Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 15:41 - 5 причини от последните 3 дни, поради, които искам да унищожа страната, в която живея барабар с почти всички идиоти в нея
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 24733 Коментари: 78 Гласове:
47


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

1.       Убедена съм, че само в България служители в клинични лаборатории могат безнаказано да изхвърлят кръвта ти, дадена да бъде изследвана, само защото си излязъл като лице с прекъснати здравноосигурителни права в сайта на НАП.Само в България, цялата здравна система може да се крепи на един сайт,  който непрекъснато се скапва, „изплюва” хора  и актуализира информацията две седмици след настъпилата промяна.  Само тук лекарят  може да каже, че това е практика на лабораториите и по този начин да „успокои” пациента с посланието „не си единствена”.  Само тук тези неща могат да се приемат за нормални и да няма заведено нито едно дело по подобни казуси.

 

2.       Едва ли има друга страна членка на ЕС, в която легални и нормални таксита могат да ти ценообразуват по желание, най-често  двойно, а като пожелаеш касова бележка двуметровият шофьор да излезе и да ти каже:  „Накарай ме да ти дам”. Само в България, като се обадиш и попиташ за процедурата да подадеш жалба и последиците, които ще понесе служителя на фирмата ще ти отговорят: „Не можем да направим нищо, освен да го глобим”, като самият акт е също незаконен. Само тук,  в подобни ситуации могат да те успокоят с репликата: „Нали знаете, покрай сухото гори и мокрото”.

 

3.       Сигурна съм, че това е единствената страна, в която контрольорите салешояди. Не съм чувала да други случаи, в които контрола хване пътник без билет и започва да го дърпа и да му крещи в т.ч. и да го сваля от превозното средство. Това е единствената страна, в която отношението към нередовните пътници се променя и е съобразено с техните физически характеристики. Единствената страна, в която нагло, арогантно и безцеремонно свалят баби, деца и млади момичета и не закачат циганите, големите мъже и чужденците.  

 

4.       България е единствената страна, в която се правят реформи в държавната администрация от 20 години. Това е и единствената страна, в която държавен експерт може да си позволи да ти дава субективно оценки за дадена личност, както и да се държи арогантно. Само тук това може да е държавна политика и само тук може да има указания, които имат т.7.1., в която е написано, че експертите могат да искат информация и сведения каквито преценят за уместно и да ти разказват играта както пише по книгите. Единствено в нашата прелестна страна държавен експерт може да ти каже: „ако реша и голи снимки ще ти искам”.

 

5.       Само заобиколен от българи, можеш да станеш свидетел на това как свалят хората от един самолет и правят повторна проверка на документи и лични карти, тъй като е имало няколко души, които незнайно как са се качили на самолета с фалшиви бордни карти. Тези гратисчии незнайно как се оказаха българи .

 

До вчера беснях, преди два дни недоумявах, а днес просто ме е срам. Срам ме е от цялата мръсотия и от хората, които я пръскат непрекъснато. Срам ме е от простодушието, срам ме е от селянията, от агресията, от комплерсащината, но най-много ме е срам от хората, които просто казват „Няма смисъл” и продължават напред в блатото.




Гласувай:
47



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dorichela - Трудно е да видиш смисъл да се бориш с ...
29.07.2010 15:45
Трудно е да видиш смисъл да се бориш с цялата тая простотия, когато знаеш, че си глас в пустиня...
цитирай
2. pakostinka - Да,
29.07.2010 15:47
ама не са познали олигофрените :)
Дойде ми ударно след едно пътуване в чужбина, а аз идвам ударно на доста експерти и институции с непоклатимото си желание да подавам жалби и да водя дела - особено за изследванията ми. :)
цитирай
3. semtomovi - още 3 предложения
29.07.2010 15:52
Аз мисля, че ЧЕз, цената на тока и на водата, на телефонията са най-страшното днес в БГ и най-несправедливите монополи без прецедент в ЕС
цитирай
4. dorichela - Като се върнеш от чужбина, всичко ...
29.07.2010 15:53
Като се върнеш от чужбина, всичко тук идва ударно... :):):) Успех в борбата! :)
цитирай
5. ianchefff - евалла.
29.07.2010 15:53
Стискам ти палци.
Писах преди време за такситата на летището, пратих им текста, отговор никакъв.
Просто не бива да се спира, трябва постоянно да бъдат тормозени тези тъпанари.
цитирай
6. benra - както
29.07.2010 15:56
казва янчев-не бива да се спира..да се мълчи и да го приемаме за нещо нормално,защото не е
цитирай
7. gothic - Газ до дупка. . . . като в "Из...
29.07.2010 15:58
Газ до дупка....като в "Изкуплението Шоушенк" на Стивън Кинг. "...постигна целта си вече. Ще спреш ли да пишеш по писмо седмично?. - Да! Вече ще пиша по две на седмица!!!"
цитирай
8. pakostinka - Semtomovi,
29.07.2010 16:03
относно монопола е така, но там има толкова много хора, които скачат непрекъснато и от много време и толкова големи икономически интереси, че едва ли скоро нещо ще се промени. За съжаление, това не е битка, която може да бъде спечелена.

Доричела,
о, да....но в крайна сметка, ако не сигнализираме как ще разберат контролните органи, че има проблем?

Янчев,
искам да ти кажа, че такситата ме вбесиха, но не така както онези нещастници от клиничната лаборатория, които са ми изхвърлили кръвта. Всъщност това е отношението на държавата към теб като клиент, потребител и данъкоплатец - няма те в един бъгнат сайт и просто ти изхвърлят кръвта, а ти разбираш след две седмици, отивайки за изследванията си и то как? Като не ги намираш! Ето това ме вбеси и това ще гоня до дупка, а такситата...колко разговори и писма изписах до шефовете не е истина....

