Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2007 16:37 - За българските медици с гняв, бяс и погнуса!!!
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 36415 Коментари: 122 Гласове:
0

Последна промяна: 26.07.2007 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Знаете ли, повръща ми се от историята с тези медици, ама искрено.

 

Гади ми се от емоционалността на водещите, лошо ми е от това, че всички канали в новините си говорят само за това, писна ми от преувеличаването и овчедушието на хората, които са мои съграждани и от сляпата им еуфория.

 

Дълго време не си позволявах да пиша, не защото нямам мнение, а защото няма нужда от поредния пост, да ама днес чашата ми преля и искам да крещя „Хора опомнете се”.

Как може толкова сляпо да се поддавате на тъпите медийни манипулации? Как не ви направиха впечатление постановките на медиите? На 24 юли всички интервюта бяха манипулирани, пускаха се само мненията, които бяха положителни, показваха се само разплакани и развълнувани българи. Вечерта по БТВ гледах отговори на деца, които бяха класически PR и телевизията на народа за пореден път показа, че целта оправдава средствата, а инструмент за целта бяха децата, но майната му.

 

Защо не съм изпаднала в предоргазмена еуфория, заради завръщането на милите и скъпоценни сестри ли? Ами защото някак си за мен е важно аршинът, с който се мери да е един и същ, а той не е.

 

Тезата ми: нека да сравним българските сестри / на които така и не запомних имената, а вече нямам и никакво желание/ с българските рейнджъри. За момент да се върнем назад и да си спомним за позицията на България, относно смъртта на българските рейнджъри. Да се върнем назад и да се замислим какво направи българското правителство за съпругите на онези, които бяха убити. Нека си спомним каква беше реакцията на българското общество ...позицията беше „Отишли са там, заради парите. Да мрат”.

А тези тук, за какво са отишли в Либия? Да спазват Хипократовата клетва и да работят за без пари ли? Напротив – умните и „невинни” сестрички са си докарвали доста странични доходи, ама всички скачате за тях и това се превърна в национална кауза. Защо рейнджърите и помагането на семействата им не беше такава кауза?

Защо ли? Защото никой не ни изманипулира. Нямаше я БТВ да си направи една прекрасна кампания, да си докара още повече пари за реклама и да си прокара политиката.

 

Политиците, които сега трупат дивиденти, нямаше как да го направят  тогава с убитите рейнджъри, но пък „умните” българи ги улесниха във всяко едно отношение – скочиха за пореден път, слагаха си лентичките и следваха сляпо предводителите си. Само да спомена, че като статут и държавни интереси, рейнджърите са по-високо от сестрите. Тяхното положение може да се сравни с положението на онези двам шофьори на ТИР-ове, които бяха взети за заложници преди три години. Какво направи тогава правителството? Не си спомням точно, но няма да забравя две неща – първото е, че тогавашният министър на външните работи г-н Паси заяви, че „България няма никакво намерение да променя външната си политика”, а второто е че единият имаше безработна съпруга, дете на 11 години и пенсионирана майка, която издържаше. За тези хора, не успяхме да променим политиката си, всъщност не пожелахме, но се продадохме за тея 5-те, че даже си осиновихме и палестинец.

 Три пъти ура!!!  Особено след изказването на г-н Калфин че „Българските граждани могат да се чувстват защитени”...мога грънки. Никога няма да се чувствам сигурна, докато политиците решават онези проблеми, които им носят единствено плюсове в предизборните кампании и не смятат за свой дълг да защитават своите граждани.

 

Няма да се чувствам сигурна, когато при аналогични ситуации, в единият случай се казва, че цивилните лица отиват на свой риск, с частни договори и на своя отговорност и позицията на страната е да се дистанцира и да прави плахи опити от кумова срава, а в другия случай да се случва това, на което всички сме свидетели и от което ми се повръща.

 

Знаете ли от какво ми се повръща още? От идиотщината на хората – през тези три дни чух какви ли не идиотщини, че някои от тях вече са факт. Ето част от тях:

 

ь       24 юли да бъде обявен за официален празник в чест на българската медицинска сестра. – защо се предлага, защото някакви си фифиритки са се върнали от гурбет, където са ги поопандизили, че лъжат и мамят и после съвсем са им го хакнали? Нямам нищо против такъв ден, само че мотивите да са други – бих приела да се отбелязва такъв ден, заради самоотвержеността на сестрите по време на Балканската, Първата или Втората световни войни или нещо такова, ама заради 5 жени, за които не се знае какво са правили и как са си вършели работата...айде осъзнайте се, а?

 

ь       Г-жата Сиропуло да бъде обявена за почетен гражданин на Пазарджик – е не, просто откачих. Един човек, който става почетен гражданин, само защото е лежал в затвора е по-идиотско дори от решението, победителката в Мюзик айдъл да бъде направена такава в родния си град. Мислех си, че за това звание са важни постиженията на човек. Мислех си, че е важно какво си допринесъл за развитието и просперирането на собствения си град. С кои точно от своите действия г-жата Соропуло е допринесла за развитието на Пазарджик – с емигрирането си ли? Кое я е определило като достоен гражданин? Това, че е стояла в затвор? Чудесно, ми защо не направим и Ванко 1 почетен гражданин, той май също излезе от затвора.

 

ь       Предлагаме на сестрите и доктора пълен пакет възстановителна терапия и изследвания във Военно-медицинска академия – нищо против, ама правят ли се такива неща за рейнджърите, полицаите, жертвите на тежки катастрофи или хората, които имат увреждания? Не, там тези си ги оставяме да си се оправят сами – ако имат пари ще се терапевтират и лекуват, ако не-държавата не я ебе за тях...всъщност не и пука за нкой друг, освен за великите сестри и осиновеното докторче.

 

ь       Нека да преминем към финансовите и материални облаги – Правителството дава по 10 хилядарки, в-к „Стандарт” дава по 10 хилки, Масларката дава по една  
/ поизложила се е по мое мнение – ниска и е мизата/, а Мтел дават по един апартамент в София, щото трябвало да имат дом, където да започнат новия си живот. Ама що бе? Къде са живяли преди да заминат в Либия – на улицата? Или са спали под лушетките в болницата? В същото това време, в което някакви тарикатчета, които са превърнати в измислени „герои” се хранят яко и медиите гърмят за всичките придобивки, които са им предоставени в същото това време една директорка на дом за възрастни хора, в който живеят 230 души, изказва своята искрена благодарност за предоставените 15 вентилатора и 3 телевизора, защото било непосилно за бюджета на Дома, а и за съответното министерство. Ебати контраста – правителството няма пари за вентилатори, а тези пари, които ще ги дадете на тези измислените, знаете ли колко вентилатора са? Да, ама никога няма да ги дадът, защото не е актуално, не е модерно, не носи престиж и за това разбират само 230 души, а не цяла България както в случая – шибан, евтин популизъм.
 

Има още много неща, но вече наистина ми се гади.

 

Наречете ме безчувствена, наречете ме зла, заплюйте ме за това че не изпадам в еуфория.

 

Обвинете ме, че съм егоист, защото не съм съпричастна и не виждам трагедия и не ревах, когато кацнаха.

 

Каквото си искате си мислете за мен, ама смятам, че има много по-важни и по-значими хора в тази страна от тез 5-мата гурбетчии и смятам, че е крайно време да помислим за тях, защото какво прави тази същата държава и тези от Мтел и от „Стандарт” за онези хора на коилички, които не са излизали цял живот от апартаментите си, какво правят за онези хора, които цял живот са работили за селото или града си, а сега мизерстват и копат царевица щото няма какво да ядат? Какво правят всичките тези граждани на България, които скачаха и пяха и зяха „Не сте сами”, за да покажат на гореспоменатите, че не са забравени и че не са сами, защото заплюйте ме, но смятам, че те заслuжават повече.

 Последното нещо, което искам да кажа е, че ще се съглася с нещо, което г-на Пирински каза в Парламента, а именно – той пожела на  щастливо завърналите се наши съграждани бързо да се отърсят от преживените страдания и с помощта на близки и роднини, на цялото общество да се завърнат към нормалния живот.  

Това не им го пожелавам толкова на тях, колкото на себе си – моля ви се, връщайте се там, където сте били преди да заминете и спрете да ме облъчвате и да ме гледате с тези подпухнали оченца, че сте ми много театрални, а патетизма ми идва в повече.

Изказването на г-на Пирински завършват с: „Позволете също да изразя готовността на  българския парламент да спомогне за това завръщане, както и да съдействаме за среща на освободените медици с онези парламентаристи и общественици, впрегнали се за тяхното освобождаване.”

Е скъпи ВПРЕГНАЛИ се съграждани, току-виж имало файда, може да спечелите от това, че са ви впрегнали и да поканят някой от вас да присъства на някоя от многото срещи и да гледате с обожание завърналите се вестители на правдата и свободата.

Надявам се да не се чувствате много зле като впрегатни животни :)))

Последно: 
Не смятам, че тези хора трябваше да останат там. Не смятам, че трябваше да бъдат убити и съм склонна да приема цената за тяхното завръщане, но.... това, което се случва в момента е пародия и подиграфка с всички нас, особено с онези хора, които са живяли достойно цял живот и сега кретат със сто лева пенсия или с онези майки, които се чудят как да купят играчка на детето си. Хайде спрете да се подигавате с нас и бъдете малко по-малко алчи, а вие политиците - може ли малко по-реалистично и да не си давате гъзовете чак толкова. Айде стига фарс!!!!

Останете си със здраве и с много по-здрави / последното беше за всички, които смятат връщането на медиците за „манна небесна”/

Единственото нещо, което мога да правя сега е да изразявам позицията си по този начин...един ден обаче ще порастна и когато порастна и трябва да избирам няма да избера 5-ма пред 500 хиляди...някак си не е кост ефектив.

