Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2007 23:55 - Животът с главно D
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2138 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 05.08.2007 11:54


Заглавие и песен, неповторимият Keyholder :)))

Чета една книга. Интересна и увлекателна. На всичкото отгоре даже има и смисъл в нея... :)))

Не искам да преразкавам книжлето, но искам да споделя едно конкретно нещо, което ме накара да се замисля... и да попиша малко.

Авторът говори за това, че всички ние сме герои в 3D игра, в която няма формат – целият живот се състои от три Д-та: девойки, долари и дилъри... това е неговата концепция, а аз смятам да допълня :))

И оттук, следва моята...

Искам да си позволя  да разгранича 3D световете на мъжки и женски и да заменя едното Д при мъжете. Смятам, че вместо „дилъри” трябва да е „доминиране”.

Ако  животът на мъжете се върти около тези три Д-та - девойки, долари и доминиране, то животът на жените се върти около едни други Д-та: дрехи, депресии и драми.

Като се замислиш депресиите се отнасят и за мъжете, ама понеже ще се промени концепцията за 3D  света няма да си позволявам допълнения, а само замествания.

Замислих се за двете системи. Те са затворени и всичко там е на принципа на цикличността. Задоволяването на стремежа за доминиране при мъжете им осигурява доларите, а след тях идват и девойките. Колкото повече девойки, толкова по-голямо самочувствие и увереност и повече власт, което означава по-голямо доминиране и после повече долари и т.н.

При жените нещата са малко по-различни. В света, в който живеем, повечето жени са инструменти на мъжете. Те са средството за повдигане на самочувствието и са едно прекрасно украшение на мрачните дни и евтино /сравнително/ забавление след скучните делови вечери. Жените позволяват такова отношение, по този начин се чувстват важни и значими /макар и за един ден или седмица/ . Чувстват се прекрасно, когато мъжете им купуват купища дрехи и когато ги обсипват с безброй подаръци. След като свърши това и мъжът с кинти им се насити, те започват да правят драми. Изпадат в истерии, вдигат скандали, но финалът е един и същ – депресия, която се лекува със следващия мъж, който да бъде средството за запълване на гардероба и на празните души.

Концепцията за 3D света, в който живеем и 3D ценостите, които изграждаме е много актуална. Живеем във време, в което материалните придобивки са станали основна цел, а хората – единствено средство за постигането им. Обезценили сме искреността, омаловажили сме нежността, спрели сме да се докосваме. Единственото нещо, което ни вълнува са ползите, които ще извлечем от поредния човек, с когото се запознаваме на коктейла и сме се автоматизирали в преценките си за това има ли смисъл да общуваме с някой или не, като тези преценки са отново на база – ползите, които ще имаме.

Да, светът в който живеем е D-свят. Светът на депресиите, дупките, дебелоглавието, дебелокожието, допинга, доставките, дрогата, дотациите, дразнителите, деспотизма, думите /празните/, дивидентите, догонването, двусмислието, досадата,  дописките, досиетата,  далтонизма, дефлацията, деколтетата, добавките, депилацията, двуличието....

Живеем, криещи се зад екраните на компютрите си и зад бюрата или позициите, които заемаме. Страхуваме се, да бъдем истински, защото не е печелившо в 3D света и защото не е продаваемо... не и по начин, различен от изискванията на 3D пазарната икономика и така сме се превърнали е едни зомбирани малки 3D слуги, без души, без мечти, без желания, без любов, без толина, без докосвания, без лица, без човечност... без свят.






Гласувай:
0



1. анонимен - Bravo!
02.08.2007 00:24
Njama kakvo da dobavja! Mnogo tochno i jasno e kazano.
цитирай
2. aseng - Очакваме продължението:)!
02.08.2007 11:32
След като си обяснила какво е Матрицата, което в три филма не успяха да го кажат в прав текст, остава да напишеш и пост за следващата стъпка:). Сега кажи какво да направим, за да излезем от Матрицата, после можемд а пишемотчети работи ли планът ти:)!
цитирай
3. mitakat - pakostinka
02.08.2007 12:59
"Храната прави борбата, борбата дава пари и ние най-вече се борим за пари, щото с тях можем да си направим и храната и борбата". Цитат, който може би обяснява повечето неща. :)
цитирай
4. blagorodnik - И не само!
02.08.2007 14:04
Има и друг живот - невидим, недоловим и небесен ;)
Или с 3D-то: Духовен, Динамичен и Достъпен
цитирай
5. bambola - strahotno napisano....
03.08.2007 20:37
niamah vreme da premina na kirilica, no vse pak sled kato prochetoh postat na momcheto...te sa ot Mars i nie ot Venera...:))) no tolkova se privlichame vzaimno :)
цитирай
6. miscellaneous - провокативно.
06.08.2007 12:02
мога да споря с теб от тук до края на деня. да споря пред теб с моето лице, на което ще видиш безброй мечти. очите ми ще те оборят, защото в тях ще прочетеш множество желания на една душа. очи, в които ще намериш стремежа към любов. ръката ми ще те докосне и ще усетиш топлината на човечността от света на един иначе компютърен човек. мога да споря с теб без дори да победя, но ще се усмихна, защото ще се радвам на теб и на твоя ум.
цитирай
7. pakostinka - @ Анонимен, благодаря ти
06.08.2007 19:04
@Aseng, това с продължението ще трябва да го мислим всички, а отчети се пишат лесно - дай на 3Dю хората отчет да напишат и те ще го направят съвършен ;)))

@ Mitakat,
да, може да обяснява повечето неща, но трябва ли да се примиряваме с тези неща?

@Blagorodnik,
този свят, за който пишеш го няма или поне не е модерен, не те прави куул и няма начин да оцелееш, просто защото не се вписва в 3D стандартите, за съжаление.

@ Бамболка,
така е...все пак се привличаме :)))

@Miscellaneous,
Не пиша за хора, които имат лица, като това за което пишеш. Нямам предвид такива очи, не говоря за душите, чиито желания все още са различни от модерното и комерсиалното - пиша за другите очи, души и хора. Ако това, което ми пишеш е вярно / а нямам основание да не вярвам/, то е прекрасно как един човек, който си изкарва парите, създавайки истински 3D светова е успял да съхрани желанието си да докосва, нуждата от любов и топлина... а тук не става въпрос за победа и го знаеш, нали? Защото аз не искам 3D света да победи, тъй като това би било моята, а и твоята и на много други хора смърт... и благодаря за радостта :)))
цитирай
8. mitakat - pakostinka
06.08.2007 19:52
Не съм казал, че трябва да се примиряваме с нищо.
Повечето хора живеят за едното ядене, пиене и ... няма да уточнявам, всички се сещат надявам се. :)))
цитирай
9. mitakat - Забравих да добавя:
06.08.2007 19:53
"За съжаление" :( Sad, but true.
цитирай
10. анонимен - Genialna si 4estno ti go kazvam!
06.08.2007 19:57
Genialna si 4estno ti go kazvam!
цитирай
11. blagorodnik - :)
09.08.2007 22:32
Ех и ти! Обичаш да генерализираш :) Последната статистика която съм преглеждал сочи обратното - постепенно, но стабилно нарастване на интереса към религията по целия свят. Парадигмата за всемогъщата наука търпи крах и хората се завръщат отново към вярата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1952446
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170