Бенра,
наистина не е - тук нещата са ужасяващи и масово хората си казват: "Е, сега защот да се занимавам с тази простотия, някой друг ще го направи, като го прецакат". Мъкаааааааааааа
цитирай
9. pakostinka - Готик,
29.07.2010 16:03
на мен вече ми е забавно - създавам прецеденти :)
цитирай
10. gothic - Така и трябва :)
29.07.2010 16:12
Така и трябва :)
цитирай
11. pakostinka - Мдам,
29.07.2010 16:14
вярно така трябва ама като ме набият някъде или нещо подобно, да знаете, че е заради прецедентите :Р
цитирай
12. dorichela - Дано вземат под вниманието напи...
29.07.2010 16:15
Дано вземат под вниманието написаното от теб, естествено нищо не пречи да им пишеш и да ги тормозиш и аз съм писала жалби и какво ли не към бая институции, но ефект е нямало.... Дано при теб да има! :)
цитирай
13. pakostinka - Доричела,
29.07.2010 16:21
всъщност от едната институция ми се обаждаха няколко пъти, за да ме информират какви трябва да са документите, придружаващи жалбата и ме питаха всеки път "нали не сте се отказали?" :)
Това не пречи утре да имам среща с адвокат, който да заведе граждански иск и да се поосъдим малко - колко са 1-2 години в името на каузата? :)
цитирай
14. dorichela - Бре, бре. . на мен никога не ми се о...
29.07.2010 16:50
Бре, бре.. на мен никога не ми се обаждат :):) Имало надежда!! А 2 години са нищо, в името на каузата! :)
цитирай
15. pakostinka - Доричела,
29.07.2010 18:06
ами аз все пак знам как да звуча страшно, заплашително и като кръстоносец ;)
цитирай
16. mamkamu - :)
29.07.2010 18:34
Само 5 ли?!
цитирай
17. анонимен - pakostinka - Моля те ....
29.07.2010 18:37
не унищожавай всички идиоти в България поради следните причини :
1. Без да искаме, понякога и ние се държим като идиоти в идиотска държава.
2. Дори и да останем живи, по времето, когато сме нормални, няма да имаме възможност да следим идиотщините на същинските идиоти.
3. Съгласно Теорията за естествения подбор, по-интелигентните, макар и след време, ще подобрят "генофонда" на българите по безкръвен начин.
4. Надявам се Европа да ни наложи законодателно да се отървем от ГМО индивидите.
5. Има още причини, но да остане и за друг път.

Ама и ти си голяма пакостница .... :))))))))))))))
Бъди здрава и устата, защото
само с бой се оправят нещата !
цитирай
18. pakostinka - mamkamu,
29.07.2010 18:43
това са само за последните 3 дни :)

Андрешко,

1. Държавата ни е идиотска, защото има много идиоти. Ако те бъдат унищожени шансовете държавата да стане нормална и да се ограничат случаите, в които ние се държим идиотски, са големи :)
2. При липсата на идиотски постъпки и решения, ще започнем да се наслаждаваме на обмислени решения и политики. Току виж сме забравили както е глупостта и книгата на Еразъм стане основно четиво, което да ни напомня :)
3. Доколкото съм учила еволюционната теория, там побеждават не по-интелигентните, а по-дръжливите и здравите. Ха да видим кого ще избере еволюцията здравият идиот или префинения интелектуалец? :)
4. Европа ни ги връща с каруци, коне и самолети. Ако поиска това, то означава да направим някой софийски Аушвиц, защото кой ще ни вземе ГМО индивидите?
5. Мдам, има още доста причини, за да бъдат изтрепени напълно :)

А ти да си по-здрав и по-устат :)
цитирай
19. pegas08 - Напред, душице мила!
29.07.2010 18:52
С теб съм, до края на дните си!
цитирай
20. pakostinka - Пегас,
29.07.2010 19:00
а имаш ли представа колко са дните до края, за да си направя някакъв график? :)
Благодаря ;)
цитирай
21. анонимен - Пак си запалила :-))
29.07.2010 19:13
Не е само в България , ако това изобщо може да те успокои . Тука в Гърция има невероятни простотии , които пък слава Богу ние още нямаме .
Поне си имала някакви преживявания :-))
А аз тук изперках съвсем . Влизам в блога , колкото да ощипя някой :-))
Смело напред , Пакостинке ! Каквото и да ти се случи , ти си оставаш най-готината :-))
Поздрави !
цитирай
22. pakostinka - Хей,
29.07.2010 19:15
ти няма ли да се връщаш вече в Българията, а? Или ти хареха гръцките дупета и само като ти залипсват българските бузки влизаш и леко ги зачервяваш? :)
А иначе в Гърция също е зле, ама те там са си по принцип така :)
Благодаря за комплимента. Каквото и да се случи, ще трябва да ме водиш на бира :)
цитирай
23. анонимен - Естествено , че ще пием по 5-6 бири като се върна :-))
29.07.2010 19:23
Засега обаче ще остана тук .
Имам добра работа (пробвах да работя на две места , ама издъхнах набързо) и ще се опитам да събера някой лев . Да има за бира и за такси в София :-))
Може би след Нова година ще се прибера .
Пък гръцките дупета ... пази Боже :-))
цитирай
24. galatceq - Хората, издигнали в свое единст...
29.07.2010 19:25
Хората , издигнали в свое единствено верую системата и нейната философия за оцеляване и приспособяване могат най-точно да се определят като обезличените хора. Това са хората, които са научени да се крепят на “сигурните” лостове на системата. Техните действия са ограничени от мислите и възгледите им, които те са копирали от начало до край от системата. Негативните схващания, възприети от отделен човек са опасни за околните, защото той ги отстоява, разпространява и насажда у тях. Какво наблюдаваме днес масово при семейното възпитание на повечето деца ? В демонстрация на самочувствие без покритие, в постоянно наблюдаване на отношенията с околните и възприемането им единствено като обект за печелене на пари. А лъскавите господа – политици, бизнесмени и подобни по цял ден демагогстват от медиите. Те са един показателен пример за обезличените хора, хората, демонстриращи претенции, но без покритие. Замислете се върху този факт.

