуши изведнъж смях.При 95 кгр.томчето на Вапцаров е като милувка.Представих си ексибиционистична настроена богиня във вихъра си, но вместо с бич,що не пробате с една енциклопедия?А ако си водехте дневник от2006г. можеше и с него.
За сега Ви оставям да скучаете и роните сълзи без мен,защото ще гледам днес да свърша и някоя работа.
Утре сутрин отново ще Ви поздравя с новия ден.
цитирай
15. anallizator - "Не ми се обади за рождения ...
31.08.2010 23:06
"Не ми се обади за рождения ден, а ми беше обещал да ми подари пъзел."

Слънце, той ти Е подарил ПЪЗЕЛ (този на отношенията ви)...нали точно него се опитваш да наредиш!
цитирай
16. анонимен - Икономист
01.09.2010 07:57
Добро утро, ставайте! Dawn shines!
цитирай
17. pakostinka - Добро утро, уважаеми господин Икономист,
01.09.2010 10:48
като за продуцент доста тежко го давате и усещам, че искате да сте всичко в едно - и продуцент и сценарис и режисьор, а актьорите ги пускате да пасат и да се гърчат - доста кардиналско е, наистина. Аз съм навита да си мерим сценариите, но не забравяйте, че младостта има своите предимства в този тип провесия - въображението все още е свободно и в съчетание с иновативността и модерността, може да се окаже, че един самоопределящ се като дуайен Икономист може да се окаже лаик, недай си боже :) Но за диктатурата зад кадър, ах, как Ви личи, че я харесвате и обичате да и се отдавате :) А на ашици съм играла на село - школата ми е добра - искате ли да си мерим уменията и в тази област? Или предопочитате чешене на езици и трениране на пръсти? ;)
За месото - всъщност предпочитам несмляно - харесва ми усещането аз да съм машината за мелене и ми харесва да се възползвам от всичко, което имам докато съм млада, а когато дойде парадонтозата - ще си направя пенсионерски салса клуб - колко маракаси ще имаме не е истина. Може и наградата на някой събор да спечелим :) А относно манипулативността Ви - знам, но въпросът е дали Вие знаете каква е моята и къде са границите? Иначе не знам защо ми се струва, че се опитвате да ме стреснете и изплашите, ама защо ли някак не треперя и не ми тракат зъбките? И да, и мен ме напуши смях, защото Вапцаров тежи много повете от моите дневници - не забравяйте това, а и няма значение височината и теглото, а техниката на нападение.
И да, прав сте, че няма на кого друг да се отдавам, затова ще направя всичко, за да Ви угодя - как искате да Ви се отдавам? По колко пъти на ден? Какво меню на отдаване да Ви спретна? Моля, Ви - нямам за какво друго да мисля и на кого да се отдавам - смилете се над мен - самотната, несподелената и горката. Искам да черпя не само с шепи от Вашата проницателност и прекрасност. Обещавам да сваля ръкавицата и да не поставям прегради помежду ни :)
Усмихнат ден - днес позволих на слънцето да си вземе почивен ден :)

цитирай
18. pakostinka - Хари,
01.09.2010 10:49
прав си. Сега като се замисля той го направи и пъзелът е доста труден за нареждане :)
цитирай
19. анонимен - Икономист - Привет-пакостлив ли е денят Ви?
01.09.2010 15:21
Но Вие нали сте изгрели в блога!Пообиколих вилаета сутринта,похапнах,отварям Вашият блог и какво да видя..десерта подесен.
Ах,колко сте прекрасна!Малко сърдита,леко разрошена и умерено възпитаваща Икономиста.Каква стройна дисекция на бедничкият хвалипръцко.Но!
Аз ако не исках всичко,никога нямаше да получавам нищо.Друг е въпроса,като го получиш да не искаш неистово да го задържиш на всяка цена.
При наличност на богиня,ако не съм папа,е нормално общувайки с нея да съм поне кардинал.Сив,позеленял,пожълтял или почервенял.Мисля,че и тя не би допуснала по нисък йераричен номенклатурчик да я безпокои.
Редно е разбира се този кардинал да е не някой редови,а доайен на курията, т.е.пръв между равни.Аз така се и чувствам.
Признавам,че с ашиците не съм добър.С езиците съм,горе долу,а пръстите ползувам както следва:палеца-да показвам одобрение или неодобрение,показалеца да посочвам кой да свърши работата,средния да го показвам на досадници,безименния-да си нося на него халката,а с кутрето се почесвам и си бъркам в ушите.
