Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2009 14:06 - Малко гневно, ама малко!
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3510 Коментари: 16 Гласове:
0

Последна промяна: 17.02.2009 14:08


Парламентът преди няколко дни промени „Закона за закрила на детето” и постанови:

„Родителите да го духат!”

 

Родителите за пореден път са хората, в чиито джобове ще бърка великата ни държава, като този път ръката  е по-голяма и ще заграбва доста повече - от 500 до 4000 лева.

 

Институциите са отново тези, които оправдаваме и които въпреки неизпълнението на ангажиментите си, в дебатите не съществуват като фактор - тях няма да ги цакаме, щото нали сме от един отбор.

 

Не коментираме и транспортната инфраструктура, която не позволява спазването на новия закон, но пък сме щастливи, защото именно заради това ще цакаме още повече родителите.

 

Не говорим за социалната инфраструктура и липсващите занимални и услуги, които да облекчават родителите. Не споменаваме липсващата държавна и общинска политика – мислим си само за това как ще цакаме родителите.

 

А репликата „Ама не може да няма как – ако те не могат, имат баби и дядовци или ще наемат човек, който да им прибира децата” е върха на безобразието.

 

Скъпи управници, вие сте прасета и за пореден път го доказахте и определено казахте на всички нас „Духайте, здраво”



Тагове:   малко,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lubopitstvo - Напълно съм съгласна. Нас тук ни ...
17.02.2009 16:31
Напълно съм съгласна.Нас тук ни наказват, че сме родители, вместо да ни помагат.Да си родител тук е цял кошмар.
цитирай
2. stone - какво стана пак, бе ради?
17.02.2009 17:19
какви нови ексцесии и какви бъркания в джобовете?

не съм запознат с тази новина, нито пък съм фен на нашия парламент, ама да кажа все пак, че си има доста придобивки за родители в бг - 1 година (!) майчинство платено, някакви детски добавки (макар и малки), евтини детски градини (макар и с малко места). в много държави (например америка) няма такива работи.
плащаме ги ние с данъците си. защо не сме на принципа който иска да има деца, да си плаща сам за тях? особено например ако са циганета, защо аз да плащам на циганката помощи, та да ражда още?
цитирай
3. pakostinka - Любопитство,
17.02.2009 17:26
мдам, а сега ще стане още по-интересно.

Каменски,
новите промени предвиждат:
Вечерен час за всички малолетни и непълнолетни.

Тийнейджърите до 14 г. са с вечерен час - 20 часа, а тези под 18 са до 22 часа.
Ако са сами, след този час се глобяват родителите - 500 за първо нарушение и 1000 за следващо.

Децата до 12 трябва да са под непрекъснат надзор - т.е. да са с родителите си или с упълномощен представител. Не могат да ходят сами на училище.

Ако родителите не са осигурили придружител на децата си - цакането е от 300 до 500 лв. При следващо издънване - едно бонче.

Общо-взето е това - кажи ми как да се случват тези неща с нашата образователна, транспортна и социална инфраструктура?
цитирай
4. lubopitstvo - stone,
17.02.2009 17:29
Надявам се и ти да доживееш да имаш деца и тогава ще разбереш за какво става въпрос.
Законът е следният-деца под 12 годишна възраст не могат да бъдат оставяни сами вкъщи.И съответно до същата възраст трябва да бъдат прибирани с придружител от у-ще.Представи си-ти си на работа, няма дядо и баба, или ако има са болни и трябва да се грижиш и за тях.Какво правиш?Или излизаш от работа на обяд и се прибираш с детето у вас и съответно те бастисват от работа, или даваш детето на частна занималня-ако можеш да си я позволиш...А ако не можеш, както болшинството от случаите?
Детските градини са евтини, но знаеш ли какво получаваш там за тези пари?Кофти, брат.Честно ти казвам.
цитирай
5. stone - е, това наистина е тъпо
18.02.2009 11:11
тоест, самата идея не е тъпа, защото така е и по света, но там училището не е като тук на две смени, а е една смяна цял ден. училищният автобус събира децата сутрин и ги оставя обратно пред къщи следобед.
пък дете само да ходи на училище не знам кой го пуска. аз едно време и от първи клас сам си ходех, ама тогава времената бяха други. но сегашните гледам все ги водят.
иначе от глоби не се плашете. то и за паркиране по тротоара или на зелени площи има глоби сега, ама да сте видели някой глобен?
цитирай
6. анонимен - Zafirov
18.02.2009 13:03
Поредната тъпня и недомислица от кухите лейки в паламента.
Аз вече не им се дразня, просто ми убиха девствения ентусиазъм и желанието да остана в България.
цитирай
7. pakostinka - Каменски,
18.02.2009 13:35
факт е - идеята е добра, но когато имаш съответните услуги и условия, за да бъде реализирана. В момента се получава "Американско законодателство, в български условия", което е наистина абсурдно.
Лично аз смятам, че ето това е повод за протест, а не онези наивни неща, заради които скачаха изманипулираните студентчета.

Зафиров,
не разрешаваме ентусиазмът да умира. Какво стана със шопинга на Сатурн? :)
цитирай
8. анонимен - да бе да
18.02.2009 13:49
глупости.
Който иска винаги може да си стигне вкъщи навреме. Закона е чудесен.
цитирай
9. pakostinka - Тлнет,
18.02.2009 13:59
не си прав, а и си пролича, че нищо не разбираш от тази материя.
цитирай
10. анонимен - За кое не съм прав?
18.02.2009 14:10
Осъзнавам факта, че си от малък провинциален град, затова ще те открехна нещо. 90% от учениците до 14г. в София учат в училища, които са им в квартала. На не повече от 10-15 минути пеша. Втора смяна свършва най-късно в 18. 2 часа са повече от достатъчно да се приберат.
Или искаш да ми кажеш че учениците между 14 и 18 години (тези учещи в гимназии и техникуми, които са в централната част на града) не могат да се приберат за 6 часа до вкъщи?????
Пак по същата причина (много малкото разстояние от местоживеенето до училище) няма абсолютно никакъв проблем да придружават децата си под 12г. до училище.
Не коментирам останалата част от странта, защото там пък всичко е още по-близко едно до друго.