От върховете на системата предварително знаят, че потенциалът на хората ( психически и физически ) , изразяващ се в способността им да бъдат човешки ресурс е ограничен и следователно не може да осигури постигането на така обещаваните блага и свободи. Хората са манипулирани и използвани от върховете на системата до пълното изчерпване на потенциала им или до физическата им кончина.

От всичко казано дотук може да обобщим, че настоящата система е на изнемогата. Огромната част от хората не издържат при тези поставени им условия за труд, заплащане и всичко , свързано с тях.
цитирай
25. анонимен - не е вкусно без мерудията
29.07.2010 19:26
на всяка манжа, къде ли е потънал в блатото?:)
цитирай
26. pakostinka - Сарториум-чо,
29.07.2010 19:33
хубаво е, че си останал жив, че иначе ако беше издъхнал щеше да се наложи някое гъркинче да ти прави изкуствено дишане и направо те бяхме изгубили ...безвъзвратно и безнадежно :)))
Айде, събирай парички за 4 бири, а 5тата и 6тата от мен, че нали съм софиянче и домакинче? :))

Galatceq,
от всичко прочетено може да обощим, че това са солидни аргументи, приведени в употреба от интелигентен човек, който обаче се опитва да оправдае своето бездействие. Системата ни не е на изнемогата, а е система на изборът и всичко зависи от нас - оправданието, че не издържаме създава усещане за комфорт, но нека сме искрени - остава си оправдание.

Анонимен,
ако предприемеш действия по издирване на мерудията в блатото, обещавам да дойда с мегафона и да го издирвам, използвайки го :)
цитирай
27. galatceq - Знаете колко често ви убеждават от ...
29.07.2010 19:37
Знаете колко често ви убеждават от медиите, че основната цел била да се създаде средна класа у нас. Така щяло да стане повдигането нивото на нацията. В същото време виждаме как непрекъснато се приемат редица рестриктивни мерки спрямо хора, желаещи да развиват малък и среден бизнес. Като връх на наглостта ни уверяват, че причината за неуспеха в тази сфера бил невъзможен поради неспособността на хората да развиват успешно своите бизнес-инициативи. А в същото време продължават да се откриват големи търговски вериги, които именно задушават възможността на обикновения човек да прояви инициатива със свой малък, но достоен бизнес. Оказва се, че в “социалната” насоченост на системата всъщност няма нищо социално. Но имали смисъл тази тема изобщо да се засяга, след като вече ни е добре известно отношението на “избраните” към “некачествения материал”, “човешките ресурси” – все термини, с които хората от върховете на системата наричат всички нас – обикновените хора. А и каква по-голяма демагогия от това да наричаш една деструктивна , пирамидална система – социална ?! Повече от явно е, че за да си преуспял според правилата на сегашния ред трябва да си нагъл и безскрупулен. Нещо , характерно за всички лидери на водещите компании и на политическите структури. Някои демагогстват като казват, че при тях не е важно количеството, а качеството на хората. Звучи добре. Нормално е всеки да си избира хората, с които да прави екип, нормално е също така да не харесваш и да не одобряваш дадени черти у някои хора, но да говориш за социална насоченост, за създаване на средна класа, а след това да разделяш останалите хора на първо, второ и трето качество, да ги класифицираш като некачествен материал, човешки ресурс, сива и аморфна маса е не само обидно и просташко, но и доста арогантно. Изводът – в тази система няма нищо хуманно. Но нали целта оправдавала средствата.
цитирай
28. lado - Само 5 ли?! Поздрави!
29.07.2010 19:39
mamkamu написа:
Само 5 ли?!

Поздрави!
цитирай
29. анонимен - барабар с почти всички идиоти в н...
29.07.2010 19:51
барабар с почти всички идиоти в нея

Почти? Другите за какво ще ги оставиш? :)
Не бъди толкова категорична с това "сигурна съм, че това е единствената страна.....".
Не е единствената.
Което разбира се изобщо не означава, че трябва да си трайкаме в блатото.
Успех!!!
цитирай
30. pakostinka - Галиция,
29.07.2010 20:49
съгласна съм с всичко, което казвате за средния и дребен бизнес, тъй като работата ми е косвено свързана с тези сектори и все пак - има политика, има и гражданско общество, има заинтересовани страни, има възможно реакции. Аз не се опитвам да оправдая никого, в т.ч. и непознаващите правата си, бездействащите, мрънкащите и най-вече аз се опитвам да разгранича държавната политика на икономическа и социална. Те са изключително пряко свързани, но това не означава, че ни е позволено да използваме грешките при воденето на едната, за да докажем несъществуването на другата и удобно да обясним за пред обществото и самите себе си своето бездействие. Убедена съм, че ме разбирате какво казвам.