П.С. А жестовете продължават.....

П.П.С. 
- А сега ми кажете колко съм злобна и завистлива;
- Разкажете ми вица за българите и ада; 
- Кажете ми, че се срамувате, че сте  българи заради такива като мен; 
- Кажете ми че съсипвам работата на всички обединители на нацията;
- Изкрещете ми, че предавам национални интереси; 
- Кажете ми, че съм безчувствена и колко съм тъпа, че не виждам "голямата победа на обикновените хора"
- Залейте ме с шибани обвинения и ми кажете как това не е политически, а публичен процес.
- Излейте помия отгоре ми и после ме убеждавайте пак, колко сте благородни.

....не ми пука, аз съм тъпа, малка и проста, но ще порастна...някой ден....а и колко са няколко милиарда между съграждани и 5 сестри...заеби!!!





Тагове:   гняв,   медици,   бяс,


Гласувай:
0



1. ady - Права си
26.07.2007 16:48
Прекрасен пост. Поздрави.
цитирай
2. анонимен - Пакостинке
26.07.2007 17:01
Споделям напълно.
цитирай
3. анонимен - =
26.07.2007 17:03
нищо крайно не е на добро.....
цитирай
4. thomas - Не че не беше с достатъчно бяс...
26.07.2007 17:09
Но пропусна част от финансовите щети за България... Но и така е прекрасно написано
цитирай
5. breathe - Баа, а не се ли замисли, че едно е да ...
26.07.2007 17:11
Баа, а не се ли замисли, че едно е да отидеш да се биеш в чужда война, съвсем друго е в чужда болница, за да лекуваш хора, било то и от друга вяра? Кое е по-хуманно според теб???
цитирай
6. breathe - Малей, колко си лош!
26.07.2007 17:15
Малей, колко си лош!
цитирай
7. анонимен - Хей pakostinka, много добър пост. ...
26.07.2007 17:21
Хей pakostinka,

много добър пост. Добре че напомни и за шофъорите дето ги заклаха в Ирак - и въпросът е за Чий!? Иначе по същото време Филипинците спасиха техните заложноци - ама Паси-то по свят и от Господа.

Както и да е - жалкото е когато окло техният (на сестрите) случай има много въпросителни, а се прави опит за героизирането им. Пошло и грозно

Cheers
m.t.
цитирай
8. thomas - @breathe
26.07.2007 17:21
Надали е толкова важно кое е по-хуманно - по-интересно е кое е по-важно за държавата, от чието име си отишъл. От това трябва да зависи нейната подкрепа за теб. Въпреки че не подкрепям войната в Ирак и особено нашето включване в нея с войска, все пак от гледна точка на нашата държава рейнджърите са отишли там, за да защитават нейния интерес, а сестрите са отишли да си пълнят личните гуши, без изобщо да имат нещо общо с държавата. В този смисъл много ясно, че именно рейнджърите заслужават нейната подкрепа.

Единственото, което мога да кажа, че е малко спекулативно в написаното от Пакостинка, е това, че не знаем какво щеше да направи държавата за нашите рейнджъри, ако те бяха ЖИВИ, но пленени. Защото така сравняваме отношение към загинали с отношение към живи хора.

Но иначе Пакостинка си е права във всичко като факти, а да не говорим, че има и пълно право да си има свое мнение и усещане за това, което се случва. И както виждаш, това усещане става все по-популярно. И ще става още по-разпространено с времето. Няма как сестрите да не се проявят с нещо и на родна земя и един ден всички ще ги плюят така дружно, както сега изпадат в екстаз от "победата".
цитирай
9. breathe - @thomas
26.07.2007 17:26
Ще си позволя да цитирам forevercarrieon, която ми написа това на ЛС:
"от споровете май няма много смисъл:( вместо дискусия обикновено се получава мерене на пишки... ъъъъ... аргументи:) и никой не е склонен да си промени виждането колкото и да го убеждават."
Така е. Няма да споря повече, не защото нямам аргументацията, а защото просто няма смисъл. Това, което казваш във втория абзац е абсолютно вярно, просто не исках да влизам в тъп спор. Така де, ясно е, че дискусия не може да се получи, няма каквото и да било желание.
цитирай
10. анонимен - Прекалено крайно
26.07.2007 17:27
е мнението ти, макар че част от нещата, които пишеш са верни. Мисля, че по-скоро злобееш срещу държавата и хората, които са направили въпросните подаръци на медицинските сестри, а не срещу самите сестри-все пак те нищо не са искали, освен свободата. Или може би им завиждаш? Само се постави за момент на мястото на техните близки и си представи, че твоята майка я е сполетяло същото...смятам, че тогава нямаше да имаш нищо против и на теб да подарят апартамент и 10 хилядарки. Наистина, по посрещането им имаше доста повече истерия, отколкото е нужно, но политиката е това- Пи Ар, а сега очакваме държавниците да се сбият чии са били заслугите. Покрай тази шумотевица много по-наболели социални проблеми ще бъдат изместени.
цитирай
11. анонимен - Eh i vie...
26.07.2007 17:32
Za6to e tazi zloba?!Za6to slagate ravenstvo mejdu stradanieto na edni obiknoveni hora i legndata,koqto syzdadoha politicite i mediite?!Krajnostite sa vredni i nespravedlivi.Davajte,razpynete gi na krysta!Toj i Hristos ne se e otyrval...
цитирай
12. thomas - @анонимен 13
26.07.2007 17:35
Ама стига с тия обикновени хора вече! Толкова обикновени, колкото и ония по Околовръстното, само че онези там ги арестуват, а тези ги освобождават! И вземи се замисли защо е тази "злоба" - защото това, което се случва, просто не е справедливост, а цирк!
цитирай
13. breathe - @forevercarrieon
26.07.2007 17:42
С дружки се карам, само ако не искат да ги черпя една бира! ;)))))
цитирай
14. nakom - Напълно нормално е да избиват баланси
26.07.2007 17:44
на фона на всичко което става в булгаристан са седнали да ни хранят от телевизора с някакви измислени героини.Изобщо не ми се приказва - една ми е утеха - че всички които онзиден ревяха колко са щастливи и как сме били боклуци мислещите реално, днес започнаха да осмислят цялата боклучавост на ситуацията.

Браво за постинга пакостино - thumbs up за позицията.
цитирай
15. анонимен - Моите уважения към автора,
26.07.2007 17:44
но през цялото време ,докато го четох,си мислех за човешката суета...Постингът крещи с цяло гърло:"Вижте ме,аз съм различен,аз не мисля като другите:другите са глупаци,но мен, мен няма да излъжат!Аз съм умен(а),прозорлив(а)и т.н.Ето сега ще блесна ,защото съм различен(а)"И следва едно мило опиянение,че не си се поддал,че не си "над" тези хм!гадни манипулации...А пък народът,нали си е прост,нека реве!))А колко по-простичко и лесно е да си помислиш,че тези хора наистина може да са невинни и че те самите едва ли са пожелали тази шумотевица около себе си...Килограми се трупат и от стрес,от някои болести,от обездвижване...
цитирай
16. viovioi - да)))
26.07.2007 17:47
Да ето и нормално мислещите хора.Ами да те вече са антигерои.И на мен ми омръзнаха медиите, обобено бтв са се размекнали като локум стоял 3 дена на слънце.А систъргейт трябва да забравим скоро.Защото ще олигофренясаме и изперкаме покрай тази психо атака.Сега ако почнат дела като пълен идиот ще се изкефя максимално, само да видя как ще им влезе в новините.Така напреко))))
цитирай
17. nakom - глупости анонимка 18-та подред
26.07.2007 17:47
постинга си е съвсем нормално излияние на човек който вижда това което глупаците не искат да видят - а именно че манджата е от развалени продукти с малко захар за вкус.И негодува.Причината е да не съм го писал аз този постинг е че мен ме интересува финансовата страна на въпроса и последните 2 дни съм изключил телевизора от контакта - ако случайно се включи ще го строша.До там съм набрал на българските медии.
цитирай
18. анонимен - Пакостинка,
26.07.2007 17:48
Четеш ми мислите!!! С две ръце и два крака "ЗА" твоето мнение!!! Евала
цитирай
19. анонимен - Много съдиш!
26.07.2007 17:52
Бъркаш...
цитирай
20. анонимен - Много си права!
26.07.2007 18:04
Но какво от това?
цитирай
21. oli4ka - Бравос!
26.07.2007 18:06
Взе ми думите. Поздрави за позицията!
цитирай
22. анонимен - A be,hora
26.07.2007 18:08
med. sestrite sa edno ,a medijniqt im obraz e syvsem drugo...RAZGRANI4ETE GI!6to ne gi sydehte,predi da se vyrnat?!brej,kakva revolucionna misyl,kayv patos!VYZHITITELNO!
цитирай
23. анонимен - Абсолютно си права...
26.07.2007 18:11
И аз се зарадвах, когато казаха, че си идват. Никой не заслужава да бъде несправедливо осъден.
Ама това вече се превръща в масова истерия. В национални герои ги превърнахме. Като в оня виц- да те е страх да отвориш консерва.

Няма лошо да им се помогне, ама чак апартаменти, банкови сметки... Че кой плаща досега за адвокати? Те ли? Тц, ние- данъкоплатците. Е, ако по-добре звучи- държавата.

Ами кой ще компенсира онези българи, които сума години живеят на прага на бедността (какъв ти праг и кой го е измислил тоя израз изобщо?). Кой ще компенсира униженията на които собствената ни държава ни подлага тук, на своята територия?

Айде, нЕма нужда!

