Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2010 15:14 - Пакостливи мисли за мъжките желания :)
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 15823 Коментари: 36 Гласове:
4

Последна промяна: 13.08.2010 15:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Напоследък водя вдъхновяващи и продължителни разговори с един мъж, който има нови и непознати за мен дефиниции за нещата, с които се сблъскваме ежедневно и в резултат на убедителността му и аз се трансформирам. Мисля много за мъжете и жените и за взаимоотношенията помежду им?

От всичко, с което сме се сблъсквали и за което сме слушали е ясно едно – нещата рядко се получават така, както ги искаме, ако изобщо се получат.

Аз, например знам какъв мъж искам, но тези, които срещам е по-добре да отмина поради други техни ангажименти :)

Замислих се какво искат мъжете и каква трябва да бъде жената до тях? Всички знаем за курвата, домакинята и дамата и съм убедена, че това не е невъзможно съчетание, но доколко, ние жените имаме желание и потенциал да бъдем такива?Доколко мъжете искат от нас да бъдем такива? И за да имам отправна точка на размислите си се поинтересувах от това къде и каква съм аз и къде искам да бъда. Факт е, че за да установя второто трябваше да установя първото :)

И така, започнах проучването ...

Попитах гореспоменатия  мъж дали съм дама, а той ми отговори „да”. Попитах го после, как разбира, че една жена е дама, а той ми отговори: „дамата се усеща по културата, интелекта, начина по който се справя в живота...думите..жестовете... всичко това го имаш”. Ок, повярвах му и чекнах първото от основните 3 качества, като притежавано от мен, но.... нещо ме зачовърка.

Дали понятието „дама” е универсално и има единно определение?  Знаех какво разбира този приятел под „дама”, но реших да попитам Уикипедия, а тя ми проговори и ми каза: „Дама (на латински: domina, госпожа) е жена, принадлежаща към висшето съсловие, знатна госпожа, аристократка. Дамите имат изискани маниери, елегантен начин на обличене и обикновено произход от богато семейство.”

Тук, автоматично отхвърлих вероятността българският мъж да иска българската жена да принадлежи към висшето общество – първо, защото е спорно дали имаме такова и второ – ако има такова, то този тип жени и мъже са толкова малко, че не си заслужава да им обръщаме внимание. А ако иска нещо такова като аристократичен произход, то той е свързан повече с материалната обезпеченост, а не с обноските, защото на фона на балканския примитивизъм, който в повечето случаи се демонстрира от мъжете, изглежда доста подтискащо и социално неприемливо.

После продължих към изчитането на приятелката Педия и изключих разголените, облечени като поп-фолк звезди момичета, тези, които пият като смоци и викат по мачовете и още много други групи и установих, че жените, които могат да бъдат определени като дами в България са малко.

Ако разгледаме взаимоотношенията между мъжете и жените, то става ясно, че търсенето на дами е силно ограничено, а изводът е българският мъж си търси не 3, а 2 в 1.

Някак си, реших, че не е нормално българския мъж да не иска ама поне малко, жената да е дама и започнах да чета отново. Видях произхода на думата дама от латински „dominaи открих ключа за бараката. :)

После си спомних всичко, което съм чела по разни БДСМ сайтове и установих връзката между дамата и курвата, а именно – домината. Домината, по смисъла на БДСМ е самоуверена хетера, готова да даде на мъжа, който е в нейните ръце цялото удоволствие, което той пожелае, като в същото време е активна и контролира оргазмите му. В същото време, домината не може да бъде разпозната, защото извън секса обикновено е успяла и справяща се жена, т.е. тя изглежда като дама в обществото.

От наблюденията си установявам, че няма мъж, който да може да устои на жена, която демонстрира самоувереност и изглежда като „мъжко момиче” или пък е грижовна, но властна приятелка. В почти всички случаи, с които съм се сблъсквала, това се дължи, че мъжете все по-често избират да са пасивни пред това да са активната страна.

Средностатистическият мъж, не може да устои на такива жени в повечето случаи , защото изпитват вина и срам от своята мъжественост, която не е развита дотолкова доколкото те желаят или обществото изисква и налага. Жената, която описвам и на която не могат да устоят мъжете, които познавам често е „строга и властна, но също прибягва и до методи, свързани със съчувствието и емпатията, нежното приемане и разбиране”, а това е определение за домина в БДСМ-а. Продължението е „... Така тя сякаш препотвърждава правото си да насилва и унижава, като отпуска своя малък гратис, в името на безусловния контрол над личността му.”  

Четох една статистика, че мъжете искащи да бъдат доминирани са хиляда пъти повече от жените, които искат да доминират, което обяснява, както неумението на мъжете и жените да се срещнат, така и променените очаквания и изисквания, а също такаилюстрира колко е притеснителна мъжката феминизация и колко неподготвени за доминация са жените и все пак:

Не са ли именно домините, господарките на мъжките сърца и животи, днес?

Не са ли променени тотално мъжките изисквания и стандарти за жените? Дали наистина са опростени и вместо 3, търсят само 2 качества в 1? Не са ли именно такива жените, които най-често търсят мъжете и с които споделят живота си?

Не са ли домините новия хибрид между Дама и Курва?

Дали модната тенденция е към завръщане към доброто старо 2Д  - Домина и Домакиня?