Ладо,
поздрави и на теб :)


Анонимен 29,
признавам си, че понякога генерализирам, ама в случая е защото познавам системите в няколко европейски, т.е. "бели" страни и там няма такива неща, та си позволих да използвам миксът от думи, акцентиращ върху уникалността на страната ни :)
А иначе, малкото идиоти, които ще пощадя ще вкарам в един идиотопарк, за да могат децата да гледат какви не бива да стават :)

Усмивки :)
цитирай
31. vmir - Ако съм на кеф, такова скандалче им спретвам на мърльовците, че ставам пожизнено най-
29.07.2010 23:30
уважаваната от тях персона. Лошото е, че напоследък нещо ме напусна настроението и споменът за бесовете ми избледнява...
цитирай
32. apollon - еми супер готина статия
29.07.2010 23:33
еми супер готина статия
цитирай
33. анонимен - MИТКО - ИНТЕРЕСНО??......
30.07.2010 02:44
".....ИСКАМ ДА УНИЩОЖА СТРАНАТА,В КОЯТО ЖИВЕЯ,БАРАБАР С ВСИЧКИ ИДИОТИ В НЕЯ....." - ЗА МЕН ТОВА Е МНЕНИЕ,КОЕТО САМО ПО СЕБЕ СИ СЪДЪРЖА ОГРОМНА ДОЗА ИДИОТИЯ И АБСУРДНОСТ!... ДАЛИ СТРАНАТА НИ Е ПЪЛНА Е С ИДИОТИ,КОИТО РЕДОВНО ИСКАМЕ ДА ЛИКВИДИРАМЕ,ИЛИ ПРОСТО Е ТАКАВА,ЗАЩОТО ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ИДИОТИ....КАК МИСЛИТЕ?!?! ВЪВ ВСЕКИ СЛУЧАЙ БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО,КЪДЕТО, ПОНЕ ЛИЧНО АЗ, СЪМ СРЕЩАЛ ПОДОБНИ НАМЕРЕНИЯ,ИЗРАЗЕНИ ИМЕННО ПО ТОЗИ НАЧИН..... ТУК НЕВОЛНО СИ СПОМНЯМ ЗА МНОГОБРОЙНИТЕ АМЕРИКАНЦИ (НАПРИМЕР....),КОИТО СЪМ ИМАЛ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СРЕЩНА КЪДЕ ЛИ НЕ... - ВСИЧКИ ТЕ,СЛЕД КАТО ПОЛУЧЕХА ОТРИЦАТЕЛЕН ОТГОВОР НА ВЪПРОСА,ДАЛИ СЪМ ПОСЕЩАВАЛ ТЯХНАТА РОДИНАТА ,МИ КАЗВАХА:"А-А,ТРЯБВА НЕПРЕМЕННО ДА ДОЙДЕШ! ТОВА Е НАЙ-ХУБАВАТА СТРАНА НА СВЕТА"....ТВЪРДЯХА ГО ВСИЧКИ ДО ЕДИНПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ГОДИНИ,,ВСЕ ЕДНО СЕ БЯХА УГОВАРЯЛИ.... ОТ ОНЕЗИ АМЕРИКАНЦИ,ЗА КОИТО НИЕ,БЪЛГАРЧЕТАТА,МНОГО ОБИЧАМЕ ДА РАЗЯСНЯВАМЕ КОЛКО СА ТЪПИ,ПРОСТИ,ОГРАНИЧЕНИ (ДОКАТО ВИСИМ НА ОГРОМНАТА ОПАШКА ЗА ВИЗИ ПРЕД ПОСОЛСТВОТО ИМ,ПРИМЕРНО,ТРЪПНЕЙКИ ДА ОТИДЕМ ТАМ....) А НИЕ ТУК КАКВО?! - ЩЕ УНИЩОЖАВАМЕ СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА,С ИДИОТИТЕ В НЕЯ.... ТЕ КОЛКО ЛИ СА,ВПРОЧЕМ??.... ДАЛИ НЕ СА НЯКЪДЕ МЕЖДУ СЕДЕМ И ОСЕМ МИЛИОНА,ПИТАМ СЕ АЗ....
цитирай
34. анонимен - МНОГО ПРАВИЛНО
30.07.2010 07:58
[quote=pakostinka]това са само за последните 3 дни :)