цитирай
24. анонимен - Медици
26.07.2007 18:12
И аз подкрепям постинга. Никъде в него не се казва, че сестрите не са невинни. Както и не обвиняват тях, че са получили подаръците, а хората, които им ги дават. Сигурно има и по-полезни каузи, за които могат да се похарчат парите. Мисля, че България направи достатъчно към тях като раздуха случая и по един или друг начин им се уреди свободата. Няма по-голяма ценност от нея. Всичко останало е залитане от едната крайност в другата. Нямам нищо против сестрите, но в момента страната е в бедствено положение заради тези пожари и е важно да съсредоточим вниманието си там, а не върху сестрите. Техният случай е приключен и те вече са нормални граждани като нас, с нормални проблеми. Да ги лекуват, да им дадат да си починат на наши разноски (както и ги защитавахме на наши разноски), но оттук нататък грижата за тяхното благополучие си е само тяхна.
цитирай
25. анонимен - A be,hora
26.07.2007 18:15
med. sestrite sa edno ,a medijniqt im obraz e syvsem drugo...RAZGRANI4ETE GI!6to ne gi sydehte,predi da se vyrnat?!brej,kakva revolucionna misyl,kayv patos!VYZHITITELNO!
цитирай
26. анонимен - Ako
26.07.2007 18:18
Христос се беше появил в България,нямаше да има "страстна седмица",а "страстна двудневка": на 24 - "Осанна!", а на - 25 "Разпни го!" По бързата процедура...Браво,народе!
цитирай
27. realism - Мда
26.07.2007 18:35
И на мен ми омръзна от медийната атака...
цитирай
28. breathe - Едно конструктивно предложение
26.07.2007 18:37
Пратете линкове към постингите, които са анти медиците, на всички медии. Щом искате да ви се чуе гласеца, вземете направете нещо по въпроса! Стига само сте мрънкали.
цитирай
29. анонимен - Браво!!!
26.07.2007 18:39
Поздрави за постинга!!!
Предполагам и силно се надявам тези, които мислят като теб да са много по-вече от заблудените и елементарно мислещи хора.
Поздрави и за всички, които те подкрепиха!!!
цитирай
30. thomas - @breathe
26.07.2007 18:40
Споко. Те, медиите, си ни четат.
Когато искат, сами се обаждат с искане да ни публикуват.
цитирай
31. teti - още даже
26.07.2007 18:42
малко е осъдила правителството даже може още БРАВО
цитирай
32. breathe - @thomas
26.07.2007 18:44
По принцип знам, че е така. Да.
Но не съм попадал скоро на коментар в БТВ Новините, който да гласи "Според данни, изнесени в сайта vseednokoi.blog.bg, в България тенденциите на общественото мнение по отношение на еди-какво-си клонят към приемане/отхвърляне на еди-какво-си."
Учудва ли ме това? Не. Но нищо, вие продължавайте да обяснявате на света колко заблуден е народът и колко лъжат гадните медии.
цитирай
33. thomas - Не си прав
26.07.2007 18:47
Случва се все по-често да се цитират блогове и блогъри, даже наскоро един беше в студио покрай "привикването" на един друг блогър, който беше използва блога си за организиране на протестите за Странджа.

Но честно казано, в случая точно в бТВ не вярвам някой да пусне мнения, подобни на тези, които се появиха тук.
цитирай
34. анонимен - Промени заглавието,ако искаш да бъдеш точна!
26.07.2007 18:47
Добави "медийния образ на ..."
"...гняв,бяс и погнуса..."А щеше ли да ти е светло на душата,ако смъртната присъда все пак беше изпълнена?!Ти изобщо преживявала ли си ужаса да го чуеш за свой близък?Ах,колко е лесно да съдиш...
цитирай
35. breathe - @thomas
26.07.2007 18:52
Онзи, който беше използва блога си за организиране на протестите за Странджа всъщност само беше пейстнал информацията от официалния сайт на протеста. Само дето разни глупаци го изкараха, едва ли не, терорист номер 1 в България. Ще ме прощаваш, ама е нормално да се свържат с някой от тая гилдия, за да даде мнение относно свободата на словото. Иначе за въпросния блогър-звезда, можеш да прочетеш повече в блога на Александър Леви.
цитирай
36. thomas - А за какво ги има смъртните присъди!?
26.07.2007 18:54
Айде не се правете на ангелчета всичките! Аууу, ами ако бяха изпълнили присъдите! Нали затова са присъдите - за да има справедливост, възмездие и морална компенсация за жертвите! И ужаса да го чуеш за свой близък! Има ли разлика дали ще преживеш ужаса, че са му изпълнили присъдата, или е загинал на пътя!? Та последното се случва всеки ден на близо 5 души у нас! Нещо да се прави за техните близки, преживели този ужас? Ами повече от 5-те пушачи, които умират всеки ден? Не става дума за 5 велики българи, не става дума за 5 герои. Става дума за 5 съвсем обикновени жени, че и даже не съвсем обикновени, ами малко под обикновените по поведение и прояви! И без никакви заслуги за каквото и да е, освен за богатството на няколко адвокати или за няколко изгодни политико-икономически сделки. Само че в тези неща ролята на личностите им е толкова активна, колкото и на агнето в дроб сърмата.
цитирай
37. breathe - Така или иначе, ясно ви е, че няма ...
26.07.2007 18:54
Така или иначе, ясно ви е, че няма човек на противоположно от вашето мнение, особено по тази болезнена тема, който да убедите в правотата си. За това по-добре спрете да си правите вятър на пръстите, ами уведомете медиите за алтернативните мнения по темата!!!
цитирай
38. анонимен - Подкрепям те напълно .
26.07.2007 18:55
Ти си написала точно това което ми се върти в главата от 2 дена насам с малката разлика, че при мен е в малко по хард вариант . Вярно, че случилото се с тях беше трагедия, но преекспонирането й започва да дразни хилядите други хора. Нещо в смисъл "Ся ние като не сме били в пандиза, какво да направим, че да ни дадат апартамент в София и няколко хилядарки "
цитирай
39. анонимен - Ми защо не се включи в инициативата ...
26.07.2007 18:55
Ми защо не се включи в инициативата "Не сте наред" още преди време?
http://nestenared.edno.info/
цитирай
40. breathe - @thomas
26.07.2007 18:57
Добре бе, мама му стара, ти конфликт ли търсиш вече с тия коментари!?!
Всички ти разбрахме позицията, ок! Хайде вземи се сопри вече, и вземи нещо направи! Прати ли линкове на медиите, вестниците, списанията и радиостанциите? Ами като не си, измисли нещо по-добро! На противоположни мнения сме по този въпрос, и така ще си остане, можеш да си сигурен в това! Кво ти бърка толкова в червата това, не мога да разбера!!!
цитирай
41. анонимен - Мамини революционерчета!))Ненагледните ми те!
26.07.2007 19:00
Давайте...45 години не стигат!Те тия ,дето са ходили по горите,са били на вашата възраст...Важното е да си "против",да те забележат...като няма с какво друго))
цитирай
42. анонимен - Ей,умници,припомнете си това!
26.07.2007 19:05
" Научих, че човек бива оправдан за това ,да гледа другия отвисоко само когато трябва да се му помогне да стане......" Габриел Гарсия Маркес
цитирай
43. thomas - @breathe
26.07.2007 19:06
Аз на теб да съм ти казал да се сопреш, въпреки че ми се струваш промит? :-)
цитирай
44. breathe - анонимен 44 и 45
26.07.2007 19:07
Няма смисъл! Тука нищо не попива, не си хаби нервите!
цитирай
45. breathe - @thomas
26.07.2007 19:07
Не си, и кво?
цитирай
46. анонимен - тъпа, малка и проста
26.07.2007 19:25
Ти си тъпа, малка и проста, но бясната ти злоба и комплекса ти за малоценност няма та де доведат до никъде.... (нищо че те постнаха в Днес.бг) Утре никой няма и да се сети за малкото ти, жалко , нищожно блогче...
цитирай
47. анонимен - ~кон-вихрогон~
26.07.2007 19:31
И кон-вихрогон иска апартамент. Може да е в Бояна или Драгалевци, с оглед на изобилната паша.
цитирай
48. lemonpie - ***
26.07.2007 20:41
От мен поздрави за поста.

На останалите, които не са съгласни с автора, горещо препоръчвам, да си пишат мнението по собствените блогчета.

Различността не е порок, не забравяйте това. Различността показва като минимум умение да мислиш, без да се влияеш от мнението на околните.

Поздрави,
цитирай
49. trevistozelena - поздрави за смелото изказване
26.07.2007 21:54
поздрави за смелото изказване и от мен. не знам дали си малка, тъпа и проста, но със сигурност мислиш трезво и обективно, така че по-вероятно не си. нечовешки ми хареса текста ти
цитирай
50. анонимен - ))))
26.07.2007 22:07
"trezvo i Obektivno"?!4e to na leksikalno nivo se vijda,4e ne e takova...Moje li Trezvo" da izre4e6 "gnqv,bqs i pognusa"?!))))Avtorkata e v plen na emociite i nqma kak da e obektivna...
Az uvajavam "razli4noto",eto za6to sym tuk.Ama toj i Uda e bil "razli4en"))))
цитирай
51. анонимен - Бъркате!
26.07.2007 22:14
Това,че политици,журналисти и т.н. си правят самореклама чрез мед. сестри,не бива да ви озлобява срещу самите "спасени".Те може и да замечтаят пак за затвора...там поне живееха с илюзията ,че не са сами))
цитирай
52. blackroses - пакостниче,
26.07.2007 22:16
браво за темата!
Този път съм напъно съгласна с теб и те поздравявам за смелостта с която изказваш и отстояваш мнението си и за постоянността ти.
Аз лично казах каквото имах още преди доста време в един "цветен блог" на http://antinous.blog.bg/, който между другото скоро не се е появявал.
цитирай
53. bambola - ами
26.07.2007 22:56
ем искам да коментрирам, ем май нямам право, по една голяма причина, не гледам българска телевизия, не знам как боравят с общесвото медиите, не знаех за тираджиите ,рейнжарите и други..не ме освирквайте......
само знам че така както си търча понякога по света ми се иска ,ако един ден се случи нещо да долети летиаща бригада от приятели и да ми помогне.....
Стилът на постът е супер, бесат е ясен, това се казва страст, опитвала ли си да готвиш бясна??, ще бъде най-доброто което си сготвила, майтапя се разбира се...знаеш че ми харесваш и обичам да те чета,съгласна сам с теб..