 




Тагове:   мисли,   Мъжките,


Гласувай:
6



1. анонимен - Икономист
13.08.2010 16:53
С нескриван трепет прачетох последните Ви откровевия.Че вие наетина сте достойна за длетото на Праксител! Горкият Зола.В същност сте права.С риск да бъда оплют от мъжкарите във форума ще се опитам да им кажа истината в очите.НЯМА друго такова животно във фауната, което само да си слага капана,да се хваща само в него и после да рита здраво за да се оплете още по добре в него.И на всичкото от горе да се оплаква от това.За това, всички които са в капана заслужават да са там.
От друга страна,какво днес му остава на горкия мъж.Матриархата се връща със страшна сила.Днешната жена е образована, с професия и самочувствие.Относително финансово независима.Сексуално освободена.За какво точно и е рицаря от Ла Манша.Да и пее серенади.Ресто. Не струва.Освен за чукането, в което може да го замести г-н Вибратор или колежката, какво да дадеш на една жена?Любов, обожание,непрани ризи и чорапи?Ха!
цитирай
2. анонимен - Истинският интелигетген / ;-) / български мъж желае:
13.08.2010 16:55
Съпругата му да бъде:
- Домакиня в кухнята;
- Курва в леглото;
- Дама в обществото / не непременно от хайлайфа/

Но дали поради грешка в подбора, или "троинствеността" на жените, често получава :
- домакиня в леглото;
- дама в кухнята;
- курва в обществото .......

Това съчетанието 3 в 1 в "правилния вариант" / от гледна точка на мъжа ...:) / реално продължава да съществува, но не рядко се среща в "грешния вариан".
И от това страдат пак само мъжете ... :))))
цитирай
3. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
13.08.2010 17:03
смея да твърдя, че написаното от Вас в коментара ме впечатли като една сериозна и достойна мъжка постъпка, но все пак - според Вас, матриархатът е продукт от неспособностите на мъжа или от потребностите на жената?
Смея да твърдя, че сте прав само донякъде - технически има много средства, които могат да заменят мъжа, но не е същото - все пак, вибратора не може да провокира, не може да съблазнява и най-малкото - не може да е достоен баща на децата ти.
цитирай
4. pakostinka - Андрешко,
13.08.2010 17:05
а какво е в правилния вариант съчетанието 2 в 1?
цитирай
5. анонимен - Правилният вариант е ... 1 в 1
13.08.2010 17:26
Жената като жена - индивидуално съчетание на недостатъци и добри черти / не предимства/, която умее да оценява и отчита всяка ситуация / за съжаление, това е слабачерта в семейния живот при мъжете / и с присъщата за зрялата жена интуиция / пак дар от природата / да се старае да пази баланса във връзката или в семейството .
Умният мъж може да не го изказва, но си го знае и се намесва само, когато ..... "честта му е засегната" .... :))))