И грешно сте ме разбрали.Въобще не Ви правя плаш-плаш.Първо, Вие сама споделихте,че сте безстрашна/което обезсмисля всеки опит,а аз не обичам да правя празни ходове/.Второ само гаргите се плашат от бостанско плашило,а Вие въпреки ,че летите сте богиня.И трето,страха ражда злоба и омраза,а кой глупак би искал персоналната му богиня да го мрази.
За техниката на нападение сте абсолютно права,но в свободното"рандори",което упражняваме с Вас, Ви подадох данни за ръст и килограми за да сте по ефективни.Например при мен"ой цуки" е неефективно.Работи "мае гери кеаге" в главата или "уракен" от лакатя.Падам на колене или по гръб и от други неща.
За сега ми се отдавате прекрасно.Нямам претенции.Бих Ви предпочел със сметана, но Вие ми се поднасяте с хрян.И така сте "кашер".Такива като мен са всеядни.Но признайте и аз влагам всичко от себе си.
Моля,не сваляйте ръкавицата.Свалите ли я,ще трябва да ми я хвърлите.
А прегради между нас няма-има мрежа.
bee happy !!
цитирай
20. pakostinka - Многоуважаеми Икономисте, мой,
01.09.2010 16:35
възнамерявам да се направя на разсеяна и да не коментирам и отговарям по теми, които не са ми комфортни. Това е лукс, който божествеността дава и мога да си позволя, но не бих пропуснала поредицата от комплименти, които поднасяте по мой адрес. Като един Тома неверни, не бих се отрекла от Вас, но все пак ще ви запитам каква е целта на Вашата комплиментоотправност и каква резултатност и възвръщаемост очаквате? А, чакайте, Вие не очаквате възвръщаемост, а само да получавате всичко или поне висококачествено нещо :)
И да, искам Ви кардинал, но ако обичате съобразете се с хералдическите символи и моля Ви, използвайте само четири цвята. Иначе ще сте твърде кичозен за моя вкус :)
Не мога да повярвам, че човек на Вашата възраст не е играл на ашици - доста е архаична, би трябвало на Вашата възраст да познавате традиционно установените улични игри, но нейсе - Вие сигурно сте били, не по вили и могили, а по театри и изложби :)
А относно пръстите - за какво използвате безименния пръст на другата ръка? Нещо усещам, че КПД-то му е нисичко и има опасност да не е ефективен :)
Но пък лошо няма - ако не сте му намерил работа, може да използваме моя летеж и Вашия излишен пръст и да правим акробатични номера - Вие от земята. Или да направим друг номер - аз като Дороти, а Вие да сте тенекиеният дървар, който мечтае за смазка. Определено не бихте могъл да сте плашилото, защото то иска мозък, а Вие вече си имате :)
Техниките, които работят при Вас са ми непознати - опасявам се, че тях откривател е някой хомо хабилис. Предпочитам да използвам своите по-модерни и съвременни техники - все пак, както вече казах - младостта е сладка именно с това - с новостта :) Интересно е кои са другите неща, заради които падате на колене - бихте ли споделил? :) А за отдаването - следващия път ще сложа малко захар в горчицата. Изказването Ви, че съм кашер поражда въпроса - кой ли равин е съблюдавал моето създаване? Ех, както и да е - няма да свалям ръкавицата, така или иначе застудя :) хепи пчела? Хм, :)
цитирай
21. анонимен - От Персоналният Ви Икономист - разбирам, че съм нает, без CV !
02.09.2010 08:19
Добро да е утрото Ви и сладко кафето.Аз го пия с канела.За сетен път ще се опитам да Ви успокоя,не чакам възвръщаемост за констатациите си.Щяха да са комплименти,ако не беше вярно и се опитвах да Ви лаская,с цел получаване статут на най-облагодетелстван драскач,във Вашия блог.А аз чета тескт,долавям смисъл,усещам скеча и гега в общуването,интелекта и предизвикателството на изказа.
Хералдиката е сложно нещо.За сега ще се концентрирам върху избор между винено червено, на ракиени капки за расото и мръсно бяло за тонзурата.Няма да я пера всеки ден,я.
За игрите следва да знаете,че съм градски гамен,роден и израстнал в "Лозенец",крал череши и тръби от дръжки на старите трамваи,за да си прави автомат за фунийки.Да паднеш от момиче на народна топка беше страшен позор, а вместо ашици си "садехме абета" и ги целехме с "гуди".Знаете ли що е то?На солфеж и пиано не съм ходил,но книгите са били мой дом и имам библиотека над 2000 тома.