цитирай
54. ra77 - и аз да се обадя
26.07.2007 23:59
може би няма да кажа нищо по-различно от тебе.
просто казано.
ДАДОХМЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ЗА НИЩО
цитирай
55. анонимен - БРАВО !
27.07.2007 00:08
АБСОЛЮТНО 100% ТОЧНО ! МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ХОРА ! НЕ БЪДЕТЕ КАТО КОНЕ С КАПАЦИ !
цитирай
56. анонимен - Pozdravleniq za avtora
27.07.2007 00:19
Az sa6to sam bqsna na tezi,koito gi pravqt geroi, a ima mnogo drugi hora,koito se nujdaqt ot pomo6ta na darjavata.Nqmam protiv sestrite-i na men da mi podarqvat nqma da otkaja.Ne e vinoven tozi,koito vzema,a tozi koito dava.
цитирай
57. ivoberov - Имаше нещо съвсем просто и човешко
27.07.2007 00:30
Сестрите да благодарят на Европейската демократична общност, която ги освободи от един диктатор, който беше решил с тях да прикрие грешките си и мърлявщината си.
Да благодарят също и на България, която през всичките тези години също се стремеше да ги спаси. Вместо това те се заканват да съдят държавата си и имам чувствот, че са готови да благодарят на Кадафи за това, че ги е пуснал.
Бях сигурен, че ще има отблъскващо пошла медийна пропаганда и затова тези дни не пусках нито радиото си, нито телевизията.
Но за истерията, за нейните причини и за всичко което се случи мисля да пиша отделно.
Много неща се скриха около поведението на тези сестри. Сигурно е, разбира се, че те не са искали умишлено да заразят децата.
Но е сигурно също, че са се приспособили към мърлявщината в либийските болници.
Но стига толкова...
Поздравления, Пакостинке
цитирай
58. анонимен - hah
27.07.2007 01:43
".......не ми пука, аз съм тъпа, малка и проста,..."

Не подозираш колко си права ... Нищо - като пораснеш , може би ще преосмисшил позицията си ...
цитирай
59. анонимен - Не си нито тъпа,нито малка...
27.07.2007 09:41
За тези неща обаче се иска повече разум,отколкото емоция...Прочети постинга "дер Унтерганг" на zemariq.Ето началото:"Саркози обеща да освободи сестрите и го стори. Няма месец откак го избраха. Тъжни асоциации, тъжни сравнения. . Още по тъжни стават, като си помислим какво ни чака от тук насетне. . Как цялата политическа класа ще се бие до посиняване в гърдите и ще си пришива заслуги. Ами пишещите братя” какво има да ни поднесат?

Ще си припомним Ботева. Силно да любим и мразим. Макар, че по негово време в Калофер и на сто километра от него не е имало жив турчин. Нашата траде марк е насирането в нихилизма и отрицанието, баш както го правим и когато нещо ни въздига племенното самочувствие.

Наричам го крещяща нужда от идентичност, от самочувствие за комплексарските ни ,отрудени душици."
цитирай
60. deseo - bravo!
27.07.2007 09:53
остави ме без думи поста ти и пак се ядосах супер много и на ситуацията, и на държавата ни и на целия цирк, който става все по-абсурден!
Поздравления!
цитирай
61. pakostinka - Искам да отговоря на няколко коментара,
27.07.2007 10:32
и започвам :)))

@Breathe,
с риск да решиш, че се заяждам с теб искам да ти кажа, че когато сравняваме рейнджърите и сестрите не трябва да си говорим за това, чия професия е по-хуманна ако искаме или поне се опитваме да бъдем обективни.И водещи трябва да са интересите на България ибългарските граждани, без значение дали се занимават с чистене на къщи, гледане на баби или продажба на малотрайни колбаси - това според мен няма значение и не е правилно да свързваш достойнството на един човек с работата му и да използваш предимствата на една професия, за да омаловажиш труда на хора, които практикуват друга.
Смятам, че приликите между сестрите и рейнджърите е голяма, а разликата е една - едните изпълняват държавната политика и печелят пари от това, другите работят на частни договори и печелят пари от това...а иначе уважавам хора, които имат различно мнение, но уважавам и своето ;))))

@Breathe i Thomas,
моля ви само за едно - спорете, но нека се спазват правилата за водене на конструктивен спор, моля ви не се обиждайте или поне не го правете в моя блог - бих желала тук да цари мир, спокойствие, любов и леко заядлив диалог :РРРР

@ Към анонимковците, които смятат че изказвам това мнение, за да ме забележат и за да съм различна. Не, не съм обсебена от мисълта да бъда забелязана, защото нямам нужда от това, но явно има някакъв проблем с вашето забелязване - да трудно е да те видят, когато си част от стадото и позволяваш да те манупулират. Трудно е да си личност, когато политиката е насочена към това ти да си стоиш на ниво индивид.
А съм на това мнение, защото съм се научила да не приемам нещата за чиста монета и като такъв човек не вярвам сляпо на политици, медии и сестри - убийте ме:)))...даже смятам, че може някой идиот да метне предложение да ги канонизираме за светци, ама добре че църквата не ебава много за тези неща и ще пусне свободно...или пък ще го използва, за да си повиши и тя рейтинга :)))
И понеже имаше цитати на Маркес, за ще напиша само част от нещо на Майка Тереза, която уважавам толкова, колкото и Маркес и която е казала: "Най-лесното нещо? Да се заблудиш."
Аз мога да допълня, че няма нищо по-лесно от това да се заблудиш и да отклонят вниманието ти от общественозначими проблеми и събития. Няма нищо по-лесно от това да повярваш на лъжата, която е повторена толкова пъти, че е станала истина и няма нищо по-естествено от това да скочиш срещу онези, които не са се поддали на масовата истерия...ок, изяжте ни :)))

@Иво Беров,
съгласна съм с теб, че едва ли са заразили децата умишлено, но смятам, че са се адаптирали към мърлявщината и съм склонна да вярвам, че може да са го направили, защото някой им е дал пари...може би съм много мнителна, ама преди да повярвам в него искам да има факти и аргументи, а няма факти в подкрепа на това, че не са били немърливи има само артикулиране и то доста активно за това какви са били условията. Ма мен не ме интересуват - като са толкова читави и хуманни и като виждат какви са условията там що стоят, особено знаейки какви са рисковете да заразят някого със СПИН? В това няма нищо, ама нищо хуманно или поне аз не го виждам...сляпа съм!!!!

@ На всички, които подкрепят тезата ми - радвам се, че има повече хора, които мислят по този начин, защото бях започнала да се плаша от задаващата се инвазия на "Овчедушните".


А на всички, които писаха тук искам да кажа "Благодаря, че отделихте време и казахте какво мислите" важно е...не толкова за мен, колкото за истината, която е мноооооого абстрактно понятие" :РРРР