Колкото до понятието "домина", нека по-малко се използва. От това този път ще спечелят пак ...жените .
цитирай
6. pakostinka - :)
13.08.2010 17:33
Андрешко,
от написаното мога да кажа, че ти посочи пак вариант 2 в 1:
1. Да оценява и отчита всяка ситуация
2. Да умее да пази баланса във връзката
И все пак, балансът е между две противоположни точки, срещнали се в центъра. Ако приемем, че връзката между мъжа и жената е центъра, то не може само едната страна да поддържа баланса, защото това означава, че няма равновесие, а има доминиране, което всъщност е потвърждение на моята теза, че очакванията на мъжете е жената да е доминираща.
А аз говоря за партньорство и за баланс, който се поддържа от двете страни.
А дали мъж, който иска тези неща е умен е друга тема на разговор :)
цитирай
7. анонимен - Нещо бъркаш .....
13.08.2010 18:20
Споменаваш, че от другата страна на "лоста на равновесието" стои мъжа. Но изпускаш правото и на негов принос в баланса. Може би защото в момента той не е тема....
Допускаш и грешка - балансът не е срещата на двете противоположни точки в центъра.
Равновесието на "лоста на взаимоотношенията" се постига от "двете тела", които НЕ се намират в опорната точка, а всяко, със собствено си "тегло" е на определено разстояние от "опорната точка".
Сигурен съм, че няма защо да обяснявам, че равновесие се постига при n+1 стойности на "теглата и разстоянията" от центъра И на двете "тела".
цитирай
8. pakostinka - Андрешко,
16.08.2010 10:05
аз не съм изключила мъжа, просто го добавих, защото от това, което прочетох не ми стана ясно. Съгласна съм с теорирята ти и искам да те попитам - кой или какво е центъра?
цитирай
9. анонимен - Икономист
16.08.2010 10:08
Привет!Аз лично,като един истински мъж,бих желал тази седмица да ми работи добре климатика.Знаете ли каква е приликата м/у климатика и собственната жена?Първо спира да върти,после да духа,а на края само ручи и харчи ток.
Ако говорим сериозно,истината е,че българският мъж иска да го оставят на мира.Вечер заспива уморен,а сутрин,когато му се иска,не разбира,че това е от пълния пикочен мехур,притискащ простатата му.Забележете,той вече не иска,на него му се иска.Той вече не казва"да"и"не"а"ще видим,ще помислим".Страх го е да протегне ръка да вземе нещо,за да не го плеснат през нея.В същност е една кукла на конци,на която от всеки крайник,стърчи въже опъвано от жена,деца,шефове,родители и всеки когото не го мързи.Лъжите го правят мнителен,трудностите безпомощен,скандалите импотентен.На българският мъж не му трябва "дама",трябва му "мадама".Какво като сте интелигентна и му ръсите мозъци.По добре му наръсете таратора с копър.Свирили сте добре на пиано,важното е да сте добра в свирките,ако иска музика ще си пусне СД то.Искате нежност-лигавете се с децата.Ще разберете всичко за този мъж като поживеете 4-5 години под един покрив.Ще разберете,че когато нуждата влезе през вратата,любовта изскача през прозореца.Че трябва да имате договор за не нападение и да го спазвате.Щели сте да се биете с възглавници и снежни топки.Много американски коледни филми сте гледали.Романтичният леко брадясал пич от Вашите мечти, ми напомня за разликата м/у англииския и българския джентълмен.Първия е леко пиян и избръснат до синьо,а вторият е леко избръснат и пиян до синьо.
Знаете ли какво е неделя сутрин?Вие по пеньоар,чехли,ролки на главата,с главоболие и пред пералнята.Той кисел,в очакване на понеделника с вестник,кафе,цигара и отегчение.Кредита е Ваш,а не на двамата,защото е за Ваши капризи.И той трябва да прескочи до майка си.
Мъжът е такъв,какъвто го направи жената до него.Но не само със секс.Тинтири минтирите за "севън скайс" не вървят.Блажен не значи щастлив.Без компромиси няма норки!
цитирай
10. zafirov - Мадам, провокиран съм :Р
16.08.2010 11:21
г-н Икономист, мнението Ви свучи много добре, но пропускате една малка подробност - ако говорим за мъж, то той не би трябвало да е човек, какъвто го направи жената до него - това е мекотело. Ако в една връзка си мерим Его-то с партньора, това не е връзка, това е мерене на "пишки" макар и в различен полов аспект.
Пакост, много си близо, но пропускаш най-важното... може болшинството мъже или поне тези, които наблюдаваш да са такива, но не забравяй, че всеки е уникален за себе си и съществуват различни хора. В крайна сметка кое те интересува теб, средностатистическия от твоята теория или нещо различно и уникално? ;)
цитирай
11. zafirov - ...в същност важно е какво искаш,...
16.08.2010 11:23
...а не какво е болшинството.
цитирай
12. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
16.08.2010 13:46
използваната от Вас алегория между жената и климатика е доста обидна, освен че е твърде генерална, като смея да твърдя, че ако наистина го мислите, то трудно бихте се причислил към истинските мъже :)
Знаете ли, че винаги ми е било интересно от какво точно се изморява българския мъж, че иска непрекъснато да си почива? От това да се прави на мачо? От това да се преструва на потентен? Заможен? Успял? Интелигентен?