Не нося други пръстени и другия безимен съм го оставил за резерв,свободен за бизнес предложения като Вашето.По принцип нямам против да въртя богиня на пръста си,стига това да не е богохулство.И да и доставя удоволствие.
Техниките са родом от Окинава.Там имат много техники за различни физически контакти.При това почти всички ефектни.
На колене и по гръб падаме всички.Просто не искаме да си го признаваме.В тези пози се намираме в много случаи.Например :гол до кръста,на колене,цикля нечий паркет.Леко потен и небръснат.Или по гръб в неделя
под "Москвича".Важното е и тогава да ни е кеф.
А иначе нямате мило за драго,да правите бележки.Едно"е" повече и на тетрадката пишите"външен вид-некрасив, правопис слаб/2/.Това за Вашия "сценарис" и "провесия"/освен ако второто не е някакъв нарочен мръсен намек/,не съм го правил на въпроЗ!От къде знаете,може да съм Ви сравнявал с пчеличката Мая?
А ръкавиците са важно нещо.Имаше един такъв текст:
"Нека оставим лъжицата и да повтаря,повтаря устата
ако имаш две ръкавици дай на ближния едната." Не хвърли,а дай!
цитирай
22. pakostinka - Уважаеми Икономист,
02.09.2010 11:25
в изпитателен срок сте - не забравяйте, моля Ви :) При мен срокът не е с точно и ясно регламентирани начало и край, защото съм твърде своенравна и малко непостоянна, но...определено мръсно-бялата тонзура ми харесва. Малко ракиените капки ме притесняват - никак не са кардиналски - не може ли ириси? По-царствени са, а и ще Ви позволя да изберете цвят, щото нали съм мила и добра :)))
За игрите - предположих много правилно, но не знаех, че сте бил от крадците на череши в Южния :) - знам ги и аз историите за тази Софиа :) И като крадяхте череши, после използвахте ли костилките, за да целите момичетата по дупетата? :) Абетата и Гудите не ги познавам, но съм добра с бебетата и Гауди - има ли прилика?
Бих желала да знаете, че доста момчета съм унизявала на народна топка - не съзнателно, просто така се е случвало :)
Относно книгите - хм, може да пресъздадете един роман на Бредбъри, струва ми се :), а бизнес-предложенията ми - те не са свързани с поставяне на пръстени, камо ли на субекти, чиято една ръка вече е резерве - съжалявам, но божествената ми същност и гордост не желае да дели и споделя с други сестри - иска всичко за себе си :)
А на колене и гръб падам рядко и то само по свое желание, но виж по дупе - често се озовавам. Аз така и цикля - интересно е колко различни са техниките на циклене на паркети на хората.
А иначе не правя забележки, а закачки. Не поставям оценки, а показвам двусмислието и да, винаги съм знаела, че съм една малка медоносна пчела и моля, не се засягайте толкова много - тъкмо бях решила, че сте над нещата :)))
Ръкавицата ще ви я дам, нежно и грациозно, въпросът е какво Вие ще правите с нея, а за въртенето на божеството на малкия си пръст - тихо, тихо, че да не се ревърна в разгневен Кронос и да Ви погълна като малкия Посейдон :) А окинавските техники - тях преподавате ли ги? Вече се впечатлих и вдъхнових от идеята за падане на колене и по гръб. Какво да правиш - богиня :)
цитирай
23. анонимен - Икономист
02.09.2010 14:18
Като руски възпитаник,правя ракия и от ириси.По мое време /60-70г./ Южния парк още го нямаше.Аз съм от горни Лозенец и вилнеехме около Семинарията сега,тогава "Пионерския дворец".Момичетата целехме с фунийки с карфички или от оризова хартия,залепена с лепило.Абета са стъклени топчета/обикновенно "сирийчета/, а гуди са по големи топчета от кокал или пластмаса."Садехме" и стотинки.Sweet memories.
Колко бебета сте отгледали,ако не е тайна?На нас с жена ми Господ не ни даде деца и аз нямям никъкъв опит в това отношение,пък и не ми и трябва.Тамън няма да пращам някой готованец в "Йтън колидж", да си бърна в носа.Като истински егоист съм си самодостатъчен.От гаудите познавам 2-3 вида,швейцарска, немса, австрийска.Режа я на тънко на машинка и я обичам с бяло вино.
