Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2009 17:51 - Новият Хамлетовски въпрос на пазара на труда
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3224 Коментари: 7 Гласове:
3



Моя милост, живее доста интензивно напоследък. Както всички знаем, динамичният живот носи със себе си както позитиви, така и доста негативи. Свързан е със срещи с много хора и сблъсък с доста предизвикателства. В процеса на установяване и задълбочаване на професионалните си контакти, Пакостинка се оказа в лапите на един нов тип отношения, а именно – сексуалните.

Винаги съм знаела, че принципа „Секс за заплата” е бил вървежен, но разбрах колко е дълбок и сериозен едва сега, когато се оказах на пазара на труда.

Решението да напусна работа в момент, в който всички предупреждават колко тежка зима ни чака, беше планирано и все пак сравнително авантюристично. Като едно момиче, което знае какво може и колко е добра в работата си, Пакостинка реши да възстанови определени контакти с фигури имеющи достатъчно власт и държащи в ръцете си и хляба и ножа. За добро или за лошо се оказа, че всички гореспоменати личности са представители на „силния” пол. Това даде на нашата малка работотърсачка допълнителни бонус точки – можеше да си говори в прав текст с пичовете с власт и мангизи, без да се налага да слуша изложения за семейства, деца, перипетии и т.н.  Срещите с тези хора, обаче представи една нова реалност пред романтината Пакост – реалността, наречена „Секс за заплата”. Репликата „Знам колко си добра в работата си, но е важно да си информирана, че няма да искам да си ми само служител. Ще си позволявам да ти се обаждам и да те обладавам на масата в кабинета си…усещането, че дивак като теб ще ми е подчинен ме възбужда и ме кара да искам да те употребявам и да злоупотребявам с властта си”.

Ако това беше реплика, изказана само от един човек, категорично щях да реша, че е непрофесионален мухльо със сериозни комплекси, използващ властта си, за да се чувства мъж… но не би. Последната седмица проведох четири срещи и разговорите пряко или завоалирано бяха доведени до темата „Секс за заплата”.

Сладката и малка Пакостинка е объркана. Махна се от една чисто женска среда, в която се побъркваше, защото се работеше малко и времето и бе убивано в общи приказки между шефките, пиене на кафе и интригантстване. Пожела силно да има за шеф мъж, тъй като мъжете в повечето случаи се характеризират с директен подход, слаборазвит стремеж за споделяне и тройката „точно, ясно и конкретно”. Да, но не би – мъжете идват и с една друга характеристика – желанието да обладават, подиняват и покоряват. Много от шефовете си наемат квалифицирани и компетентни служители, които освен че са добри професионалисти, представляват предизвикателство за мъжкото его и събуждат хищническия инстинкт.

България е балканска страна. Нормативната база защитаваща служителите от сексуален тормоз на работното място е игнорирана и непризнавана. В България, шуробаджанащината се измества от БДСМ-а на работното място. От ситуация, в която уреждахме близки познати и роднини, попаднахме в ситуация, в която отношенията „Господар-роб” се вихрят навсякъде, но най-вече в сексуален аспект и особено на работното място.

Хамлетовския въпрос в момента в България на пазара на труда е: 
„Да духам или да не духам?”, а аз добавям „И ако все пак откажеш да духаш – какво следва?”.

 

 

 

 



Тагове:   новият,   въпрос,


Гласувай:
3



1. smani - Малката Пакостинка
12.10.2009 18:18
не трябва да е объркана. Животът е суров и трябва да го консумираме в това състояние или да търсим алтернатива. :)
цитирай
2. piccola - Пакост,
12.10.2009 22:16
отново провокираш размисли и страсти...:)

тази тема е доста сериозна и проблематична и за съжаление не й се дава особена гласност...
ако Хамлет беше българин, а Шекспир неговият български работодател...:)

сексуалният тормоз на работното място е почти същото като домашното насилие....търпиш го....или...се махаш и се бориш
въпрос на свободна воля...някой я имат, други не...

вярвам,че ще направиш правилният за себе си избор:)

цитирай
3. pakostinka - Smani,
12.10.2009 22:34
Пакостинка отказва да го консумира такъв, но определено знае, че ще открие не алтернатива, но поне едно добро решение и ще изиграе големите лоши сексогонци :)

Пикола,
като една романтична и своенравна героиня от роман на другарката Остин, вече съм направила избора си.
Интересното е как да създам ситуация, в която да се чувствам ок и Хамлетовският въпрос да стои само и единствено по отношение на сексуалните ми стремления, а не за служебните :)

Благодаря ти :)
цитирай
4. sowhat - пакост аз викам
13.10.2009 08:51
най добре е да го духат.
цитирай
5. stone - абе това истина ли е?
13.10.2009 09:45
знам, че си с развинтена фантазия, така че може и да го измисляш. ако наистина е вярно, просто си пусни ГСМ-а в джоба на запис, и след това прати видеото (ако не успееш да хванеш видео, и само аудио ще свърши работа) на шефа на въпросния човек.
да, и шефовете си имат шефове, и те няма да се радват да научат, че подчинените им наемат хора да им правят свирки вместо да вършат работа.
все пак свирките са по 10 лева на околовръстното, и не бива атмосферата във фирмата да страда заради това.
цитирай
6. pipil - какви ти измислици! Аз имам познат ...
13.10.2009 10:11
какви ти измислици! Аз имам познат който миналата година трябваше да си наеме офис -асистент, и той с чиста съвест ми заяви, че щял да си я хареса специално! Можех да твардя само няколко минути преди това заявление , че този човек е невероятен професионалист и здраво стъпил на земята млад мъж, който при това не се поддава на подобни провокации от женски род...но уви....мъже...
цитирай
7. pakostinka - Соу,
13.10.2009 11:41
според мен майсторството е да го пратиш да духа, без ти да го издухаш :)

Стоун,
не знам дали е масова практика, но на мен ми се случи три пъти за една седмица, а рангът на тези хора е такъв, че каквото и да направя шефовете им няма да са впечатлени - най-малкото защото те също се възползват от услугите на подчинените им.
Свирката може да е 10 кинта на околовръстното, но когато за една заплата наемаш професионалист с опция "свирка при желание", нещата стоят различно.

Пипил,
аз можех да твърдя същото за тези мъже до преди две седмици :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1949157
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170