Българският мъж е изморен от преструвки и от игра и то най-вече от игра на самозаблуда. Това, което казвате Вие е: "Играй по неговата игра, за да бъде още по-заблуден и привидно по-щастлив, а ти да си получиш норките". Е, да ама това е напълно абсурдно и идиотско. Ако искам норки ще бъда с един мъж, докато ми ги купи - няма да създавам семейство с него. Ако искам кредита да е мой, а не наш - защо да купувам общо жилище, обзавеждане, кола и т.н. Ако няма да получавам внимание и отношение, защо да разпилявам своите?
Това, за което Вие говорите е паразитизъм и то в една от най-широко разпространените му форми. Аз искам да попитам къде остана партньорството? И освен това, мъжът не е такъв какъвто го направи жената, моля да не спекулираме с това - как от един мухльо ще направиш истински мъжкар? Може да постигнеш привиден успех, но дълбоко в себе си той е мухльо...същото е валидно за всякакви ситуации. И още нещо - а жената такава, каквато я направи мъжът ли е? И ако не е - нея кой я прави такава и защо мъжът не може да върви по този път, според Вас?
цитирай
13. pakostinka - Зафиров,
16.08.2010 13:47
съгласна съм със забележката която отправяш към Икономист, както и с тази, която отправяш към мен, но ... мен ме интересува един единствен - този, с когото ще си паснем, т.е. ще търси партньорство, а не доминация, подчинение или каквото и да е и именно това ще го направи уникален. За съжаление е малко загубена кауза :)
цитирай
14. анонимен - Икономист
16.08.2010 15:59
Ха,знаех си,че това което ще Ви напиша,няма да Ви хареса!Къде е божественното Ви чувство за хумор?Не реагирахте така на предният виц за Лиса.В същност Ви разказах просто виц.Никъде не съм писал,че аз мисля така.Този тип вицове си разказват мъжете,които съм Ви описал по-долу.Нима от Вашият солиден опит,не сте установили,че такива са преобладаващия процент мъже?Тази моментна снимка на жененият български мъж съм направил от множеството ми наблюдения от семейства на подчинени и познати.Аз лично и моите най-близки приятели не се преструваме и не доказваме никому нищо.Кой колкото успял-успял,колкото потентен толкоз,ако не бяха интелегентни, нямаше да са,ако не заможни,то поне с удоволетворителен за нашите стандарти,имуществен статус.За моя голяма радост аз стоя на собственните си крака,а не на тези на тати и деди.Всичките ми успехи,неуспехи провали,заблуди,сбъднати и не сбъднати надежди са си мои и никой никога не ми е бил виновен за нищо.
Не мога да отговоря на Вашите сериозни въпроси.Каква е жената?Каквато я направи обкръжението и, опита и средата на колеги приятели и роднини.Моята жена не ме е правила мъж,както, уви и аз не съм я правил жена.Лично аз съм се оженил на 34 г.за жена 3 г. по-млада от мен.Не съм се напъвал да я променям.Партньорство има в бизнеса.В семейството има отначало любов,после привързаност,после може би пак любов с нотка рационализъм.И това когато всичко върви по мед и масло.А знаете ли какво е любимият Ви човек да има здравни проблеми.Чели ли сте неми въпроси в нечии очи и притискала ли Ви е тъпа беспомощност,въпреки парите,познатите доктори,скъпите лекарства и съчувстващите тъпаци?
Г-н Зафиров сигурно е супер мъж с голямо"М".Има и такива.Аз съм по простичък.Жизненото ми кредо е,че човек яде с една уста,спи на едно легло и носи един кат дрехи.Хубаво е да яде качественни храни и носи нормални дрехи, но нищо повече.Не съм Скрудж Мак Даг,но и не съм сиромахомил.
А Вие търсете,мисля,че са останали нещо около 30-40 свободни юнаци с бащи богове.
цитирай
15. pakostinka - :)
16.08.2010 16:21
Уважаеми Господин Икономист,
смея да твърдя, че Вашите мисли прескачат като росна мома, налазена от няколко момъка едновременно :)
Принципно разбирам вицовете и шегите и като цяло критикувам и задавам въпроси относно позицията, тъй като е изразена от Вас, със съответната аргументация и отделено време за размисли. Едва ли тук трябва да се говори за хумор, неразбиране и подхлъзване. Имаме позиция, аргументи и съответните изясняващи въпроси и контрааргументи :)
Изключително съм щастлива, че имам честта да комуникирам с Вас - един от последните истински и откровени мъже, който не се преструва и не се стреми да доказва нищо, въпреки, че това само по себе си е доста оксиморонно твърдение :)
Както и да е, в коментара си казахте нещо много важно - нито Вие сте направил съпругата си жена, нито тя Вас мъж - вие сте се допълнили. Не съм съгласна, че партньорството е в бизнеса, напротив - според мен произхода му е от семейната и приятелската среда, защото то съществува много преди да бъдат установени бизнес-отношенията и изобщо да се прави каквото и да е подобно на бизнес.
И да, знам какво е любим човек да има здравословни проблеми. Знам много неща за това, но както и да е - излизаме от темата.
Позволете ми да кажа, че господин Зафиров не се опитваше да се самоизтъкне, а просто да сподели вижданията си за търсенето и намирането, но пък добре адаптирахте казаното от него, за да изтъкнете предимствата си.
Някак си, личи си школата ;)
А мисля, освен юнаци с бащи богове да приема и с майки богини. Това увеличава избора ми на цели 80 :)
цитирай
16. анонимен - Икономист
16.08.2010 17:05
