Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2009 22:29 - Размисли, но не за пасти
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1397 Коментари: 2 Гласове:
2



„Притежавам умението плодовете да изсъхват преди да ги изям”

Това е цитатът , след който спрях да чета книгата.  Гледах прелитащите мерцедеси и отдалечаващият се залез. Кубинската музика ме обливаше, а аз се размазвах на задната седалка.

„Трябва да си тръгнеш, за да се върнеш”…някой споменава Лао Дзъ. Усещането е неописуемо. Последните четири дни видях толкова нови вселени. Те не са паралелни, не са и на светлинни години една от друга. Разделят ги в най-лошия случай 17 километра.

Последните няколко дни усетих как се извайва произведение на изкуството от мрамор. Попаднах на огромни масиви от къпини. Запознах се с българският еквивалент на Александър Македонски, чиито домати по-късно ядох. Срещнах се с хората от умиращо село, които знаеха, че с тях си заминава и селото им. Видях поне 10 призрачни и забравени училища. Крадохме смокини и се напивахме с керацуда. Срещнах Митко, който беше луд, но знаеше, че е такъв и беше повод да си говорим за „Параграф 22”. Видях момичето, което се притесни, че ми прави айрян от домашно, а не купено кисело мляко. Спах на тирпаркинг на магистралата и трябваше да избирам между варианти за закуска, които включваха шкембе чорба. Видях най-красивите изоставени села и стигнах до „казаните”  на Струма. Видях прекрасни турски и римски бани с извираща минерална вода, които се използваха единствено от ромите, за да си перат дрехите. Бях в селото, където е роден Яне Сандански и в друго, където войниците на Самуил са спали цяла зима в къщите на местните. ..

Видях как една цяла страна позволява на плодовете да изсъхнат преди да бъдат изядени.

Тъжно, но…всичко това е част от нашата действителност.

imageimage




Гласувай:
2



1. smani - Екскурзия
17.08.2009 10:21
значи. Браво така трябва. А не само кибик в софето. :)
цитирай
2. анонимен - **
18.08.2009 18:19
npekpacнo:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1940775
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170