Очевидно е,че аз разбирам, а ти пишеш, колкото да се "възмутиш".
цитирай
11. pakostinka - Извинете, многоуважаеми Тлнет,
18.02.2009 14:18
аз пък осъзнавам факта, че като потомствен софиянец - аристократ, се нахождате в центъра на обсебения от нас град, но имате няколко пропуска:
1. Има училища, в които се карат 7ми и 8ми часове, които свършват няколко минути преди вечерния час.
2. Невъзможно е един родител, завел детето си за първа смяна, да го и прибере от училище. Т.е. съгласно смените и работният режим на родителите, това е възможно само в едната посока на път за училище.
3. Става въпрос и за това, че сутрин или следобяд, детето ти не може да си стои в къщи, което какво означава, скъпи ми Тлнет? Означава, че като баща трябва да си кесиш у дома по половин ден и искам да ми кажеш кой ще ти дава пари за това.

А за разбиранетo-аре да не зачекваме тази тема.
цитирай
12. анонимен - Не,
18.02.2009 14:30
напротив. Хайде да зачекнем темата, защото най-много обичам "всеразбиращи" провинциалисти.

Значи ти и групата малоумници коментиращи твърдите, че много харесвате този закон, "ама в България не можело такова нещо да бъде"

1. Ми щом свършват няколко минути преди вечерния час и в най-мега-гига развивата държава с неповторима инфраструктура пак децата няма да могат да си стигат до вкъши. Освен това този пример, който даваш е някакво супер изключение.

2. "Упълномощен представител" не родител. Ако малко си напрегнеш мозъка ще разбереш какво означава това и колко много начина могат да се измислят, за да се водят децата на училище. Ако не можеш аз с удоволствие ще ти дам някои идеи.

3.Не видях никъде да пише,че детето не може да си стои в къщи. По-скоро детето не може да стои в къщи САМО.

И накрая. Понеже тук всички сте супер отворени и загражени за бъдщето на децата и милата ни родина, в момента в който се създава закон, който до известна (съвсем малка според мен) степен изисква някаква социална ангажираност от родители или учители всички скачате като ужилени.
Къща се строи от долу на горе мила пакостинка.
цитирай
13. pakostinka - Тлнет,
18.02.2009 14:58
1. Обръщението "малоумник" автоматично те превръща в такъв
2. В България може да има такова нещо, но след 10 години, защото си прав - къщата се строи от долу на горе, което ще рече:
- Да има училищни автобуси, които карат децата на адресите, посочени от родителите, респективно при баби, дядовци, гледачки.
- Да има занимални, които да поемат децата до 12 години, поне до 18 часа, за да могат родителите спокойно да ги прибират от училище.
- Да има центрове за социални услуги, в които децата под 12 години да са следобяд и да имат надзор и които да са оторизирани да извършват услугата „прибиране на детето от училище”
- Да има възможност за почасово наемане на детегледачки, които да са лицензирани и обучени, така че да се знае на кого родителите поверяват децата си

Има още много неща, които могат и трябва да се направят, за да се стигне поне до основата на къщата, скъпи ми Тлнет.
Законът е комина. Преди да запуши трябва да има камина.
И не ми казвай, че не съм права, защото за да наемеш човек, който да прибира детето ти всеки ден и да стои с него следобедите, трябва да се бръкнеш минимум с 400 кинта. На теб някой ще ти ги даде ли допълнително, защото 200 некадърници са гласували нереалистичен закон?
Или ти ще разчиташ на потомственият си аристократизъм и на бабите и дядовците.
Да, но както спомена – има хора от дълбоката провинция. Какво правим с тях? Връщат се? Не говори глупости, Нетче.

цитирай
14. анонимен - Zafirov
18.02.2009 20:29
Честно казано Тлнет мен слагаш ли ме в графата "коментиращи малоумници"? Моля обоснови се, без да обиждаш персонално, ако се смяташ за възпитан.
Има смисъл в думите ти, но мога да ти докажа, че всеки закон в България противоречи на някой друг, на конституцията или на някоя Европейска конвенция или закон. Защо е така, и защо контрола върху спазването на определени закони липсва или умишлено вкараните противоречиви текстове съществуват е ясно и на по-умните осмокласници. В практиката този закон ще има обратен ефект, точно поради правилниците за прилагане и контролните органи. Друг е върпоса също, че сега има много по-сложни проблеми за решаване и с един такъв закон само се замазва общественото мнение.
Айде със здраве и отново моля, не бъди краен в изказването си, обиди не помагат на никой.
цитирай
15. анонимен - Радост моя ненагледна...
18.02.2009 20:31
Кога отлитаме за Юпитер на шопинг и за луната на романтична вечеря.... :)
цитирай
16. pakostinka - О, мон шери,
18.02.2009 23:46
аз съм подготвила кораба и те чакам да се появиш, за да го включа на автопилот и да се наслаждаваме на космическата гледка, отпиващи размазващи коктейли по път за Юпитер, а Луната...ако знаете само какво ви чака там...ах :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1952560
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170