Мила г-жо Пакостинке,отдавна на робувам на шаблона: Увод, изложение,заключение,гарнирани с обстоятелственни пояснения.В това което Ви пиша има повече опит и резултати от експерименти.И един от тях е основополагащ за поведението на мъжа в наше време.Това е опита на Павлов.Има ли храна има слюноотделяне.Моята позиция по отношение на мъжете не е безкритична,както сами сте се убедили, но и не мисля,че с лека ръка могат да бъдат подведени под общ знаменател.Различните представители на този пол/ не случайно не пиша "силния"/имат своите положителни и отрицателни страни и важното за мен е да мога да намеря,развивам,стимулирам и затвърждавам първите и да разкривам хитруванията на дребно,да мачкам негативизма и чувството за безпомощност и когато мога и трябва да наказвам безжалостно тъпата жестокост,безхаберието,непукизма и откровенната лъжа и перчене.Равенството в отношенията и въобще ,партньорството не се поддава на рязане и разпъване като на спалнята на Прокруст.Нали знаете, че той е бил първият комунист и е искал да направи всички равни.
Винаги когато изказвам мнение,предпоставям,че то е мое и не задължавам никого с него.Бизнес съм правил много преди 10.ХІ. с хора,които се оглеждаха по улиците на Бейрут и знаеха, че от мъжката ми дума зависи живота и благосъстоянието на тях и на семействата им.По някога от бизнеса се научаваш на тези простички правила и действия,които да направят другия щастлив,тебе спокоен и и двамата доволни и малко по-богати.Днес обаче,нямам повече време,защото имам още работа за утрешна среща с едни одитори от Западната ни майка.Обещавам утре след размяната на взаимни упреци,търсене на виновни, наказване на невинни и награждаване на случайни лица,да ви разкажа една интересна теория за триединството на човешкото развитие.Лека вечер.
цитирай
17. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
17.08.2010 11:07
не забелязахте ли, че съм се отказала от упреците и съм оставила само леката хапливост? Ако не сте, значи имаме проблем :))))
Очаквам с нетърпение Вашата теория за триединството на развитието.
И успех с одиторите :)
цитирай
18. анонимен - Икономист Добро утро г-жо Пакостинке
18.08.2010 09:01
Да е минавал сутринта някой принц с дежурната сутришна целувка,баничка и бозичка?Имам в предвид,че с вашата хапливост,трябва да хапвате.
А за теорията нещата стоят по моему така:Младоста винаги бърза.Тя иска всичко тук сега и веднага.Пречупва околният свят през емперичните си представи за него,без изядената торба сол с представителната извадка на ежедневието.Духа опарените пръсчета и обидено крещи:"Не ни обичат,пречат ни,аман от"..и т.н.Няма такова нещо.
Дарвин е велик учен,но в своята теория за видовете е стъпил на еволюционото развитие на вида само на база на обективизма на обкръжаващата среда.Аз си позволявам да го допълня и в двете му части/и за развитие и за борба/,със субективните условия в които е поставен индивида.Моята теория се казва"Падре на магаре в жегата на сиестата".
Представете си човека като едно упорито,своенравно,товарно,оклюмало магаре и действителността която го е яхнала,като испанско падре.Как в жегата на сиестата да накараш магарето да се движи.Взема падрето прът,въже и морков.Обединява ги в сложна конструкция и пуска моркова пред носа на магарето.Колкото по му се иска на Марко морков,толкоз повече върви към него.А той-гадния морков се отдалечава.И така цял ден.В края на деня падрето дава моркова на магарето и приготвя нов комплект за следващия ден.Та триединството на човешкото развитие се казва:Примамка,Интерес,Страх!Примамката е да тръгнеш,Интереса е да го стигеш,а Страха е да не го загубиш!И високите идеали,други морални категории и глупости са после.Примамка,Интерес и Страх.Така е във всичко.Помислете:При социализЪма имаше малко примамка, малко интерес и много страх.Сега има много примамка,никакъв интерес и пак много страх.Аз обичам работата си но болшинството хора я мразят.Отиват там като на отбиване на трудова повинност.Ненавиждат шефа си от завист и страх,не понасят колегите си от пренебрежение и лицемерие,самата работа за тях е наказание,те са вечно недооценени.Същото се проектира и във всичко наоколо.Харесаха ли Ви моите напъни?
цитирай
19. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
18.08.2010 10:05
моята хапливост бе нахранена добре снощи - погрижиха се за мен прилежно и ми осигуриха не само баничка с боза, ами тортичка с вода, тъй като имах специален повод вчера - пораснах с още една годинка. Това е и причината, поради, която съм мила, прекрасна и добра :)
И да, харесва ми теорията Ви за триединството и мисля, че логиката е изключително правилна, а примерите - добре описващи нещата :)
Та, отчитайки нетърпението и непознаването на солта, както и Вашата теория аз лично смятам, че нещата са нормални :)
А за работата - много сте прав. Имам приятели, които правят подбор на персонал, както и шеф с огромен опит в това и нещата, които ми разказват за хората, техните очаквания и най-вече нескритата им неприязън към шефовете им не спира да ме изненадва, а очакването да получават пари само защото стоят в един офис и да искат допълнително заплащане, за да свършат нещо ме изумява.