Усмихнат ден :)))
цитирай
62. анонимен - )))
27.07.2007 10:51
Чети повече,дай го без истерия и ще бъдеш по-силна в оценките и анализа.А бе,и повече секс!Лято е!))
цитирай
63. анонимен - Браво..много добре написано!
27.07.2007 11:52
Браво..много добре написано!
Ми и на мен ми е писнало .....а това с гурбет4ииството е 100% вярно,...всеко знае какво правеха българите в Либия-мъжете правеха алкохол,а жените ...си "полягваха" !
цитирай
64. анонимен - dano da poresne6!!!!
27.07.2007 12:15
napylno si prava za mnogo ot ne6tata ,koito pi6e6, no naistina ne razbiram za6to omrazata ti e naso4ena kym medicite?ne sa li te jertva na politi4eski interesi?naistina se nadqvam "da porasne6" i da osyznae, 4e te sa prosto sredstvoto, koeto i evropa, i bg ,i btv, i mtel i pazardjik ako 6te6 si napraviha i 6te prodyljavat da si pravqt reklama.....a ti ako naistina iska6 da pomogne6 na nujdae6tite se, ne si hybi oratorskite sposobnosti tuk ,a na mesta, kydeto 6te ima po-golqma veroqtnost da bydat 4uti!!!uspeh!naistina smqtam, 4e ima6 talant!
цитирай
65. majkata - Доста си крайна!
27.07.2007 12:16
Не че аз съм от тези изпаднали в еуфория от завръщането и на мен ми идва в повече информацията за сестрите питам те обаче защо заставаш на диаметралната позиция? Защо сравняваш рейджърите и сестрите? Защо се смяташ за тотално информирана и по двата въпроса?
цитирай
66. анонимен - Благодаря ти за тия редове. Вече бях ...
27.07.2007 12:26
Благодаря ти за тия редове. Вече бях решил, че изперкването е пълно. Между другото ще споделя, че за първи път се почувствах толкова жалко у гнусно от заобикалящите ме сънародници през 94..сещаш се: всенародните посрешане и тържества за "героите" на мондиала... Може би си била малка тогава и не помниш первезните напъни на политици, бизнесмени , дори артисти да обожествят някакви субекти с много съмнителни футболни качества / няма да прилагам аргументи--тук темата е друга / И въпросните герои получиха от признателната тълпа всичко, което можеше да се измисли--пари, слава, власт... Доколко оправдано е това, всеки го разбра рано или късно. Иронията обаче е, че най именитият между тях , с типичните за простака комплекси и мнителност се настърви до крайност именно срещу главните виновници за статуса му : спортните журналисти, тълпата запалянковци и в крайна сметка срещу целия български народ. Фактът, че е възможно подобно повторно масово видиотяване показва , че в България ако някой изобщо някой има памет и си вади поуки, е в крайно малцинство. В заключение ще приложа един постинг от друг форум. " Цялата история се върти около Кристияна Здравко и Българинът Ашраф.Виновни за заразяването са немърливостта и лошата хигиена в болниците в цяла Либия.В района на Бенгази е опозицията ,която иска да свали Кадафи.Там всички постове са в ръцете на друго племе.Министърът на здравеопазването на Бенгази трябва да бъде обесен,но това не може да стана даже и от диктатор ,като Кадафи.Този министър има любовница.Тя се казва Кристияна Вълчева съпруга на Здравко.Добрите и креватни изпълнения осигуряват работа на д-р Здравко на корейска нефтена платформа за скромната сума 2000 долара.Покрай това от търговия с кръв и плазма си докарват още толкова.В компанията е ПЕДЕРАСТА с български паспорт Ашраф,които ги снабдява с донори от египетските емигранти и от палестинците,освен това го 4опровят висши либийски функционери.Останали мед сестри просто са на неправилното място в неправилнот време.Не случайно Д-р Здравко Георгиев ви каза ,че имал прекрасен живот BEFORE.Ген Димо Гяуров много ясно ви каза ,че те са били предупредени какво ги чака,но въпросното трио е било заслепено то парите и връзките с висши арабски функционери просто не са вярвале ,че ще ги предадат.Когато другаря Костов каза,че немислите ли,че могат да бъдат виновни имаше точно това впредвид. "
цитирай
67. july26 - Съгласен с анонимен 67...
27.07.2007 12:31
...Мисля си и нещо друго.Намирам прилика някаква в алгоритмите,твоят и този на Иво Беров,в начина на предизвикване на аудиторията.
В смисъл,алгоритъма е успешен,като техника,изказ и умело боравене и манипулиране на факти,информация,чувства,и т.н.
Има неща обаче,които колкото и да са верни,не е най-доброто да бъдат изкрещявани.В името на едно или друго,криво или праворазбрано.
Първо,защото критериите за това са доста размити.И не непременно твоите са верните.
Второ,щото не е проява на особено добър вкус да вадиш на показ и да гледаш с лупа понякога някои неща...
Трето,ако толкова ти е важно да кажеш нещо и да изразиш позиция,особено по такива теми,трябва все пак да се опитваш да балансираш.Това е нормалното,другото е крещенето на бебето,което иска да бъде чуто от майката...А коя е майката и ако няма такава,за какво,по дяволите,изказваш ПО ТОЗИ НАЧИН мнението си.....
И анонимен 62 го е формулирал правилно в последното си изречение......
цитирай
68. анонимен - Ako
27.07.2007 12:31
za KURVALYK se davaha smyrtni prisydi,6tqhme da ostanem bez jeni;-))Ne ni e rabota kakyv e l4niqt im jivot!Aj,4ao.Ako iska6 da te 4etat i seriozni analizatori,daj go naistina s po-malko isteriq.
цитирай
69. pakostinka - @ Анонимен 65,
27.07.2007 12:50
слушам! Веднага залягам над книгите, вестниците, списанията и сайтовете, ама не обещавам, че ще могада укротя истерията - емоционална съм, което ми е и качество и недостатък, а за секса...е как? :))))

@ Анонимко 66,
винаги съм се чудила, защо за тези неща не се говори или се говори ама някъде там, от такива като нас... толкова много истини са скрити и изманипулирани, че понякога си мисля и се питам има ли изобщо нещо истинско в "истината"?

@ Анонимен 67,
това че съм пряма и категорична, не означава че мразя медиците - има разлика, поне според мен, но явно повечето не могат да я видят и разберат. Толкова ли е трудно и това, че отстояваш позицията си и казваш зашо смяташ че всичко е преекспонирано, замаскирано и някъде там - смутолевено? Защо трява да си, мънкам под носа, само защото не мисля по начина, по който мисли МНОЗИНСТВОТО в случая? Не, аз изкрещявам позицията си и ако има аргументи, които да са наистина основателни, а не част от нечия пропаганда, мога да променя мнението си. Засега всичко е празни приказки и глупости, а това което правя аз се нарича "несъгласие" и "неприемане" - нямам ли право на това или именно това слага знака за равенство с омразата?
Освен това, беснея толкова много, защото наистина се опитвам да помагам, ама не на сестрите а на онези групи, за които съм писала по-горе. Старая се да използвам таланта си, само че в тази страна, ако имаш мнение различно от това на МНОЗИНСТВОТО, нямаш никакъв шанс да победиш и именно за това пиша тук, защото не искам да се занимавам с душевно оскотели политици-сребролюбци.

@Majkata,
някъде казала ли съм, че съм тотално информирана? И защо да не отстоявам тази си позиция, след като вярвам в това и я приемам за правилна? Нямам ли право? Защо сравнявам рейнджърите, сестрите и обезглавените шофьори ли - ами зашото всички са граждани на България и защото всички имат право да се чувстват сигурни. Сравнявам ги, защото тогава всички БЪЛГАРИ играха пас и казаха, "Абе да ги ебат, нали са си продали гъзовете"... как изведнъж станахме тооооолкова съпричастни? Дали? Или сме станали по-лицемерни, за да бъдем по-добре приети и по-комерсиални?

@ Анонимен 69,
Прав си за това, че този който си вади поуки е в малцинство, както и онези хора, които носят и съхраняват историческата памет и т.н.
Това, което казваш за далаверите и врътките между лекарите, сестрата и министъра на здравеопазването е крайно. Не изключвам възможността да има доза истина, но не бих повярвала на нищо, докато не видя доказателства за това. Наречи ме, Пакост Неверната, но не мога да повярвам на това, което пишеш само защото си го написал :)))...
цитирай
70. анонимен - Към 71
27.07.2007 12:54
Благодаря за съвета:) А ето и един от мен: може би е по-добре, преди да ги даваш, първо да разбереш смисъла на постинга. Иначе как придаде такавеа тежест на темата за "курвалъка" :) НЕ стоя зад смъртните присъди--това е толквоа смешно, че е несериозно да коментирам. Приложеният ЦИТАТ е само за размисъл и по никакъв начин не мога да гарантирам неговата достоверност.
цитирай
71. sis - Вчера те четох,
27.07.2007 13:03
но нямах време за коментар.
Страхотен текст. Наистина лъха бяс, което най-много ми хареса.
Иначе - да. Съгласна съм с всичко. Доста добре си ги оформила нещата.

:):):):):):):):)
цитирай
72. pakostinka - @ July 26,
27.07.2007 13:05
Аз смятам, че когато ти се крещи е хубаво да крещиш, особено когато си на собственото си местенце, т.е. тук.
Не смятам, че пишейки тук, трябва да мисля за това как да бъда обективна, защото аз изразявам личното си мнение и личната си позиция и защото не искам да са универсално, но са верни поне за мен, което за мен е най-важно, както и твоите критерии и твоята теза са най-правилни за теб.
Не знам кое за теб е проява на добър вкус и никога не съм твърдяла, че имам такъв или че претендирам за това, но след като съм преценила че в случая искам да гледам под лупа значи мога да го направя и да си го позволя.
Трето - да, опитвам се да изразявам позиция и за мен е важно, но ак осе опитам да балансирам няма да бъде моята позиция, а нечия друга, а аз не искам това...не пасва на емоционалността, ценностите ми и най-вече на истеричността ми и на комплексарските ми нужди :)))
Всеки си прави сам изводите за самия сее си, нали?

@Анонимен 71,
не пиша, за да ме четат СЕРИОЗНИТЕ анализатори, а за да споделя мислите и изживяванията си с другите хора... но си прав, че не е нужно да се интересуваме тоооолкова много от това кой с кого спи и колко често, но все пак нека да не ставаме подвластни на "ефекта на ореола" и да не забравяме от къде са тръгнали, къде са били, как са живяли, какво са постигнали и как са го постигнали и как им лижем подметките в момента...а това кой с кого е спал и как е само допълващ общата картина фактор, който е по-скоро пикантен, отколкото значим.
цитирай
73. majkata - Пакостинке,
27.07.2007 13:13
първо искам да ти кажа, че те смятам за умна. Не не си казала никъде, че си тотално информирана, но страстта, с която си написала постинга издават подобно самочувствие. Да български граждани са и едните и другите, само че едните отиват на война, а другите на работа в това е съществената разлика.