Барбекюто си паля с вестници а не с книги.Весниците са такава мърсотия,че точно за това стават.
Длъжен съм да споделя,че първите уроци във всички бойни изкуства е падането.В много случаи падането не е унизително и трудно.Трудно е ставането.
Естественно е,че не мога да бъда над нещата!Там сте само вие,боговете,летейки отгоре.На нас простосмъртните левитацията ни се удава само в самолет.
Ще приема ръкавицата и немедленно ще и отрежа пръстчетата.Пиле,богиня и жена се консумират с пръсти,а не с ръкавици.И споделих,че предлагам въртенето да е на безименния,а не на малкия пръст.Иначе е обидно връткане.
А техниките на циклене са различни в зависимост от пола.И естественно от паркета.
Може и да се мислите за пчеличка, но жужите като осичка.Всеки в собственните си представи е друг.И аз се мисля за страшният триглав змей, а в същност съм само двуглав!
Окинавските техники са сложни и не съм професионалист а любител,но щом може да се взема висше образование дистанционно, защо да не може да се преподава но на факултативно ниво?
Сега малко ще поработя,че тряба да заслужа сребърниците си.Ще спретна едно две доносчета,ще поработя в/у готварската си книга за мъже и към 16,45 ще проверя какво е сътворило двусмислието Ви.
цитирай
24. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
03.09.2010 11:15
ние на топчетата им казвахме топчена, но сега като ми обяснихте се сетих, че имаше едни деца от други градове, които ги назоваваха по друг начин :) Иначе няма да коментирам джентълменските ви жестове за момичетата - все пак оризовата хартия е класи над амбалажната такава - каквото и да си говорим си е стилно :)
Стотинки не сме садили, защото явно сме били доста по-прагматични - карахме малките да го правят в пясъка, а после ние им ги вземахме, казвайки, че пясъчното чудовище ги е изяло и ако не искат да изяде и тях трябва да го хранят редовно :) Ех, сладки бели :)
За бебетата - два броя от 0 до 2 години. Бях бавачка -квачка и определено изумявах родителското тяло с приспособяването на средата, така, че бандитите да не ми разказват играта. Е, сега имам честта за няколко дни у дома да е подслонено най-кроткото дете във Вселената, но все пак - това са само два дни. Няма да забравя никога гениалното си решение да завържа с едни свои тиранти през кръста двугодишен гамен за дървото, защото любимата му игра беше "застани на ръба, за да видим Радост дали ще подобри рекорда си по изстрелване и прибиране на магарето" :) Забавното беше, че мамата се прибра и видя издевателството ми и искрено се забавлява с моята бруталност, но това не е нищо ново - нямам един нормален човек в обкръжението си :)
От гаудите тача само испанския, но за съжаление все още не съм положила дупе на някоя от изящните му пейки и дувари :)
Длъжна съм да споделя, че не е трудно ставането или поне за мен - отиграла съм много видове достойно ставане след недостойно падане :)
За ръкавицата - не съм сигурна - богините консумират ли се? Мислех си, че те консумират, а тях ги боготворят. Хм, ще се окаже, че не сте от най-внимателните ученици... а какво ще кажете да ме повъртите на средния си пръст - няма ли така нещата да са най-балансирани? :)
Ако балансираме добре, може вместо жужене на осичка да чуете мъркане на коте, но това зависи само от личните умения и качества. Имате ли ги? :)
цитирай
25. анонимен - Икономист
03.09.2010 12:04
Здравейте Пакостинке.Желая ви ведър петък.
Права сте за богините и консумацията.В същност май се изхвърлих.Изконсумирана богиня, вече не става даже за тотем.Но що да правим,живеем в консуматорско общество и темите на мъжете са "кинти,поркане,лапане и мацки", а на дамите "хаос в къщи;моя, нали го знаеш моя;гола ходя и пак съм сложила две кила отгоре".Канцелираме консумацията и си оставаме на обикновенното отдаване.Моля без захар.А.С.Пушкин е казал,че,"дружбата и чая са хубави, когато са силни и не много сладки".
Това за средния пръст предложение ли е или въпрос?
Ако е въпрос се връщаме на Вашата хипотеза за интонацията.Ако наподобява мъркане на коте въпроса е сексистки и ще го отеса в комисията по етика в моралният си кодекс.От сега мога да Ви кажа какво ще е становището на члена... на комисията.
