Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2010 16:05 - 7 малки истини за живота в куфар :)
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4210 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 07.04.2010 16:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Някъде между развиването и облагородяването на селските райони, обменните посещения в чужбина и празниците осъзнах, че последните три седмици живея в куфар, а този начин на живот има своите изисквания, истини и правила:

1.      1.  Когато ти кажат, че заминаваш някъде за 3 дни, вземи багаж поне за 5, защото никога не се знае какво ще се случи – до този извод достигнах, след като във вторник тръгнах с намерението да се завърна в четвъртък и се появих на линия седмица по-късно. Какво да правиш – авантюризъм.

 

2.      2.  Ако графикът ти предвижда само работни срещи, за които задължително са необходими костюми и токове, вземи си поне един спортен панталон и кецове -  тази ми непредвидливост предизвика поредица закачки по мой адрес, когато играх федербал боса, защото се бях появила на поляната с ток и официален панталон…просто нямах други дрехи.

 

3.       3. Имай под ръка поне един прекрасен и услужлив мъж, който да те глези, да ти носи кафето и най-вече – тежката чанта, пълна с така нужна козметика и аксесоари. Оцених значението на мъжката сила и тяга, когато на централна автогара ми се наложи да изкачвам стълби със сак в ръка, дамска чанта на рамо, кафе и вода в другата ръка и купчина списания някъде в камарата. Оставих тъмнокафяви следи по теракота след себе си, а ако не се беше появил прекрасен младеж с бисерна усмивка, сигурно още щях да съм там и да се извинявам на облъсканите минувачи.

 

4.       4. Когато излизаш вечер на непознато място имай под ръка мъж, който да е готов да си даде задника, за да те измъкне от трудни ситуации. Този урок научих една ранна сутрин в 4 часа, когато се озовах в центъра на импровизиран дансинг в автомивка, непознати мъже искаха да ме целуват, танцуваха с мен, а тези, с които бях излязла искрено се забавляваха на опитите ми да бъда тактична и да се измъкна дипломатично. Спаси ме единствено факта, че след 20 минути бяха извадени тъпан и още някакъв инструмент, което дойде в повече на компаньоните.

 

5.       5. Когато си с група в чужбина, подготви се, че можеш да се окажеш най-прецакан от всички. Това е правило, което ме преследва, но за съжаление страдат и хората, които мазохистично избират да са в моята компания. Последният път нямаше места в готиният и бутиков хотел и настаниха Радка с още три фифки в друг – мухлясъл комунистически такъв с рецепционисти, приличащи на гръцката Мортиша Адамс и бароковият вариант на Ленин. Не стигаше това, ами момичето, с което бях в една стая не се отлепяше от мен, с което попречи на един прекрасен флирт да има своето естествено физическо продължение и телесно сливане.

 

6.       6. Ако някъде, където си на гости, споменеш случайно, че си търсиш мъж, се подготви да ти бъде намерен такъв. Най-забавното в случая беше озоваването ми в заведение пълно с мъже и последващото им изреждане на масата, на която стоях, с цел да си харесам някой. Резултатът: харесах един от малкото с 15 годишен брак, който в знах на своите симпатии към ярката ми личност държа цяла вечер ръката ми и позволяваше да се запозная с анатомичните особености на четириглавия му бедрен  мускул.

 

7.      7. Бъди подготвен за всичко. Финалният акцент на ексцентричните ми случки по време на триседмичния ми живот в куфар бе поставен вчера, когато изтървах автобус, но за сметка на това, бях прибрана и транспортирана до крайната точка от фолксваген претърпял катастрофа на автобусната спирка. След едночасово опознаване с двамата младежи в колата, полицаите и врагът в другата кола се оказах обект на желания за тройка…и точно поради тази причина – пристигнала си жива и здрава J

 

Всъщност животът е мургав. Забавен, прекрасен, шарен…независимо дали си в куфар или не – всичко зависи от това как ще погледнеш на него.

 

Аз отивам да пия вино и да разказвам на приятелите си какво ми се е случило последните три седмици – горките те. J

 



Тагове:   малки,


Гласувай:
8



1. karambol5 - Успя да ме разсмееш ;))
07.04.2010 17:04
Успя да ме разсмееш ;))
цитирай
2. londonn - Супер!
07.04.2010 17:39
Направо ти завиждам за 3те седмици пътуване, защото аз обожавам да съм на път :)
Хубаво е че споделяш опита си с другите! ;)))
цитирай
3. pakostinka - Карамбол5,
07.04.2010 17:44
усмивката ти, на фона на хапливите коментари и присмехулните закачки е като мехлем за душата ми :РРРР

Лондонн,
пожелавам ти скоро да попътуваш и ти, а аз споделям преди отново да съм стегнала куфарите. Сега изпробвам нова технология за изсушаване на дрехите за един ден при лошо време :)))
цитирай
4. londonn - oo, това звучи интересно - като я ...
07.04.2010 18:07
oo, това звучи интересно - като я разработиш технологията - сподели (ако няма да я патентоваш :P )


ПП. можеш да изтриеш горния ми комент, нз защо излезнах като анонимен...
цитирай
5. pakostinka - Londonn,
07.04.2010 22:50
отдавна съм се отказала да патентовам и регистрирам - фен съм на оупън сорс отношението към нещата и света, ама засега нямам никакъв успех с това :)
Предстоят опити с духалка :)
цитирай
6. dorichela - Е това е живот! :) Няма скука!
07.04.2010 22:56
Е това е живот! :) Няма скука!
цитирай
7. pakostinka - Dorichela,
07.04.2010 23:32
така е и време за мъже няма - добре е, че по пътя забърсвам и/или бида забърсвана от някой, че да не стане твърде монашеско :)
цитирай
8. martito - Уау!
08.04.2010 20:14
Хич не са ти липсвали емоции..:))
цитирай
9. pakostinka - Мартито,
08.04.2010 22:52
ама вярно е, че хич не са ми липсвали, ама ако поне едно сексченце се беше случило щях да съм доволна :))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1940127
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170