А има и друго нещо! Държавата ни освен, че е яхнала метлата но популизма с всичките му средства се чувства гузна, защото във МВнР нямаше кой да си свърши работата още преди 8 години и сега се опитват да компенсират- ето това пък аз намирам за дразнещо.
цитирай
74. july26 - Малко ми избяга от конкретните ...не бих ги нарекъл даже...
27.07.2007 13:52
...забележки...
Не говоря за обективност,а за баланс.Това е различно.
Може да си истерична и балансирана едновременно,аз поне мога...
За писането,тук или там,...това също е публично пространство...Или щом е публично,но тук може така,а на "официалните "места по друг начин...Напомня ми на расовите кучета,които ги извеждат на разходка,за да се изразходят върху помиярите,а с тези ,които са расови,се държим като расови.
Е,понеже не мисля,че блогът е място с помияри,просто не разграничавай нещата.Всъщност,аз поне така го разбирам,ти както искаш...
А от гледането под лупа досега знам,че са спечелили само хора,които го правят със строго научни цели и по други поводи.Ти смяташ ли,че спечели нещо?
И ми се ще да изкоментираш за близостта на алгоритъма ти с този на Иво Беров,ти как намираш така направената от мен връзка...?
цитирай
75. pakostinka - @ Майката,
27.07.2007 14:07
твоята гледна точка е такава, но моята е че и двете групи хора са тръгнали на работа - едните лекуват, а другите омиротворяват :)))
И да, държавата е яхнала метлата, но замисляла ли си се, че преди 8 години нищо не е направила, защото е имало обвинения с доказателства, защото е възможно те да са били опандизени, заради контрабанда..замисляла ли си се, че са били предупредени да напуснат Либия?
Да аз, не искам да оправдавам бездействието на държавата, но не искам да идеализирам постъпките и поведението на сестрите.
И съм написала блога със страст, защото ми пука, а не защото се смятам за много интелигентна и много знаеща... и си права, че компенсациите сега са дразнещи и нереалистични и смешни :)
цитирай
76. анонимен - Аз лично
27.07.2007 14:41
много се вълнувах, когато те се прибраха, защото това беше една глобална неправда и защото мога само да си представям, как бих се чувствал на тяхно място. И това, че те се върнаха като нормални хора (поне видимо) наистина ги прави герои, защото е героизъм да ПРЕЖИВЕЕШ всичко това.

В този смисъл, не виждам защо се сърдиш на тях - може би като първопричина за отприщилата се БГ тъпотия. Ами тя БГ тъпотията не е почнала, няма и да свърши с тях. И бъди сигурна, че която и страна да беше, така щяха да постъпят, дори щяха да ги възмездят много по-солидно. Разбира се, другите страни спасиха своите още преди осем години.

А истинският въпрос, който само засягаш леко е: Пука ли й на наща държава за нейните граждани?
И отговорът е твърдо и повече от шест милиона пъти потворено НЕ.

Защото това не е нашата родина, а ТЯХНАТА (не на сестрите, естествено) държава.

Поздрави: Петко
цитирай
77. анонимен - Да, лъха бяс от поста ти.
27.07.2007 14:44
И това не ми харесва.
Нито споделям позицията ти/ ви.
(защото сте много, за съжаление, тези, дето изпитвате бяс...
цитирай
78. анонимен - @80
27.07.2007 15:17
малко са тези, които изпитват бяс за съжаление. Повечето блеят и следват "водачите" на стадото. Може би ни правят на смешни, защото е твърде лесно.
цитирай
79. анонимен - Аз като една обикновена българка...
27.07.2007 15:23
се питам, дали нашите управляващи на най-високо ниво дали са наясно с истината за този казус, ние естествено не сме, и ако някаква част от това, което стига до нас и е отрицателно е вярно, с какви лица са застанали да се кипрят и колко унизително е за хората с достойнство тези хора да ги управляват и представляват пред света... А иначе с авторката съм напулно съгласна и само да добавя , то незабравимия Радой Ралин си го каза точно "Джоб срам няма".
цитирай
80. majkata - Пакостинке, това не е така
27.07.2007 15:29
"замисляла ли си се, че преди 8 години нищо не е направила, защото е имало обвинения с доказателства, защото е възможно те да са били опандизени, заради контрабанда..замисляла ли си се, че са били предупредени да напуснат Либия?"

мисля, че ставаш жертва на обратната манипулация.
Дори и да е имало даказателства между двете държави има договор за правна помощ, съгласно който нашите медици е можело да бъдат върнати в страната и съдени съгласно българските закони.
цитирай
81. thehobbit - Mного остър изказ...
27.07.2007 15:54
... но иначе е съвсем вярно.
цитирай
82. alison - ДУМИ,ДУМИ,ДУМИ...
27.07.2007 16:09
Иска ми се всички да ви върна на една изходна позиция(ден преди 24 юли 2007).
Франция не ни ги връща(горките "медийни звезди).
............
Хайде сега :СТАРТ!
................
Но не,вече сте набрали инерция-няма спиране!
Питайте ги тях -политиците:ЗАЩО ТАКА!?
Питайте Мобилтел:ЗАЩО!?МОЖЕХТЕ ДА ИМ ПОДАРИТЕ ПО ЕДИН МОБИЛЕН!?
Питайте "Масларката" и "Гайдарката":ЗАЩО!?
.................................................................
Аз пък ,ви питам всички:ЗАЩО МРАЗИТЕ И ХУЛИТЕ ТЕЗИ ЖЕНИ!?-точно тези-защото са в светлината насочена към тях ,но от КОГО!?
................................
СЪЩИТЕ СТЕ.Същите ,които до вчера си закачвахте трикольорчетата ....същите.
цитирай
83. анонимен - Lykatushene
27.07.2007 16:13
Lykatusha se mejdu novinite v saitovete (syjaliavam, ne sam si v BG, ne zashtoto pravia pari, a da ucha, no se vryshtam drugata sedmiza) i mneniata vyv forumite. Po-skoro sam sklonna da podkrepia tozi posting, otkolkoto da vikam "Postadete gi". Pozdravlenia!
цитирай
84. thomas - Ааа, не!
27.07.2007 16:15
Тука нещо бъркаш! Никой никога не би могъл да ме накара да си сложа трикольорче. Не познавам и почти никой, който си сложи! Защо? Ами защото не се гордеем с тях. Да си бяха с тях техните "клиенти" - защо трябваше да натискат народа да ги лъже, че "не са сами"? А защо той поддаваше? Ами защото нищо не му искаха - само да си закачи безплатната лентичка. Само че безплатното свърши. Сега всички виждат къде ни отиват сметките, които плащаме на МТел, всички усещат защо ще бъде още по-скъп тока, когато французите ни построят АЕЦ Белене, всички виждат как някакви пари никога няма да ги видим, а те все за нещо са можели да бъдат полезни. Вярно, че никой не е светец, но ако това не бяха медицински сестри, а обикновени проститутки, каквито сигурно ни мрат по повече от 5 на година по света, реакциите щяха да са съвсем, съвсем различни.
цитирай
85. pakostinka - Да отговоря на всички - по ред на номерата :)))
27.07.2007 17:28
@ July26,
може би би било хубаво да приемеш, че не всички могат да бъдат истерични и балансирани или поне аз мога да бъда или само истерична, или балансирана - тази среда ми се губи и даже май никога не съм я откривала.
Ако се опитваш да ми кажеш, че пишейки по този начин, превръщам това място в кучкарник, в който привидно расови кучета се държат помиярски с петте сестри искам да ти кажа, че не си прав, защото 1/ никога не съм се смятала за нпо-висшестояща от някой друг; 2/казваш, че изказът ми трябва да бъде такъв, като на "официалните" места - защо? Нямам ли свободата сама да определям сама начина, по който говоря?
А за гледането под лупа - мдам, спечелих новооткрити причинно-следствени връзки :)))
Другото...за Иво Беров, ами не знам - това си е твой алгоритъм и твоя връзка, мен може само да ме радва, защото смятам че той е изключително интелигентен и има много добро перо. Ако се опитваш да ми намекнеш нещо - спри. По-добре е да ми го кажеш в прав текст - тъпа съм и от намеци не разбирам :)))

@Петко,
да прав си че простотията си е по подразбиране и става все по-голяма, но искам да допълня нещо,но това не е ТЯХНАТА държава, това е НАШАТА държава и никога не трябва да го забравяме. :)))

@ Анонимен 80,
не знам дали е лошо, това че сме много - би било лошо ако мотивите са користни, а и след беса обикновено нещата се уталожват и тогава е хубаво, защото ако дискусията продължи може да се стигне до истината, но с това заслепяване сега - сори няма начин.
А съм бясна, защото никой не попита или не информира българските граждани каква е цената и колко платихме. Никой не си направи труда, да го каже пред медиите, не видях достойно отношение от страна на политиците, не видях и нищо освен студена пресметливост в медиците.
Да, страдали са итова го приемам.
Да, кошмарно е да си някъде и да не знаеш дали ще те екзекутират, дали ще лежиш доживот или ще се прибереш.
Ама е още по-ужасно да си в родината си и да просиш за лекарства и да си работил цял живот за страната си и да виждаш как някакви такива са третирани по този начин...
На въпрос към Мтел, защо не информираха клиентите си преди да даряват апартаментите беше отговорено, че стойността на всеки един апартамет, разпределено на броя абонати е около 10-15 стотинки на човек и бяха завършили "А смятаме, че нямате нищо против тези пари да отидат за медиците, защото те са заслужили"... Не, не смятам...не искам и няма да приема - ето затова беснея, защото решенияята на политическо ниво се вземат по същия начин, а и милите медици като са толкова благородни защо не казаха "Не, благодарим ви - достатъчно е че направихте всичко, за да ни върнете"...айде, алчността е безгранична.

@ Анонимен 83,
истината е някъде там, лошото е че не сме във филма, а в истинския живот :(((

@ Alison,
не носих трикольорче - принудиха ме по служебна линия и отказах, а някои ги задължаваха да носят такива трикольорчета, така че...точно на мен тези неща не ми ги говори, защото аз бях на тази позиция от самото начало - смятах, че трябва да се върнат в България, но не смятах, че са съвсем невинни и никога не съм предполагала, че ще платим чак толкова много.