Моля Ви, не спирайте да се напъвате - харесва ми :)
цитирай
20. анонимен - Икономист-Happy birthday to uoy dear Пакостинке !!!!!!!!!!!!!
18.08.2010 11:43
Желая Ви здраве,съгласие със себе си и смях!Възрастта не е порок/какво клише само/,така, че имате време и за солта и за кетчупа.Тортичка сте хапнали, а с водичката сте се измили или са Ви ръсили със светена вода.Защото иначе разбирам, че смучете биричка?Да не би с растежа, да преоссмисляте някои ценности на битието.Имайте в предвид,че класиците са прави.Аз както винаги имам своя добавка:"питието определа страданието".
В знак на всякакви чувства,благодарение на моята щедрост и по случай рожденният Ви ден, Ви подарявам правото да ползувате и разпространявате моята теория сред близки и познати безплатно и без да ме цитирате.
Въпреки,че не е божественна и не е отразена в Моисеевите скрижали тя си е мое "ноу хау". Като се има в предвид,че България внася "ноу хау" а изнася "донт ноу", си се гордея с нея като свидна рожбичка и си я кътам, така, че подаръка е безценен / царски/.
Не Ви казвам "наздраве",защото с тази вода ме хвърлихте в потрес.
цитирай
21. pakostinka - :),
18.08.2010 11:54
Уважаеми Господин Икономист,
благодаря Ви за пожеланията - те както обикновено са с правилното съчетание на подправки и като вид и като количество :) Искрено се надявам да открия съгласие със самата себе си, макар да знам, че ще ми стане много скучно, когато това се случи :)))))
Водичката бе използвана за охлаждане, т.е. ръсене, замиване на подсладените части от тялото ми и за разреждане на бялото вино, което пих. Това отговаря на вашето зачудване какво пия и защо - напоследък само вино, че е студено, освежаващо, а и според всичките си приятели го увреждам, избирайки да го консумирам с лимон ;)
Не знам дали е от растежа, но определено преосмислям много неща в т.ч. и страданието, но без питието :)
Благодаря много за щедрия Ви подарък, но аз ще изнагляря и ще попитам дали бихте бил така добър да ми подарите и теорията си за вноса и износа на милата ни страничка? :)
А нали знаете, че и с вода може да се каже "наздраве". Единствената разлика е, че при водата нюансът е към по-здрави ;)
цитирай
22. анонимен - Икономист
18.08.2010 15:38
Радвам се,че сте оценили дозираността на скромните ми пожелания.Като един съвършен прагматик обичам, нито много солени,нито много постни,житеиски ситуации и прилежащите към тях жени.Вярно,че е малко скучно,когато изпаднеш в пълно съгласие със себе си,но за това пък колко е гот,когато нямаш за какво да се псуваш.
Това с бялото винце ми напомни времената на Югоембаргото,когато редовно пътувахме да сърбия за"девизии"/разплащания в марки кеш/и брачата сърби ме научиха да пия "шприцер" /бяло вино с газирана вода 2/1 и лимон/.Не е лошо в комбинация с"плескавици,сияни вешалици и увиячи",което са меса от сръбската скара.Не съм голямо "гурме",но тези от Лесковац са готови за готвачи на Боговете.
Ценноста на подаръка се определя не от щедростта,а от моята лична увереност,че теорийките ми /и двете/,ще изглеждат добре във Вашите строги,нацупени устенца и дори ако се опитате да ги допълвате и доразвивате/което е почти не възможно,като се има в предвид съвършенството им/,ще е в правилната посока.
Тостовете, наздравиците и цалата процедура, около тях имат своя аура и дъх на традиция и заслужаващо парите си вино.Знаете ли етимологията на чукането с чаши?Когато естетите римляни се хранели полу легнали в триклиниума, установили,че всички сетива вземат участие в храненето, без слуха.Очите с външния вид на храната, вкуса,обонянието,допира,само ушите не работели.За това са решили да се чукат със сребърните чаши,за да допълнят естетическата завършеност на процеса.От там произлиза и процеса с блъскането на чаши една в друга и разливане на питието.Как сте с руския език?
цитирай
23. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
18.08.2010 23:13
повърхността и демонстрираните емоции и демонична жажда за изяждане на събеседника са само това, което е привидно - дълбоко /понякога по-дълбоко отколкото е необходимо./ в себе си съм оценяваща и дори разумна. И все пак - на мен ми харесва понякога да пресолявам манджата и да я загарям, защото така следващия път, когато ястието е с добре балансирани овкусители и времето е перфектно прецизирано, насладата е в пъти по-голяма. Предполагам не такава е политиката на другарите от Лесковац, но пък мога да ги поканя и да ги пробвам - и без това никога не съм яла сръбска кухня :)
По отношение на теориите Ви - не съм съвсем убедена - сигурен ли сте, че ще стоят добре и на ненацупени устнички? А ако са лигави? Или влажни? Искам подаръци, които стоят на всякакви настроения на устенцата и да...ще допълвам и доусъвършенствам подаръците и ако не ги оправя, то поне ще създам правилните неврози :)
Това за тостовете не го знаех - наистина ли е от Древен Рим /възкликвам възхитено изненадано, а не укорително/? Историята за произхода ми харесва. А с руския съм добре, а как сте вие с френския? :)
цитирай
24. анонимен - Икономист-Сериозна поезия на гладно сутрин, вместо закуска.
19.08.2010 08:02
Яне люблю фатального исхода
От жизни никогда не устаю
Я не люблю любое время года
Когда веселых песен не пою