Андрешко,

1. Държавата ни е идиотска, защото има много идиоти. Ако те бъдат унищожени шансовете държавата да стане нормална и да се ограничат случаите, в които ние се държим идиотски, са големи :)
2. При липсата на идиотски постъпки и решения, ще започнем да се наслаждаваме на обмислени решения и политики. Току виж сме забравили както е глупостта и книгата на Еразъм стане основно четиво, което да ни напомня :)
Следва да се започне от всички директори в публичния сектор - НАП, НОИ, МВР и т.н. - те вземат 90% от идиотските решения.
цитирай
35. анонимен - Ти готова ли си да си дадеш живота за да се оправи държавата ?
30.07.2010 08:21
Кучетата си лаят а кервана си върви. Колкото и да лаеш,колкото и жалби да пуснеш - нищо не можеш да промениш. Да, ще осъдиш една лаборатория и ще уволнят 2 лелки.От това какво ще се промени в държавата? За мен? За теб? Само като отидеш още веднъж в ТАЗИ лаборатория-ще те гледат различно.
Материала наистина е некачествен и все по стремоглаво си сваля качеството. За да се изгради един качествен индивид трябват много усилия от негова страна, от страна на родителите и от страна на обществото. В момента обществото налага чалга ценностите в които си мутра или певачка и по цял ден пиеш, правиш секс и караш скъпите коли. Родителите са абдикирали с оправданието, че са много заети да изкарват пари и остана самият индивид който прави това което вижда. Нормално е след всеки възход да има падение. Колкото е по голям възхода - толкова по стремоглаво е падението. 60-те години са били може би най бързия възход в човешката история. Качеството на хората което сме виждали до сега вече няма къде да го видим. Няма да имаме лекари, политици, автомонтьори, хора които ИСКАТ да работят. При комунизма всеки искаше да стане някакъв, кой строител, кой пожарникар... всеки си имаше нещо към което се стреми. Всеки имаше интерес към нещо и се развиваше я в спорт, я в наука или изкуство. А сега 90% се развиват в секс, наркотици и алкохол. Мацките искат да са чалга певачки и да си продават прелестите за пари. Пичовете искат да са бандити и да къртят яко кинти. Ами като измрът старите лекари кой ще ни лекува? Като измрът старите автомонтьори кой ще ни оправя колите?
Сега държавата стимулира този стереотип и има интерес от това. По добре да продаваме цигари на 12 годишните отколкото да ги учим на пеене или рисуване или физика. По изгодно е. В единия случай наливаш държавни пари и ги стимулираш да се развиват а в другия наливаш държавни пари в чалготеки а после децата ти ги връщат като си купуват алкохол и цигари и наркотици.
Има един единствен начин да се оправи държавата - АЛКАЙДА. Гранатомети
цитирай
36. анонимен - Емигрирай ;-)
30.07.2010 08:39
ако ти стиска...
цитирай
37. анонимен - Бяха ми казали...
30.07.2010 08:39
Бяха ми казали, че ако някъде по света има едно бутонче само, на което да пише: "При натискане ще се унищожи целия свят" винаги ще се намери човек, който да го натисне. И ако този човек се окаже българин, 100 % ще го натисне с мисълта "Покрай сухото изгаря и мокрото"
А както учените и историците са казали и доказали вторите "Земята я имало преди нас, ще я има и след нас". Така че ......
цитирай
38. анонимен - 5 причини от последните 3 дни , които...
30.07.2010 08:51
Като хора сме велики , но като нация сме разединени. живеем на кръстопът и много държави ни завиждат. умни сме и с велика история , с много древни паметници VОбединете се мили млади и силни хора и работете в градивен план. Радвайте се на това което имаме. Нека не се заканваме , че ще р,шим нещо, което не сме създали .Нека мислите и чувствата ни станат по- позитивни .Да си помогнем сами , та и Господ да ни помага. Дай Боже ВЯРА ЛЮБОВ И ПОСТОЯНСТВО на всечки здравомислещи БЪЛГАРИ АМИН!!!!!.......
цитирай
39. karambol5 - Само 5 ли?! И аз това си мислех. . . . ...
30.07.2010 09:18
mamkamu написа:
Само 5 ли?!

И аз това си мислех.........
Но и 5 стигат :)
цитирай
40. анонимен - Нищо ново
30.07.2010 09:28
Какво ново ми казвате?
И през 1979 г пътниците от късните полети бяха рекетирани от таксиметровите шофьори на летищата
И през 1985 г на летището в Атина са сваляли всички пътници от самолет за София защото някой си качил куфара а той смия изчезнал.
И през 1980 мошеше да се окажеш в автомобилна катастрофа с тежък камион на държавна фирма с водач без правоспособност да шофира тежка машина!
цитирай
41. анонимен - Преди да дочета и останалото, да ...
30.07.2010 09:30
Преди да дочета и останалото, да попитам - ти заведе ли дело срещу тези, които са ти нарушили по какъвто и да е начин здравноосигурителните права, или само мрънкаш в разни блогове колко лоши са всички, понеже не си търсели правата?
цитирай
42. injir - Затова си Пакостинка.:)
30.07.2010 09:39
Затова си Пакостинка.:)
цитирай
43. анонимен - 5 причини от последните 3 дни , които...
30.07.2010 10:07
Вдигнете глави! ысмихнете се на слънцето ! Посадете дърво ,окопайте градинката пред блока.Помогнете на приятел в тежък момент и ще ви се подобри настроението и светогледа . Всяко нешо има светла и сенчеста страна .Старайте се да виждате светлината ....и ...гя наистина ще озари пътя по който вървите. Нека винаги имате цел и когато знаете за къде сте тръгнали -непременно ще стигнете там .Успехи и благословия за смелите , знаещи и мажещи хора ,а така също и за тези , които искат да се научат! Самодисциплина и добри мисли и добри дела ...това е ключът към успеха.
цитирай
44. pakostinka - vmir,
30.07.2010 10:28
не е въпроса в това дали си или не си на кеф, аз определено не съм, ама ми е кръстоносен поход :)

Анонимен 33,
сравнението с американците в опит да бъдат възхвалени е един много лош начин за изразяване. Знаем, че в Щатите има много проблеми и много недоволство. Аз съм срещала също американци, особено много при управлението на Буш - всички критикуваха, казаха ми, че трябва да отида да видя страната им, но не защото е най-красивата, а защото просто си струва. Всички ние знаем, че няма място на света, което да не си струва. Това, че тези, които си срещал са били безмозъчни същества, повтарящи едни заучени фрази без грам мисъл и критика не е положително, напротив.
Относно идиотията, която съдържа мнението ми...да, никога не съм го отричала, но все още умея да правя разлика между мнение, желания и постъпки и определено се старая поне постъпките ми да не са идиотски :) Успех

Анонимен 34,
особено на НАП, побъркаха мен и семейството ми в края на април, когато подавахме декларациите си и от 28 до 30 април излязоха три различни заповеди на шефа на НАП при вече подадени декларации, така че ако ми позволиш - започваме с НАП :)

Анонимен 35,
ще кажа само едно - ако още 3-4 направят подобни неща като мен, най-малкото лаборантите ще се замислят дали да ти изхвърлят кръвта и ще има съдебна практика, а няма да се налага на такива като мен да влизат в ролята на първопроходци. Другото отново е мрънкане.