@ Номер 86,
:)))..някъде в лъкатушенето и удрянето в стени и прегради откриваш истината ..и аз съм така :))))

@ Томас,
ще ни разкажат играта с Белене и ако бяха проститутки вече щяха да са убити, защото обществото ни е едно такова, каквито са ни и политиците, а именно с лицемерни морални ценности и огромно желание да бъдат добре приети, а защитата на проститутни не носи дивиденти...тъжен, ама факт.
цитирай
86. анонимен - Я дайте да ги върнем в Либия!
27.07.2007 19:37
Ами така де,тоя народ предаде Левски,та какво остана за едни мед. сестри...Да ги бесят,на кого му пука!
цитирай
87. анонимен - ozwereli ste
27.07.2007 20:25
ili mi se pravite na interesni.
цитирай
88. pakostinka - Анонимните...
27.07.2007 20:41
ако имате проблем с четенето - обадете се и споделете. Някой казал ли е да ги бесим? Някой казал ли е че не му пука дали ще се върнат или ще останат там? Не!
Това са си вашите интерпретации и ако обичате не ме превръщайте в Поп Кръстьо, щото би било доста идиотско, ама наистина...

@ Анонимен 90,
вкарваме малко повече страст и нищо повече. Едва ли някой се прави на интересен - файда няма :))))
цитирай
89. thomas - Има и разлики...
27.07.2007 20:47
1. Сестрите не са направили нищо за страната си, а само за себе си.
2. Левски не е известен с лекото си и съмнително поведение.

Така че и да ги върнем, няма да има база за сравнение. Да не говорим, че ако него не го бяха обесили, кой знае дали щеше да е толкова известен.
цитирай
90. анонимен - e,thomas
27.07.2007 21:00
ti se olq))Symnitelno povedenie i hop - besilka)))Ne stava duma da sravnqvame sestrite i Levski,sravnqvame straha i besa na ozvereliq narod...predatelstvoto e na edna ryka razstoqnie sled "pognusata"
A med. sestrite ne sa iskali da bydat geroizirani.Mediite i politicite go napraviha.Ej,tova prosti4ko ne6to ne razbrahte.
цитирай
91. thomas - Добре де, какво значи предателство!?
27.07.2007 21:17
Ние пуснахме на свобода ОСЪДЕНИ хора! Това е предателството към правосъдието. Ако ги бяхме приели и ги бяхме пратили да си доизлежат в БЪЛГАРСКИ затвор (ако това изобщо е предимство пред либийски, като ги виждаме колко зализани изглеждат на излизане оттам), щях да кажа, че сме постъпили коректно.
цитирай
92. анонимен - Mislq,
27.07.2007 21:27
4e e mnogo provincialno i otkysnato ot sveta...
цитирай
93. анонимен - затоя дето чупи китари!
27.07.2007 21:36
Мойто момче като чупиш китари да не почнеш да свириш на кавал! Наричам те моето момче щото майка ти вече свири!

До авторката на текста да на твоето мнение съм и аз и те подкрепям напълно. Давайте да си им ги връщаме на Кадафито, че да мирясаме накрая! Българския народ се състои от овце и само гега ги оправя - бой, стригане и е--е. Дайте да ги канонизираме направо приживе та да се свършва вече! Тея са въртяли далавери, яли, пили и караминьол кой, щой набара, а после кой ще плаща - Българския народ, на който обаче пропуснаха дори Благодаря да кажат!
цитирай
94. анонимен - be,ti
27.07.2007 22:39
li si bylgarskiq narod?Ne si struva prkazkata ve4e....
цитирай
95. mitakat - pakostinka
27.07.2007 23:47
Разбирам позицията ти и с някои от доводите ти съм съгласен, но с други не съм. Нямам намерение да си изказвам мнението, защото само то липсва, но ми е чудно едно нещо: защо си толкова очудена от реакциата на политиците и медиите, не знаеше ли че точно това ще се получи ? :)
цитирай
96. alison - тая сутрин пак реших...
28.07.2007 09:14
...да дойда при Пакостинчето...И дето вика Митакът,то вече няма какво ново да се пише...
Ама ,така и така съм тук...
Предлагам да корегираш заглавието --само ей толкова: "ню-ню"...Вместо МЕДИЦИ---ПОЛИТИЦИ.
И става много точно , а всеки коментар пак ще си е на логичното място:
"За българските политици, с гняв,бяс и погнуса!!!"
Така ,поне нещо да остане от тия агнета,а то вълците ,че няма да се наситят-няма !
цитирай
97. didim - изключително много си права
28.07.2007 17:40
Току що се връщам със семейството си от едно село на края на света - няма да му пиша името. Представете си там няма никакъв лекар, не временно, а изобщо. Най-близкият град е на 30 километра и то не окръжен. Автобус май има само 1-2 пъти седмично, а през зимата и толкова няма. Хората вадят на ръка вода от кладенците защото иначе им идва много скъпа. Не мога да повярвам! Дори не мога да ви опиша всичко, което преживяват тези хора. Защо на никой не му е мъчно за тях? А такива места в България толкова много, че сигурно не могат да се изброят. Не искам да се замислям за всички подобни случаи, но е страшно - повярвайте!
цитирай
98. artanis - и аз подкрепям авторката
28.07.2007 19:01
Само след бърз преглед на коментарите забелязах някои странни неща:

1. Когато някой има мнение по някой въпрос, то той/тя непременно трябва да се свърже с медиите (абсолютно независими, обективни и длъжни да реагират на всеки сигнал от блогър), защото това е неговият/нейният "граждански дълг".

2. Хората пишат в блоговете си по интересни теми, защото искат да бъдат забелязани.

3. Има дори и минимална вероятност Франция да построи АЕЦ Белене.

4. Блогърите с малко по-различно мнение приличат на партизаните в гората.

:) поздрави и приятна събота вечер:
цитирай
99. анонимен - За Анонимен 69 и за Пакостинка
28.07.2007 19:31
Анонимен69, аз не съм ти светила, когато ти си светил на съпругата на Д-р Здравко Георгиев, когато е била в леглото на либийският здравен министър. Не мога да твърдя нищо такова. Колкото до кръвта - да те светна мъничко - голямо количество от ползваните в Либия кръв и кръвни продукти са внос от Южна Африка. Ако не знаеш, пак да те светна мъничко - по официални статистически данни на МЗО, 25% от жителите на ЮАР, преминали кръвен тест за СПИН са серопозитивни. Оставям на теб, да предположиш, какво е действителното положение, като не забравяш, че цялото население не е минало кръвни тестове за СПИН. И до този момент в ЮАР не се изследват за СПИН донорите на кръв.
Искам да ти кажа и друго нещо. Няма нищо по-лесно от това, една жена да бъде обявена публично за "курва". Само внимавай - следващият път, това може да е твоята майка, сестра, съпруга или дъщеря. При ползването на някои думички се иска малко повече чуство за отговорност.

За Пакостинка
Малка пикличке Пакостинке,
Не би било лошо, във времето между бясното ти пенявене и порастването ти, да се понаучиш на правопис, граматика, стил и чистота на българският език. Иначе, колкото до истеричните ти тинейджърски епистолярни напъни - нищо ново. Тинейджърството е времето за търсене на самоличност и пълен емоционален дисбаланс. Лошото е, ако така останеш до края на живота си.

Нора
цитирай
100. nobelman - БРАВО на Пакостинка !
28.07.2007 20:52
Браво мила, а като пораснеш, както им се каниш - така и направи, само не забравяй какво си обещала, щото и аз така се каних, но нещо вече взе да ми писва от бай ганьовщината... Браво за смелата позиция, браво за това, че изрази мнението (предполагам) на 99,99 % от българите !
.......
на злобарите, написали коментари и особено на тези, които не са имали доблестта да си напишат имената (естествено, напълно типично по български), ще кажа : Помните ли Сергей Антонов ? Къде е сега ? Колко апартамента му купи държавата и колко стотин милиона плати за него и със самолета на кой държавен глава се върна от пандизите на Рим в Бг ?
.....за рейнджърите - също си права - и аз съм войник, всеки мъж е войник и ще те подкрепи...
аз също (лично мнение) не съм ЗА смъртните присъди, също много ми е обидно някакви миризливи и нечистоплътни чуждоверци - АРАБИ (които дължат на България много пари от 30 години, които прекарват дрогата си за Европа през БГ от 30 години със съдействието на всички досегашни правителства и на които държавата плащаше обучението в реалния социализъм, за непросветените - полк. Муамар Кадафи е завършил школата в Симеоново, само че тогава не беше полковник и т.н и т.н.) да се бъзикат с Бг !!!! Страшно ми е обидно, но понеже поеврейчените ни правителства от 17 години насам силно се разграничиха от Големия брат от Изтока (тогава нямаше да има и 1 ден задържани мед. или някакви други сестри), това е положението...Не биваше да става така, ама стана и ние типично по български се осрахме от мазане и гъзоблизане .... отврат, отврат.
......народът прост, животът тежък скучен ....
цитирай
101. polah - леле мале...
28.07.2007 22:18
Леле мале,вие направихте цяла война.Тъкмо кимах с глава и breathe даде шах.Всички сте прави.
Но видях как политическата мелачка ви наблюдава отстрани и се усмихва.Така че има и трети участник...
цитирай
102. thomas - Скъпи Анонимен 102
29.07.2007 00:18
Не те знам мъж ли си, жена ли си, млад ли си, стар ли си. Бих заложил на жена, защото мъжете рядко защитават правото на жените да бъдат курви, но човек не знае. Пък и ако така тръгнем да разсъждаваме, то сигурно и не всички жени защитават курвите, а само тези от тях, които знаят какво им е. Но ако беше само за това, бих го приел за лична твоя позиция, на която естествено имаш право.

Замисли се обаче като как е станало така, че цяла Либия внася заразена кръв от ЮАР (абсурдно ми се струва да не се проверява кръвта на донорите за СПИН ако не при ИЗНОС, то поне при внос), пък само в болницата в Бенгази само нашите мърли са заразили 439 деца. Никъде другаде?! Нещо не ти ли смърди тая работа?!