Ако е саркастичен,мога да Ви уверя,че съм получавал всякакви предложения и за съжаление, мога да ви отправя реципрочнен въпрос от сорта " А Вие мислите ли,че можете да ме врътнете на средното си пръстче?"
Други са хипотезите,ако е предложение.
1. Ако отговора е "да" - следва: бахти дъртия сатир, а той ползува ли антинапукопетин?
2.Ако отговора е "не" - следва: из тоя блог се мотаят смотаняци на които пръстите им служат само за натискане на бутоните на клавиатурата.
Помните ли какво Ви писах за българският мъж.Че не казва "да" и "не", "а ще помислим,ще видим".Понеже съм ловец,ще Ви разкажа една история.Тича ловец с хубава пушка след лъв и неистово иска да го гътне.Гони го дълго.Изведнъж лъва спира и се обръща.Тогава нашия герой почва да се съмнава-"заредих ли пушката,добри ли са патроните,как съм с прицела,ако не уцеля ще трябва да бягам,тичам ли бързо?" и все в този дух.
И се почват едни условности:ако балансираме добре,лични умения и качества...
Но да знаете, аз имам важно качество.Голямо съм перде!
А сега се чупя от работа и отСофия до неделя.Благодаря за положителната емоция, която ми хлъзнахте.Дано и Вашите почивни дни са прекрасни.И внимателно с пакостите!
цитирай
26. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
07.09.2010 10:43
ще се съгласите с мен, че Пушкин не бива да се игнорира и няма как да не го признаем за дуайен - на перото и на словото. Е, не му е провървяло с пистолетите, но пък си е бил еротоман и определено не е изпитвал желание да изконсумира напълно своите богини :). Е, консумирал е други техни работи, но това е друга тема. Друга тематична област е и въпроса с въпроса и/или предложението за пръстта - все пак една дама не би Ви отговорила, а една Богиня - два пъти повече :))) Като едно добро момиче, обаче отговарям на всички въпроси и "Да, мога да Ви врътна на средното си пръстче, защото тренирам и притежавам умения да балансирам разни отворковци върху пръстта си и понеже съм перде не ми мига окото и не ми трепва китката" :)
Всъщност, както можете да предположите и аз съм перде, но не какво да е, а перде на френски прозорец с дълга панделка :)
И така, как мина Вашата разходка из прованса? :)
цитирай
27. анонимен - Икономист - Добро да е утро то Ви и да са Ви сладки кафето и цигарката!
08.09.2010 08:50
Благодаря за дискретността на дамата,за категоричността на богинята и за откровеността на доброго момиче.В качеството си на "отворко",установявам,че Вие и без това ме въртите на 10 те си пръста в блога виртуално и очаквам конкретни предложения за други малки акробатични форми на връткане.
Само да предупредя - аз не съм френски прозорец, а английски двор и за връзването ми все още не е изплетена панделка.
Уйкенда беше неочакван.Има един прекрасен разказ на О,Хенри - "Пътищата,които избираме".Никога не знаеш какво ти готви пътя.Тръгнах за Мелник и Рожен.В Сандански, случайно засякох един познат, бивш мой бизнес партньор.Той предложи да зарежа гордия юнашки Пирин и да се пазходим до нежната Беломорска Тракия.И аз лекомисленно се съгласих.Тръгнах да бягам от София и ремонта и се натресох на гости на негов бизнес партньор в едно градче до Солун - Перея /да не се бърка с Пирея/.Знаете ли какво е "парадокса на огледалото?Вие сте умно момиче, сигурен съм,че знаете.
Е точно това се получи.Оказа се,че гърка при когото отидохме е собственник на верига магазини за теракота,фаянс,санитария и други глупости, от които ми се повръщаше в София.И един от складовете му се намира в непосредственна близост.Любезният домакин предложи да ни покаже бизнеса си и ние любезно се съгласихме, мамка му.Мислехме,че бързо ще свършим.Охи,агапи му!4 часа фаянс!
Но пък после изкарахме добре.Въпреки,че не обичам риба, хапнахме някакви риби на които имената въобще не ме интересуват.Ходихме до Солун,да посетим "големите намаления" на глупавите им магазини и докато другите обикаляха да ги лъжат мазните византийци, аз ходих на солунския пазар да се попазаря и си купя маслинки.
Това е на кратко.
Днес е сряда и да благодарим на Хронос,че толкова бързо го до средата на седмицата.
И внимавайте с мигането на окото,да не Ви излезне "ечемиче".А за китката - щом сте се заели с мен,ще Ви трябва ластичен бинт, а не панделка.
