2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Прочетен: 3623 Коментари: 22 Гласове:
Последна промяна: 19.03.2009 13:22
Уникалността на Пакостинковия характер са основната причина да забърква постоянно каши със силно прегорял лук и предозиран черен пипер. В следствие на тези си кулинарни умения, често и се налага да изпива литри студена вода, но въпреки това отказва да спре с кулинарните експерименти.
Най-важните особености на Пакостинковата кухня, които споделя с вас са:
1. Ако искате добре да освините една каша, ви трябва лук, ама не млад и зелен, а стар и отлежал. В кухнята „Пакост”, лукът е най-важният елемент. Специалната селекция, не допуска лук с възрастови характеристики различни от 35-45 години. Това е най-вкусният и прекрасен лук. Крие множество изненади, защото никога не знаете дали е достатъчно твърд или е мек, дали плюе и разплаква или те кара да се усмихваш изненадано от липсата на сълзи. Старият лук изглежда готов да бъде сготвен, но когато започнеш да го белиш ти показва колко е своенравен и как се опитва да се изтъркули от масата. Понякога, именно поради твърдостта си, става причина за прорезни рани и изтичането на голямо количество жизнеутвърждаваща червена течност от тялото на готвача. Друг път е толкова мек и податлив на обработка, че готвачът се отказва и отива за нов в магазина. Каквото и да си говорим – най-добрите каши се правят с лук...стар, твърд и своенравен.
2.След преборването с лука, следва да се създаде подходящата температурна среда. Обстановката в кухнята трябва да се нажежи и лука да започне да се обработва топлинно. Ако е лук с характер ще започне да цвърчи и да се опитва да ви опари, но вие умело трябва да си играете с бъркалката, да го гъделичкате и да му обяснявате, че така трябва, за да стане вкусна каша. Ако лукът е твърде своенравен и неконтролируем и продължава да ви направи съпричастни към топлинната обработка, налейте малко вода и започнете да го варите на бавен огън. Това е времето, в което може да зарежете кашата и да си оправите лака или пък да си направите една пилинг маска. Лукът трябва хубаво да се свари и да омекне, за да даде жизнените си сокове в името на добрата каша.
3. Подчиненият лук вече е омекнал под вашата вълшебна бъркалка, вие сте с перфектен лак или прекрасна гладка кожа, което означава, че е време да сложите другите съставки, като те са по избор. Моля ви, подберете ги по такъв начин, че да не нарушават целостта на новия ви маникюр и да не отделят твърде много пара, която да разшири порите на лицето ви. Можете да сложите всичко – от риба барамунди до просто брашно и вода. Важно е те да са хармонизирани с уникалният вкус, който е дал ставият лук J
4. Последното нещо са подправките...слагате от всичко по много: много черен пипер за притъпяване на сетивата и прочивстване на слъзните канали, много захар, за контраст и демонстриране на вашето благородство, много магданоз, за набавяне на малко витамини и много чубрица, за да напомните селския произход на готвача.
5. Сервирате сготвената каша в дълбоки чинии. Осигурявате достатъчно количество студена вода и показвате на следващия стар лук, какво го очаква, ако не оправдае очакванията ви.
П.П. Кулинарните постижения не са високи, но пък предизвикват емоция, която прави живота непредсказуем, защото привидно основните съставки са едни и същи, но вкусът винаги е различен.
А за обидата - лукът, който аз използвам, обичайно оценява доброто чувство за хумор :)
19.03.2009 14:18
На тях им трябва още по-отлежал лучец, за да превентират счупването на протезите си, а ако искат младо ярешко, т.е. старият за мен лук - нека си го вземат...лукът винаги може да се търкулне и да си избере кашата ;)
Все пак, кулинарията е философия, а не само рязане и пържене :)
19.03.2009 14:40
Цалюф:)
Аз предлагам шкембе с чесън и после яко лук, та да видим какво ще прави с толкова много змейове ;)
Финбел,
под напред имаш предвид - да продължавам с подбора и подчиняването на стария лук или и с консумирането? ;)
А подборът и консумацията, според мен са най-важните неща, но трябва да имаш ясна представа какво се предлага на пазара, защото ако не си запознат, рискуваш да останеш гладен :)
:)))
Ако ви устройва...може да договорим ден и час за обучение ;)
а иначе оценям желанието ти да сготвиш и да нахраниш гладните... макар и с някаква си каша...:))))
А иначе...за желанието ми...благодаря. Каша, ама манджа :)
2. Тя е мама си джейс
3. Квалитетен пич, който си струва да познавате ;)
4. Романтичен човек, който пише за бизнеса :)
5. Иронията и гледната точка, които харесвам
6. Каменното момче
7. Епа има си блог момчето :)
8. Побърква ме от смях..
9. Мъдрост с нотка романтика
10. Тя не е сама :)
11. Сладур, който харесвам
12. Обичам да посещавам това магазинче :)
13. Интересен и обективен
14. Синьо...много синьо
15. Младежта днес
16. Nakom
17. ssstto
18. Какво - България ли?
19. pimp
20. Нетчето
21. Дигиту
22. Юлката
23. Стоте болести
24. БТП
25. Ванката
26. Новият-стар БТП или смелия-анонимко :)