Анонимен 36,
не ми стиска и не ща - ще ми е самотно :)

Анонимен 37,
така, че ще трябва да преживеем нарцистичната криза, че света на свършва и не започва с нас :))


Анонимен 38,
а нездравомислещите какво ще ги правим? :)


jan1jurnal,
давам, вече съм яхнала метлата, напълнила резервоара и кракът ми е на педала :)


Карамбол,
5 ама какви? :)

Анонимен 41,
така е, тези неща не се случват за първи път, но в никоя от посочените години аз не съм съществувала, което прави събитията част от историята, но не и част от моя живот, а все пак - опита си е опит. Сефте ми е :)

цитирай
45. pakostinka - Анонимен 42,
30.07.2010 10:30
в момента чакам да получа документите си и ще се срещам с адвоката днес или утре, така, че спокойно, не е само блогърско мрънкане :)

injir,
и затова :))))



Анонимен 44,
според мен това, което правя е добро дело, ама самодисциплината ми куца малко :)
Усмивки :)
цитирай
46. malinka23 - добре, че не ми е проблем да предо...
30.07.2010 11:03
добре, че не ми е проблем да предоставям голи снимки на държавни експерти, които ми ги искат - както кажат - снимка отгоре, снимка от долу, още от времето, когато също бях 'държавен експерт'. моят номер беше - каквото и да кажеш, който и да си, днес не ми се работи, а колегите ги няма, няма и да дойдат. я дай тия голи снимки....
цитирай
47. pakostinka - :),
30.07.2010 11:11
Малинка, предполагам колекцията от голи снимки е сериозна :)
цитирай
48. анонимен - от 35
30.07.2010 11:16
Авторката: ти си глупава. Много глупава. Или извратена. Доставя ли ти удоволствие това което правиш. Всичките усилия които полагаш? Ами те са напразни. Това се нарича ниска производителност на труда. Ти жертваш ужасно много време и нерви за едно елементарно нещо. По добре се научи как да живееш според некадърните и идиотски правила в държавата и не им обръщай внимание и в останалото време се забавлявай и прави неща които те правят щастлива, защото много скоро живота ти ще е към своя край и като се обърнеш назад ще видиш само 5 съдебни дела и 10 уволнени лелички за дето не са си свършили работата. Това ли ти е смисъла в живота?
И мен ме дразни всеки ден когато некадърни идиоти ме засичат на светофара само и само да се предредят с 1-2-3 коли и заради това правят адски задръствания обаче има балами които ги пускат пред тях и номерата им минават.
Да, аз мога всеки път да се заяждам с тях и от това тровя само своя живот, не променям нищо. Най много някоя мутра да ме набие или гръмне. Ако КАТ си свърши работата - проблема ще е решен. Ама КАТ не иска.
Ако си решила да посветиш живота си на това - по добре направи война. С оръжие. Сигурен съм, че ще се включат много повече хора от безмислената простотия да се бориш с бюрокрацията.
По добре вместо да се занимаваш с глупости - вземи роди 2-3-5-6 деца и ги отгледай, възпитай ги правилно. Така ще направиш много повече добро на обществото, а и ще помогнеш циганите да не ни надминават числено толкоз бързо ;)
цитирай
49. pakostinka - Анонимен 35,
30.07.2010 11:23
ако трябва да съм искрена съм глупава и извратена - по много от двете :)
Не ми доставя удоволствие, но безсмисленото словоблудстване в блогове и сайтове не е моята позиция.
Всеки има избор - твоят е да се научиш да живееш по правилата, моят - да се опитам да ги променя и ако не мога тогава да се науча да живея.
Имам един въпрос, като родя 2-6 деца и ги възпитам правилно, те в каква държава ще живеят? Така няма ли само да увеличим броя на нормалните хора, засегнати от идиотски решения? Или просто ще увеличим интелекта и неизвратеността си? Или пък ще е по-лесно, защото ще има ясни правила за това как да живееш неидиотски в идиотска страна или идиотски в идиотска страна? Мммм, вдъхновяваща картинка :)
цитирай
50. анонимен - от 35-ти
30.07.2010 11:32
Мислещите хора не се ценят. Не и в пазарната икономика. Тук се ценят богатите хора. Ако искаш мнението ти да се зачита - стани богата. Тогава променяй.
Мислещите хора са малцинство. На 90% не им пука от нищо. Не можеш да се пребориш с простотията и мутрите. Там е власта - в тях. За теб е късно. Не можеш да промениш нещата за себе си. Промени ги за децата си.
Като начало накарай държавата да започне да спазва закона за закрила на детето. Подавай жалба за всяко заведение което продава цигари и алкохол на деца. Сигнализирай полицията всеки път който видиш дете да пуши на улицата или да пие бира. Следи делата и ако видиш нередност - подавай жалби до всевъзможни европейски комисии.
Започни от тук - от правилното възпитание на децата.
цитирай
51. pakostinka - Анонимен 35,
30.07.2010 11:36
няма значение какъв е мотивът за действие - дали е свързан със собственото благополучие или това на децата ти. Важно е действието. Би ли ми казал ти колко пъти си правил нещата, които ми казваш, че е важно да правя?
цитирай
52. vmir - 45. pakostinka - vmir,
30.07.2010 11:59
pakostinka написа:
не е въпроса в това дали си или не си на кеф, аз определено не съм, ама ми е кръстоносен поход :)


Внъхновение си трябва за един кръстоносен поход, не гняв, че да не стане: "язък за държавицата!" (Помниш ли как в "Междузвездни войни" Йода учеше Люк Скайуокър да потиска гнева си, за да владее силата? May the force be with you!).