Лек ден.
цитирай
28. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
08.09.2010 12:24
смея да твърдя, че никак не съм изненадана от факта, че осъзнавате, че ви връткам напред-назад, но също така Ви напомням, че Вие сам се качихте на въртележката и съм доволна от това, че все още Ви харесва, но... не Ви разбрах за акробатичните екстра връткания, които очаквате - бихте ли ми дал спецификации, защото това е единствения начин да получите предложение от мен :)
Ще се осмеля, изключително невъзпитано да Ви информирам, че английските дворове не се връзват - те се изпълват - с хора, кучета, разчертава се поле за крикет, а може и по български някоя каруца с конче да сложим в него - за разкош :)))
За уйкенда Ви, също не се изненадвам - усещам, че всъщност сте изключително доволен, но имате желание да помрънкате малко. Така да бъде, няма да Ви отнемам това удоволствие, макар, че 4 часа фаянс според мен не са кой знае колко, но пък ...коя съм аз - аз не правя ремонт у дома :)
Интересно е сравнението, което правите с ходенето на пазар, но едните са ходили по "глупави магазини", да "гу лъжат мазни византийци", а вие сте бил на умния "солунски пазар" и Вие сте излъгал мазните византийци. Сега се запитвам - вие какво се опитвате да ми кажете - да се похвалите, че сте преметнал търговците, да споделите неодобрението си спрямо избора на шопингуващат друг група? Искате да Ви потупам виртуално по рамото или да поклатя съчувствено главица? Ех, малко съм тъпа на моменти, ама какво да правиш - не може винаги да Ви разбирам :)
Хронос обича дарове, а не благодарности и да, започвам да се плезя, вместо да смигам - по-добре езиче, отколкото ечемиче :)
П.П. Има ластични панделки. Възражения? :))
Усмихнат и слънчев ден :)
цитирай
29. анонимен - Икономист
08.09.2010 13:46
Привет.Не сте разбрали,друг път!И богините ли кокетничат? Все имате нещо да предложите.До момента,не съм Ви хващал в излишна скромност.Пък и жените са интересни до като са енигма.
По мое време кавалерите правеха предложения на дамите,а те от своя страна,отхвърляха предложенията и се правеха на умрели лисици,с цел кавалера да продължи с попълзновенията си.
Но...акселерация.Така,че предлагайте малко или толкоз колкото Ви се откъсне от сърце,пък аз верен на своя манталитет ще приема всичко..до определени граници.
И за уйкенда-Вие попитахте,аз Ви разказах с малко лирични отклонения и без пряка реч.Щом Ви е прозвучало,като лицемерно задоволство,хвалба и желание за съчувствие от моя страна,ОК!От сега на татък мога да отговарям както следва:
1. Скучно без Вас.
2. Кво значение има?
3. Бях на село,роних мамули.
4. Други неангажиращи отговори
5. Без отговор
Изберете си и моля да ме информирате.Не бих желал да Ви хвърлям в чудене.И не клатете скромната си главица.Клатенето в определена посока на езика на жестовете може да е"да",може да е"не".Хайде,виртуално потупване разбирам,ама виртуално клатене?
Шопинга ми е безразличен.Когато отивам да пазарувам нещо,обикновенно,зная къде отивам,за какво и горе-долу с каква сума съм готов да се разделя за да го придобия.В порчем така е и с другите неща от живота.В този дух беше и посещението на Солунския пазар.Не,че е нещо особенно/не може да става дума за сравнение с някой арабски"сук"/,но винаги е кеф,ако можеш да се попазариш ей тъй,за пазарлъка.Може и да не ти отстъпят,но важно е и когато почиваш да не губиш професионалната тръпка.
Да не сте се объркали за даровете?Обикновенно боговете обичат жертвоприношения.И то след дълги благодарствени излияния,за оправдание,че на някой ще му хвръкне тиквата.Така,че от мен за сега благодарноста,а до края на работния ден ще се огледам да видя на кого да резна главицата.Не мога и да съм и жрец и жертва.Няма симетрия и естетика.
Езиче,казвате.Вие и без това работите добре с него.Пазете го!