Я не люблю холодного цинизма
В восторженость не верю и - еще
Когда чужой мои читает писма
Заглядывая мне через плечо

Я не люблю, когда на половину
Или когда прервали разговор
Я не люблю, когда стреляют в спину
Я также против выстрела в упор

Я не навижу сплетней в виде версий
Червей сомнения, почестей иглу
Или когда все время против шерсти
Или когда с железом по стеклу

Я не люблю уверености сытой
Пусть лучше мне откажут тормоза
Досадно мне,коль слово честь забыто
И что в чести, наветы за глаза

Когда я вижу сломаные крылья
Нет жалости во мне и неспроста
Я не люблю насилье и безсилье
Вот только жаль разпятого Христа

Я не люблю себя,когда я трушу
Обидно мне,когда невинных бют
Я не люблю,когда мне лезут в душу
Шем более,когда в нее плюют

Я не люблю манежи и арены
На них мильон меняют по рублю
Пусть в переди большие перемены
Я это никогда не полюблю
цитирай
25. pakostinka - :)
19.08.2010 12:32
Вярно е сериозна и вярно е на гладно, но пък за сметка на това не ми приседна :))))
Е, малко ме затрудни и се запъвах, но пък се справих :)
Благодаря. Хареса ми и ме замисли :)
цитирай
26. анонимен - Икономист- това беше in memoriam на Володя 30 г. от смъртта му.
19.08.2010 13:04
Имам голяма молба!При допълване и развитие на моите теорийки да внимавате,да не се получат смислови и фактически изкривявания в същността и съдържанието, защото рискувате високият Ви имидж да стане на жив "нямидж".Живите класици също следва да се репликират внимателно.
Когато пиша "устенца" имам точно това в предвид.С Вашите устнички ме вкарвате в една спирала на расъждения относно местоположение,форма и агрегатно състояние.Същото е и с френския.Не съм си пуснал хемоглобин по бузите и съм далеч от идеята за сексистки намеци, но представяте ли си ,какво им е на горките хорица които биха прочели нашата коренспонденция?
И тъй като сега е обяд и е време за по едно / а за по едно винаги е време/ ще ви позимъча с един христоматиен грузински тост.Съжалявам,че не мога да ви напиша акцента ,но ще го преглътнете.
"Сидел старыи грузин у калитке своего дома и думал: Имею желаньие купить корову, но не имею возможность.Имею возможность купит козу, но не имею желание.Так выпием за то что, всегда наши желания совпадали с нашими возможностями". Същото желая и на Вас.
цитирай
27. анонимен - Икономист - P.S.
19.08.2010 13:13
Гледам, че скрупульозно сте променили годините си в презентацията си в блога.Моля,не ме приемайте за досадник с даскалски наклонности, но бъдете така добра,колкото сте и умна, да коригирате граматически втората дума от Вашата професия. В същност с какво си изкарвате насъщния /ако не е тайна /?
цитирай
28. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
19.08.2010 13:45
понякога смисловите и фактически изкривявания целят да се определят пределите, до които могат да достигнат събеседниците. Друг път са случайни и наистина причиняват "нямидж", а трети път са просто "лигявидж" :)
В случая, Ви вкарвам в спирала посредством моите "пръстенца", но нека не издребняваме, а параметри като местоположение, форма и агрегатни състояния са толкова незначители и понякога дори натоварват, вместо да допълват и допринасят за хармонията ;)))
Относно хората и какво биха си помислили, мога да Ви кажа, че нито плитко нито дълбоко ме интересува - хората са си хора. Да живеят. Харесва ми пожеланието Ви да има синхрон между желания и възможност или да контролирам желанията си според възможноститс си? Или да увеличавам възможностите си, за да сбъдвам желанията си? Замислих се...ще продължа да помъдрувам още малко :)
Относно промяната на годините - някой се е погрижил това да е автоматично :)
Забележката Ви е взета под внимание и корекциите са нанесени :)
А насъщния си изкарвам именно с това - анализирам абсурди и се опитвам да създам схеми за тяхното намаляване :)
цитирай
29. анонимен - Икономист
19.08.2010 20:20
Добра вечер.По принцип сутрин мисля по добре,не ме е обзела следработна летаргия и имам приимуществото да Ви пиша докато спите.Но утре от ранни зори, ще ходя в Клондайк, да копая злато и затова смятам от сега да си резервирам пет минути от Вашето време след кафето.
Някак си Ви докачих, може би за "нямиджа", но не го приемайте лично.А що се отнася до началната точка, между абсцисата на желаното и ординатата възможното, то това е пресечната "трябва".За съжаление от нея тръгва всичко.Въпреки,че съм свидетел на много отчаяни, безволеви и безпомощни хора,които приемат позицията "като не можем както щем,ще щем както можем".А за вас е лесно.Мисля,че Вие имате вълшебна пръчка за сбъдване на желания.Но не се надувайте.Тези пръчици са в ръцете на почти всички отракани жени.
За хората имах в предвид,че ще изострим интереса им и ще очакват to be continue.
И на края.Натрихте ми носа.Но така ми се пада.На глупав въпрос - достойния за глупака отговор.Като ,че ли е много трудно сам да се досетя,че или сте преподавател или възпитател.
Приятна вечер.Ще намина утре към обяд за да видя как сте.А от новата Ви тема ме втресе.Познайте.Правя ремонт.Не душевен и не аз.Утре ще Ви разкажа нещо за по грубата работа по отнемането на стружки.Всеки знае да цикли веднъж вече циклен и реден паркет.Знаете ли нещо за дюшемето?