цитирай
53. анонимен - абе не се научихте да си плащате б...
30.07.2010 12:05
абе не се научихте да си плащате билетите, пътуват гратис и се оплакват. само у ссофия е така, другаде се плаща
цитирай
54. анонимен - решение
30.07.2010 12:08
апропо, някои от вас пробвал ли е да напише и изпрати писмо в общината за някаква неуредица? може и да не повярвате, но ИМА ПОЛЗА!!! без майтап!
по какъвто и да е повод просто сигнализирайте ПИСМЕНО, не анонимно; и ако не ви отговорят навреме, повторете, бъдете настоятелни. по този начин аз разреших три проблема. пробвайте и вие. успех!
цитирай
55. анонимен - Нарушавате правилата на блог. бг. ...
30.07.2010 12:13
Нарушавате правилата на блог.бг. Моля да се изтрие постинга.


Blog.bg, макар да предоставя свобода на словото, си запазва правото да изтрива материали и регистрации на потребители, които са нарушили някое от следните условия:

1. Публикуват материали, които са в разрез с Конституцията и законите на страната, особено в частта им за защита от дискриминация по всякакъв признак, подстрекаване към насилие и извършване на престъпления, както и със Закона за авторските и сродните му права.

2. Рекламни блогове не се толерират. Модераторите на Blog.bg си запазват правото да изтриват всеки постинг, коментар или блог с пряка или косвена комерсиална цел.

3. Потребителските постинги трябва да показват уважение към другите потребители. Заплашителни, оскърбителни и вулгарни постинги и коментари, както и такива, насочени срещу честта, достойнството или доброто име на друг потребител или собствениците на сайта, няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.
цитирай
56. pakostinka - vmir,
30.07.2010 12:15
съгласих се с теб, трябва вдъхновение, но понякога и гневът може да е вдъхновение. Всичко зависи от това как съумееш да трансформираш нещо разрупително в нещо градивно и да - уроците на Йода са невероятни :)


Анонимен 54,
ти си плащаш, не си от София или просто използваш автомобил? :)
цитирай
57. анонимен - Господи, няма ли кой да ни защити, ...
30.07.2010 12:15
Господи, няма ли кой да ни защити, прочетете заглавието! Къде да информираме?
цитирай
58. pakostinka - Анонимен 55,
30.07.2010 12:18
аз също имам добър опит в това отношение - просто трябва да седнем и да напишем нещо :)

Анонимен 56,
благодаря, че си направил усилие да копираш и после да пействаш част от условията на блог.бг. Не, че беше нужно, но все пак си е усилие. Успех
цитирай
59. pakostinka - Анонимен 58,
30.07.2010 12:19
убедена съм, че има подходящи неправителствени организации с подходящи и подробни интернет-сайтове :)
цитирай
60. анонимен - убедена съм, че има подходящи не...
30.07.2010 12:36
pakostinka написа:
убедена съм, че има подходящи неправителствени организации с подходящи и подробни интернет-сайтове :)