цитирай
30. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
08.09.2010 14:35
да не би да долавям леко раздразнение? Или наранено его? Или просто елегантно фръцкане? Моля Ви, не бъдете лош и не ипремахвайте дразнителите, които задействат рецепторите на удоволствието и които са причина за моята непрестанна наслада от комуникацията с Вас, а иначе...бихте могъл честичко да ме ласкаете по божественото его и да ми казвате, че ВИ е било скучно без мен :)
Също така бихте могъл да приемате повече от мен, защото аз самата съм енигма за себе си и не се притеснявам, че ше бъда разгадана :)
Главицата я клатя елегантно и небрежно, а и на всички ни е ясно, че откакто сме в ЕС има само едно клатене на глава, а именно Европейското. Какви са тези балкански извращения и стремежи да объркваме колегите си от чужбински? Не може така то :), а виртуалното клатене...ех, само като се замисля и ми става благо на душичката и на главичката :)
За даровете не съм се объркала - ние се цивилизоваме и облагородяваме. Моля Ви, ние сме правозащитници и уважаваме хората, макар да са несъвършени. Затова, бихте ли бил така добър да приберете секирата, разглобите гилотината или каквото там използвате и изюркайте професионално бедния човечец. Иначе съм убедена, че може да сте и жрец и жертва едновременно и имам предположение, че това Ви харесва и именно това го прави така привлекателно за Вас :)
И да, работя наистина добре с него и си го пазя - не го показвам на публични места, дегустациите са организирани прецизно, а сомелиерите - проверени от ДАНС :)
И моля Ви, хванете ме натясно в излишна скромност. Ще ми хареса :)
цитирай
31. анонимен - Икономист
08.09.2010 16:17
С риск да се повторя,рядко се дразня и "егото" ми е в нормални размери.А за разгадаването,хм,опасявам се,че ако почна да Ви разлиствам,мога да попадна на пасажи с нецензурно съдържание или така характерната за Вас божественна двусмесленност.Човек никога не знае.Особенно, ако след всяка страница трябва да си плюнча пръста.
Богове правозащитници съм срещал,главно, когато защитават своите права.Иначе,когато защитавот чуждите са адвокати.А снизхождението към подчинените е вредно.Обикновеннно толерантността ти се приема за слабост и зад гърбъти си викат"Егати смотаняка".Както и по някога мислят и жените за толерантните мъже.
Въпреки,че до дъното на душата си мразя военщината,зелените чорапи и армейския манталитет,мога да Ви уверя,че по страшно от гонкане по устав няма.Така,че за предпочитане е ритуално обезглавяване.Правя го с "катана".
Отричам твърдението Ви че може да съм и жрец и жертва.Няма логика.Тогава бих бил последен жрец и поредна жертва.Последен съм бил, но пореден мисля,че не съм.Освен това съм консервативен и садо мазо може ,но само на чужд гръб.
И ето иде кулминацията по хващането на тясно:ще се осмелите ли да ме поканите,да почерпите по едно без кофеиново или ще си пиете сама студената вода?
цитирай
32. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
08.09.2010 16:47
надявам се благородно да отминете моето неразбиране и неусещане на интонацията Ви. Работя върху телепатията, но за съжаление явно не съм съвсем и баш най-добра засега, но Ви гарантирам, че ще стана професионалист в 14 дневен срок, а ако ли не - ще плащам наказателни такси или някакви други работи :)
Двусмислието и нецензурните думи са един много удобен параван, който може да бъде използван, за да се оправдае неспособността от разгадаване, а за пръстите - плюнченето не е най-препоръчително - все пак, наплюта богиня, е разгневена богиня :)
Относно моите характеристики на правозащитник - карате ме да се повтарям и започвам да се притеснявам, че може би не можете да разберете най-новите тенденции в света на боговете. Ние вече си имаме Зевс Обама и нещата са политически и божествено коректни. Притесняваме се от обратната дискриминация и да не би хората да ни се качат на главата, затова пускаме по малко фандък и им хвърляма прах в очите :)
За оценката на жените, не мога да говоря - все пак те са те, а аз - полубогиня и Ви моля да не го забравяте и да бъдете така добър да спрете да ме сравнявате непрекъснато с тях, защото рискувате не да си навлечете гнева ми, а да реша, че имате сериозни познавателни дефицити, което ще променни отношението ми и ще започна да Ви говоря назидателно и възпитателно и може да се окаже, че не само Вие имате японски меч ;)
Моите твърдения може да ги отричате колкото искате, но фактите и историята доказват моята правота - последността и поредността с просто подробности. И в двата случая има хора преди теб, но в единият няма след теб - това какво променя нещата и защо си мислите, че като жрец ще сте последен? Дали не долавям нарцисизъм?Мммм? Колко ли далеч е от егоизма? Мисля си просто :)
И освен това съм иновативна и садо-мазо може и на мой гръб и не само гръб :)
А за хващането на тясно - осмелявам се и Ви каня на вино, а Вие ще се осмелите ли да откриете контактите ми? :)
цитирай
33. анонимен - Икономист Добро утро и честит празник!