И на края.Поставихте ме на мяст
цитирай
30. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
19.08.2010 20:50
добра да е и Вашата вечер, а може би вече е ден - не знам. Времето, както и смисъла вложен в думите са относителни. Вие, казвате, че съм Ви поставила на мястото Ви, а аз просто се опитвах да поддържам нивото. Интересни интерпретации, не мислите ли? :)
Уверявам Ви, че никак даже не съм се засегнала, тъй като това принципно е доста трудно, но Ви уверявам, че ако го направите, то категорично ще го усетите - имам захапка на питбул - 3 атмосфери :)
По отношение правата "искам - мога" все още имам лукса вместо да ограничавам разходването на наличното да увеличавам ресурсите. Наистина смятам, че е въпрос на мислене, но често е и на възможност и умения да мислиш така. Все пак всеки човек има лимити. Предполагам Ви е позната мисълта "Границите на моя език са границите на моето съзнание". Така е, просто, когато е било нужно съм използвала пръчката, която имам с дициплинираща цел, а сега просто си доставям удоволствие :). Отракаността не е даденост, но предполагам и това вече го знаете :)
А хората....хм, мисля, че бих могла да се заинтересувам от тях, когато направим представленията затворени и платени :)
И накрая, разбира се, че не съм нито възпитател, нито преподавател. Най-малкото аз не познавам нито един такъв с възгледи и поведение подобни на моите. Мислите ли, че някой би ме държал на подобна позиция, при положение, че близките на поверените ми невинни лица, ще възприемат позициите и отношението ми към околния свят като революционно? Ще Ви дам още малко насоки - имам късмета и шанса сама да определям инструментите за ограничаване на абсурдите, както и кои абсурди да бъдат таргетирани, а също така и какви конкретни да бъдат ползите за хората, сблъскващи се с тях :)
Не знаех, че с новата си тема така съм нацелила Вашата тема. Интересно съвпадение. И да, знам много за дюшамето - на село си имаме такова. Имахме си даже изгнило такова и помагах за смяната му. Очаквам да споделите за стружките.
И накрая. Надявам се бях на ниво ;)
цитирай
31. анонимен - Икономист
20.08.2010 12:27
Добър ден.Ако, не бяхте на ниво/ поне на това ниво,което ми импонира /, повярвайте,тази коренспонденция нямаше да я бъде.Пропуснете лекичко комплимента покрай обеците и никакво възгордяване,въпреки,че доста хора биха порозовели от кеф, от така дадената от мен преценка.Излиза,че имате сериозна дермална здравина,което е важно положително качество в наше време.Това за захапката, все едно не съм го прочел.Сега какво, ще се плашкаме ли?
Жените,мила Пакостинке, се делят на отракани и очукани.Второто не е комплимент.
Просто отлична бизнес позиция за хората,четящи в сайта.Задали ли сте си въпрос,защо нямам регистриран блог? Вероятно не знам как става?
По въпроса за това как уплътнявате забързаните си трудови делници,разбрах - Вие работите регистратор,каквото и да значи това.На руски "Не суй свой нос туда,не твое собачие дело!".
Закриваики темата с пакостливите мъжки желания, се чудя, имате ли още много такива теми в кенгурската си торбичка.И кога Ви остава време от абсурди,класифицирането им и модела ТОМ / Target operation manegement /, да живеете безгрижно.Наистина пишете интересни неща и е похвално, че вербалния /в случая мануалния / Ви изказ, не предхожда мисловния.
По въпроса за стружките - в новата тема където им е мястото.
цитирай
32. анонимен - Привет ПАКОСТ!
20.08.2010 15:22
Разбира се че афродит - писатель, афроздит не читатель, но все пак мисля че този мъж, който цитираш ти е дал квинтесенцията на ПОНЯТИЕТО - ДАМА. Всичко останало са наукообразни трактовки с привкус на словесна генеалогия. Обществото се развива, в този аспект и понятията не остават замръзнали в своите рамки.
Поздрави!
цитирай
33. pakostinka - Здравей Афродит,
22.08.2010 19:18
гарантирам ти, че ще споделя мнението ти с господина, представил същността на понятието, като си прав - понятията, трябва да се съобразяват с реалностите :))
цитирай
34. pakostinka - Уважаеми Господин Икономист,
22.08.2010 19:25
почти не останаха подобаващи от моя страна реплики, които да използвам, за да изразя, че възприемам Вашите констатации за моята личнос, без да се лаская, затова просто ще се усмихна и ще продължа ;)
И да, имам много неща в кенгурската ми торбичка, но гледам да ги вадя по малко, за да не шокирам всички останали, които в своите торбички крият само лигавници и каренца, изплетени на една кука :)
Закриваме темата за мъжете, като Ви казвам "да", остава ми време и да живея :)
цитирай
35. анонимен - Век XXI. Адам Рё Ева-взгляд РѕРґРЅРѕРіРѕ, мнения миллионов
18.12.2011 06:58
<img>http://sweatego.ru/wp-content/uploads/2011/11/motivator-20154-176x176.jpg</img>

Это мужской сайт, где мнение мужчины имеет абстрактный вид. А мысли о жизни и жизненный опыт позволяют писать
советы мужчинам.

Акцентируя внимание на такие темы: жизнь, психология, гендерные отношения и, конечно же, секс - автор направляет свой
внутренний взгляд к тебе, -настоящий мужчина.

<a href=http://sweatego.ru/prikolnyj-goroskop/goroskop-v-stixax/>стихи о знаках зодиака</a>

<a href=http://sweatego.ru/sex/muzyka-dlya-seksa-seks-muzyka/>sex музыка</a>

<a href=http://sweatego.ru/prikolnyj-goroskop/kak-znaki-zodiaka-xodili-za-tolerantnostyu/>толерантность</a>

<a href=http://sweatego.ru/prikladnaya-psixologiya/zhesty-xarakteriziruyushhie-obman-lozh-i-somnenie/>жесты руками</a>
цитирай
36. анонимен - PsyDom.ru - Место, РіРґРµ живет психология
09.02.2012 07:32
<img>http://psydom.ru/images/sized/images/uploads/2012-01-29/gde-najti-vremya-dlya-samorazvitiya-ili-poleznye-pyatiminutki-chast-2-170x170.jpg</img>

Психология на Psydom.ru – ваш верный помощник

Добро пожаловать на наш сайт! У нас полезную для себя информацию смогут найти люди любых возрастов и профессий: школьники, студенты, родители, педагоги, психологи. На наших страничках вы лучше узнаете о том, что такое психология, как знание этой науки помогает в жизни. Материалы нашего ресурса включают в себя описание известных психологических методик, упражнения, которые способствуют развитию различных навыков, а также памяти, внимания, мышления. Всё это можно узнать благодаря полезным ссылкам, которые мы вам предложим.

<a href=http://psydom.ru/articles/plyusy-i-minusy-konkurentnyh-otnoshenij/>минусы при давлении конкурентов</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/psihologiya-lichnosti>качества личности человека в психологии</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/barery-obscheniya-i-puti-ih-preodoleniya/>психотренинг барьеры общения</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/audialy-vizualy-kinestetiki/>кинестетики психология</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1952721
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170