Защо неправителствени?
Прочетете отново правилата, нужно е.
цитирай
61. pakostinka - Мдам,
30.07.2010 12:39
точно затова - защото ги чета, но явно четем по различен начин. Убедена съм, че има много хора в неправителствени организации, които ще ви подпомогнат в осъществяването на пълноценен диалог :)
Успех :)
цитирай
62. анонимен - Заглавието ви не е точно в компет...
30.07.2010 13:18
Заглавието ви не е точно в компетенциите на неправителствени организации. И трябва да се борите с това ваше желание.
цитирай
63. pakostinka - Анонимен,
30.07.2010 13:21
боря се с желанията си - упорито и безуспешно в повечето случаи. Гарантирам Ви, че няма да спра да се боря точно с това :)
цитирай
64. semtomovi - По-леко в приказките. Държавата ни е и баща и майка
30.07.2010 14:41
Искам все пак да допълня,
че за такова изказване, че някой си искал "да унищожи страната" шведите пращат на принудителна лоботомия. Тука в Швеция всички си обичат страната. Каквато и да е тя. Тя е над всички.
цитирай
65. semtomovi - Те са си оплели кошницата, ама ние с Гайдите за къде сме
30.07.2010 14:43
Те лекарите и автомонтьорите силекуват и къртят за по стотици кинти. Само че на нас с Гайдите кой ни ги дава та да стигнем до тех??? Така ще си измираме недолекуквани и недоремонтирани!
цитирай
66. анонимен - prava si,
30.07.2010 15:13
idiotska darjava e.
a kogato se ustanovish v navan i jiveesh normalno, oshte po-idiotska ti se struva BG.
Barabar s vsichki sparotokovci i dr. shemeti-patrioti.
:-)
цитирай
67. nikatxc - Аз обичам България, но също нена...
30.07.2010 15:28
Аз обичам България,но също ненавиждам глупаците и измамниците,с които е не пълна,а препълнена.Доста жалко,но и мене често ме е срам от факта,че съм българка.Такива като нас има много,ама кои сме ние,обикновените хора,дето нямат право на нищо,че да направим нещо.Грозно,нали?
цитирай
68. oposin21 - Няма нужда да унищожиш а само да п...
30.07.2010 15:44
Няма нужда да унищожиш а само да промениш въпреки че понякога е по-лесно да започнеш от начало , но пък така ще се върнем до "покраи сухото гори и суровото" защото има и стойностни неща а те трябва да израстнат сред плевелите за да станат повече
цитирай
69. highvoltage - И аз обичам България, но хората са ...
30.07.2010 15:49
И аз обичам България, но хората са побеснели от простотия и беднотия. Тези две неща правят от балканския тъмен /най - вече душевно/ субект оскотяло животно с много объркани представи за добро и зло.
цитирай
70. анонимен - Ние
30.07.2010 16:18
Такава е жалката ни полудържава!Ние обаче сме и единствената държава препълнена до дупка с чужда агентура във всички сфери на социалния и икономически живот.И тези престъпници към нацията и държавата най-нагло казват,че били българи,но като няма пари – готови са да се продадат и то за жълти стотинки!Кой ни е виновен?Какво значи обикновени хора?Ами ние самите сме си виновни.Вижте просташкия ни електорат,който всъщност е народът ни.Не ни стигнаха десетилетия да разберем,че в политиката ни има само мошеници.И сега продължаваме да избираме класически изроди,които неотдавна окрадоха държавата и продължават и сега и то с помощта на водена престъпна политика - това не са само „вечния враг” комунистите. Народът ни като че ли не иска да разбере,че тези „комунисти” не са никакви комунисти и обединяването на тези мошеници с мошеници- ментедемократи от преди 9.9.44 г. /и наследници на едните и другите/ е престъпна схема за добиване на лична собственост от мошениците за сметка на собствеността създадена от всички.Какво още иска да разбере българинът за да му светне пред късогледите очи?Ако не се обединим в съзнанието само ще се мразим един друг, което и без това е стар наш патент.Гласува ли, гласува българинът за всеки кретен без изобщо до мисли.У нас и неизвестен вид от горската фауна да докарат ще бъде избран и то с надежда.На импотентните ни профсъюзи българинът също не може да разчита,затова и не протестира или го прави вяло.Не може да разбере българинът,че става удобен съучастник с това гласуване за продажници,които обаче печелят от цялата работа – като избранници на народа.Ние трябва просто да се променин и да вземем нашето - това,което ни се полага.Я вижте лумпенизираните стада от забогатяли в България.Те ли са лицето на държавата ни?Или може би са! Очевидно народът ни има какво да учи и да разбере докато узрее за това,че на България е абсолютно необходима пълна промяна!!! Тази промяна трябва да дойде в съзнанието.На България е необходима пълна промяна иначе тук ще стане само територия.
цитирай
71. malinka23 - апропо, някои от вас пробвал ли е да ...
31.07.2010 07:38
анонимен написа:
апропо, някои от вас пробвал ли е да напише и изпрати писмо в общината за някаква неуредица? може и да не повярвате, но ИМА ПОЛЗА!!! без майтап!

Да - два пъти писмено до началството на градски транспорт. Получих писмен отговор с извинения "шофьорът Х се е държал възмутително и ние ще го санкционираме" - блалабла тръц. Повече няма да си правя труда
ПП. Тайно се надявам да стана богата и да пратя да набият една - две мутри :))) (говоря за контингента си от бъдещи много богати познати)
цитирай
72. анонимен - Като чета заглавието, май тази иска ...
31.07.2010 18:47
Като чета заглавието, май тази иска да унищожи страна с 1300 години история, така ли? Хора, това е обида за България. Написала си 5 причини за мрънкане... Не разбира, че кметът е оставил бедните софиянци да пътуват без пари, пък и мрънка, когато контролата я хване без билет. Еми като пътуваш без билет ще те свалят, както ще те изгонят от магазина, ако не си платиш покупките.

Коя си ти, бе, кога ще махнеш това заглавие, обиждащо страна с 1300 години история?
цитирай
73. pakostinka - Semtomovi,
31.07.2010 19:57
а на какво пращат за лицемерно харесване и конформизъм? Тази практика с лоботомита сериозни намирисва на диктатура.
цитирай
74. pakostinka - Анонимен 73,
31.07.2010 20:01
не са ли те учили в училище, че не е добре да се изказваш когато не познаваш ситуацията и обстановката, а въпросът коя съм аз има много измерения, но ще си позволя да не му отговоря, тъй като интересът ти не е съдържателен, а просто използваш една позната и елементарна практика на противопоставяне - аз срещу 1300 години история. Давам ти друга гледна точка, ако се окажа с душа на ацтек и смного прераждания и опит - ще промени ли основателността на критиката?
цитирай
75. pegas08 - Пакост, само се силиш мило...
01.08.2010 02:27
Трети ден и съм още жив.
А се броя за топ-идиът, щом кат не ме турят на първа!
Шеста пичина, да ги гръмнеш тези тикви!
Бъди здрава!
цитирай
76. janabel - Пет причини поради...
02.08.2010 10:51
Аз мисля , че това е направено така да бъде нарочно против хората , за да могат да ги доведат до отчаяние ?Помислете, колко е удобно да с работи с отчаяният,сломеният човек?
цитирай
77. анонимен - Прекрасно написано! Поздравле...
04.08.2010 19:59
Прекрасно написано! Поздравления!!!
цитирай
78. анонимен - Самые доступные проститутки
09.07.2011 23:19
Если вам одиноко и охота забав для души и тела.
То мы можем предложить эксклюзивные предложения от наших путан.
Стопроцентно анонимно и безопасно, вы можете нам доверять.
<a href=http://woshihone1932.sytes.net>интим</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1949287
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170