09.09.2010 09:12
Събудихте ли се?Хайде на манифестация!
Дааа,не можах тук да ви хвана на тясно!Ще пробам другаде.Благодаря за поканата!Вие сте смела полубогиня.Да каните непознат на вино в тези времена,когато из сайтовете се мотаят всякакви извратеняци,комплексари и маняци,иска смелост.До тук добре,но не разбирам "ще се осмелите ли да откриете контактите ми?"Ако е в чисто технически смисъл,не съм ел.техник и не пипам контакти,освен когато вкарвам там щепсели.
Ако имате в предвид,да Ви открия като адрес и местоположение е друго.В този случай оценявам романтичността на предложението.Умилен съм,но мила Пакостинке,нещата трябва да се правят простичко.Вие не сте тринадесетата годеница на Принца,аз не съм Хари Потър.Да Ви търся през 9 планини в 10 където под камък живее жабата,в която е яйцето,в което е сокола,в чийто нокти е ключа от Вашия офис?Ха!
Вярно е,че сте ми слабост,но такива подвизи са за някой млад ИТ специалист или млад герой от мидъл мениджмънта,чийто предци е описал любимият Ви Чудомир:"то,още не си залесило територията под носа-инспектор по залесовките!"Не сте ме канили на сгляда или годявка,а на обикновенна тлака с нещо за пиене.
Така стоят нещата с контактите.Офиса ми е в "Иван Вазов".Ако съдя от написаното от Вас,работите в компания помещаваща се в центъра.Така,че като дама,имате право на избор къде и кога.Изказвам скромните си предпочитания,да е днес или утре около 17,30 и по възможност в центъра.Не обичам пейзанарията на крайните софийски квартали.Другата седмица съм 100% с едни господа от Юръп,а след 22.09. смятам и аз най на края да изляза отпуск тази година и да отлетя за топлите страни.Ако това не Ви е удобно,ще си разменяме електронни папируси още известно време,пък ще видим.
Нарцисизъм,егоизъм,думи, определения:"se non e vero,e ben trovato".Никой не си признава,ей така без бой какъв е.Дори и на саме със себе си.Аз лично си се харесвам,какъвто съм.
И понеже днес е и начало на курбан-байрама,когато трябва да си добър и да искаш прошка,ако има нещо-прощавайте.
цитирай
34. pakostinka - Уважаеми Икономисте,
09.09.2010 10:18
така рано и така хаплив - да не би да сте имали тревоги в съня си или при събуждането? Ако е така, бих могла да се жертвам и да ви пратя по телепорта един брой чай от мента или маточина или нещо подобно и то не, защото не харесвам това Ви състояние, а а защото смятам, че трябва да уважим курбан-байряма и да сме спокойни, за да даваме прошката както подобава :)
Длъжна съм да отбележа, че не Ви насърчавам да ми откривате контактите в качеството си на ел. техник, още по-малко на Хари Потър /не ме кефи и ми е силно смешен, но - малко усилие и ще имате резултати/. Спокойно, предизвикателството е привидно трудно и невъзможно, доколкото може да има нещо невъзможно за Вас. Вие да не се стреснахте, скъпи ми Икономисте? :)
И така, ключът за офиса ми не е в ноктите на сокола или пък под седалката на трактора, а и кой Ви каза, че трябва да откриете тях? Аз не съм и Кашчей Безсмъртни и сърцето ми не се намира на едно дърво, във едно гнездо в някаква птица...няма такова нещо :)
И така, подавам Ви елегантно ръкавица - моите предпочитания са да обсъдим Вашите предпочитания по-малко публично, а това може да се случи посредство 3 търсения в добрия стар гугъл.
Дали бихте го направил или е твърде претенциозно за една полу-богиня? Хм, кой знае :)
цитирай
35. анонимен - Икономист
09.09.2010 11:11
ОК, това ли е мейла?Излизам спешно за 3 часа.Като се върна ще продължа да търся!До време!
цитирай
36. pakostinka - :),
09.09.2010 11:32
мисля, че след 3 часа ще имате отговор :)
цитирай
37. анонимен - Икономист
09.11.2010 06:11
Що за глупости.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1940365
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170