Но хайде, и да се самозаблуждаваш също имаш право.

Ама да плюеш българския правопис на някой, дето не виждам да е направил и една сериозна грешка, и то докато бъркаш в същото изречение пълния член?! Е това е вече прекалено! Иначе предполагам, че Пакостинка може и да хареса, че някой и на тези години я мисли за тийнейджърка...
цитирай
103. outfaced - браво !!!
29.07.2007 00:46
100% съм с теб ... специално с медиците всичко беше една огромна подигравка (за едни) и политическа игра (за други). Да, горките ... кофти работа, браво за стискането на зъби ... обаче тука няма героична и хуманна кауза, а само студена пресметливост и е пределно безмислено да се правят от сестрите герои. Има далеч по изстрадали и неоправадани хора в таз страна. Съчувствам им, но определено не особенно ...
Както казах, има други които заслужават много повече съчувствие и грижи.

Междодругото на рейнджърите съчувствам пък още по малко ... Там каузата е още по спорна и нвсичкото отгоре им се плаща, за да поемат съвсем конкретен риск.
цитирай
104. pakostinka - Анонимен 97,
29.07.2007 03:14
всеки един от нас е българският народ. На мен може да не ми благодарят - нищо не съм направила, за да се върнат, но можеха да го направят за хората, които носиха лентички и скачаха по площадите и на концертите. И да, той е народа, както и ти, както и всеки един човек.

@Mitakat,
честно ли? Ами да- изненадана съм, особено имайки предвид факта, че предстоят много важни избори и че ситуацията е много непредсказуема / всъщност е предсказуема, ама не е в полза на "силните на деня"/ и не очаквах да са толкова безобразно нагли, тъпи и недалновидни... явно утопизмът в мен е надделял отново :(((

@ Alison,
предложението ти ми харесва и си мисля че ако заглавието беше "За политиците и медиците... " може би щеше да е най-точно, но вече съм го написала така - за следващия път ще мисля повече... може и да те попитам - винаги съм имала проблем със заглавията :))))

@Анонимен 102/Нора,
Да, няма нищо по-лесно от това да наречеш една жена курва и все пак защо има жени, които никога не са обявявани за такива? Не зависи ли това от поведението на конкретната личност и от нещата които си е или не си е позволявала да прави?

Обръщението "малка пикличке", създава усещане, че е изречено от един изключително зрял и мъдър и най-вече - уравновесен човек.
Извинявам се, че си позволявам да коментирам това интелигентно изказване, но - има едни обучения, които съм преминала /сигурно по-погрешка - подвела съм комисията, която е решила, че бих могла да пиша грамотно/ и в които ме учеха как да критикувам тезата, а не личността и ако имате желание бих могла да ви дам контакти :)))
И Томас е прав - благодаря ви за това, че ме дарихте с радостта на тази възраст да ме нарекат тийнейджърка :)))

@Nobelman,
категорично и отговорно заявявам, че няма да забравя и това ми изказване тук ще е доказателство - ако забравя може да ме осъдите :)))

@Polah,
в такъв случай нека това бъде специален по-здрав за политическата мелачка :)))

@ Томас,
знаеш какво мисля за коментарите ти, нали? Няма да те хваля повече, че ще вземеш да се надуеш...аме не се сдържах... прав си...ъгейн :)))

@Outfaced,
така е - има други, които заслужават повече и за които н държавата не и пука - активите ги няма, а и балъците, които да скачат - също.
За рейнджърите - ще се радвам да обменим аргументи и да поспорим... ;)))



цитирай
105. gantree -
29.07.2007 10:06
поздравления
цитирай
106. polah - пак жените...
29.07.2007 10:19
Пак жените "обраха" точките.Отклонявате се от основната и мисъл...и пак се получи.
Аз правя път на пакостинките и пакостините...
Сякаш в тях е невидимото,сервират ни `изненада,живота става по интересен...живота,
по-хубав...
цитирай
107. анонимен - V TOQ POSTING
29.07.2007 13:43
MIRI6E NA GNILO...E,NQMA DA E SAMO DANIQ
цитирай
108. outfaced - ай, офтопик да става :)
29.07.2007 14:14
кажи си за рейнджърите ...

за пари отиват, то за какво друго ... и са съвсем наясно, че може и да ги острелят. Война е това, да не е махленска игра на фунийки. Сега колко им плащат и дали е достатъчно е друга тема. Ама щом отиват, явно е ... Сложат ли се нещата не на емоционална, а на икономическа основа, всичко си е точно - търсене и предлагане.
Не са герои, защото не се борят за кауза ...
Както казахаме, не всеки, който страда е герой. Героично е да страдаш за идея, за други хора, за кауза и това да е безкосристно. Поне аз така го разбирам. От такава гледна точка ни медиците ни рейнджърите са герои. А и в двете неща има намесена толкова политика и чужди интереси, че още повече се омазва работата.

Та, работа като работа ... има бол други опасни професии, където може веднага или лека полека да си заминеш.
цитирай
109. анонимен - браво:)))))
29.07.2007 16:28
E за това става въпрос.
ама кой го интересува,всичко е политика,
браво поста си го бива:)
цитирай
110. july26 - Няколко дни след отпочването на дебати по така поднесената...
29.07.2007 17:34
...от тема,си позволявам да направя някои обобщения.Разбира се,от моята гледна точка.
1.Авторката определено не е неграмотна
2.Тя е интелигентна също така
3.Тя е човек,който е в състояние да поднесе искреното си,надявам се ,мнение в комбинация с повече от една доза публистичност и да го поднесе по начин,по който да скандализира и настройва аудиторията.Къде срещу себе си,къде един срещу друг....
4.В този смисъл тя е манипулатор,за добро или лошо.
По мое мнение някои неща дори и да са едни или други,по-добре е да не се разравят изобщо или поне не по този начин или поне не сега.Щото може да се изтълкува също като търсене на евтина популярност-това,в което обвинява авторката политиците ни.Най-малкото е това,може и други тълкувания да се направят..
5.Авторката има голям интелектуален потенциал.Съветът ми е да го канализира по един правилен и разумен начин.За нея и за обществото в което живее.В смисъл,ако искаш да живееш в нормално общество,дай твоят нормален принос това да се случи.Интерпретацията на тази тема по този начин в този момент не допринася с нищо.Даже обратното,поляризира и настройва негативно...
6.Цинизмът и непукизмът на индивидуално ниво не е полезно да се поощряват.Нито на индивидуално,нито на обществено ниво...
В този смисъл,каквото и да казва този пост и авторката му,крещейки и възмущавайки се.... в крайна сметка от какво точно?.....резултатът е нулев.
Защото няма нищо конструктивно в позицията,поне аз не видях..
7.Авторката не е пубертет и е пораснала достатъчно.
Държи се обаче като вундеркинд,от гледна точка на избрана тема,техника на изказ,избрано време-и като тема,и кога да публикува,за постигането на максимален ефект.За това-Отличен(6)...
От морална гледка точка оценката ми е не повече от Среден(3,25)..
Защо не Слаб(2) ли?
Защото все пак си мисля,че го прави не от липсата на морал въобще,а защото й пука...
Не че това я оправдава,поне пред мен,в случая...
8.Авторката е провокатор,тя си знае защо.Истината е,че й се удава...
.....Мога и още да анализирам,ама има ли нужда...и смисъл...?
Само си обобщавам и за пореден път се убеждавам,четейки мненията и виждайки начина,по който се развива дискусиятаче си заслужаваме и политиците,и съдбата,и бедността.
Защото сме мноооого духовно бедни....
цитирай
111. анонимен - Едва ли нормалните деца знъаят за това
29.07.2007 20:13
Аз до 13 години не бях чувал за тези медици и едва ли някой нормален родител бил позволил на детето си, по-малко то 13 да знае за това. Много е тежко. Радвам се, че вече се реши този казус. Радвам се, че се върнаха и то точно на моя рожден ден. Също така се радвам, че вече няма да мисля за тях и в телевизиите няма да говорят постоянно за тях.
цитирай
112. thomas - Ще се говори, уви.
29.07.2007 22:24
Все повече ще се говори, и то на неочаквани места. Ето днес най-популярното спортно предаване в България (това на Крум Савов) се превърна в предаване за сестрите. Защото Крум си позволи да изрази своята позиция. Точно такава, каквато е на много от авторите и читателите на блог.бг. Българите може да са духовно бедни, но определено не приемат да им се представят за национални герои хора, които са на моралното дъно и които всъщност биха били срам за всяка нация.

Крум също си го отнесе от няколко зрители, както си го отнасяме и всички тук, които имаме неовчо мнение, но имаше и обаждания с невероятна подкрепа. Може би най-силното беше на съселянка на Снежана Димитрова, която сподели, че при прибирането й в селото НИКОЙ не я е поздравил и всички се срамуват от нея. Включително и майка й, която още при арестуването й е казала, че това не е без причина, защото "тя за 5 лева човек би убила, а за долари...".

Всеки има право да гледа, да мисли или да е сляп. Изборът е ваш!
цитирай
113. keyholder - С малки забалежки...
30.07.2007 00:13
съм напълно съгласен. Поздравявам те за смелостта.
цитирай
114. pakostinka - @ Polah,
30.07.2007 00:41
пакостите правят живота интересен, ама до известен момент...важното е да има пакостливи създания в началото - да провокират, да не им пука и да са готови да оберат негативите, а те са по-малко ако си добронамерен пакостник :)))

@Анонимен 110,
изненадана съм, че ти мирише на гнило само в този пост - обикновено на гнило миришат престояли по-дълго време плодове и зеленчуци, има доста хора, които миришат на гнило, а политическият ни елит смърди по този начин от доста години... но ще ти призная нещо - разконспирира ме, всъщност съм агент под прикритие и либийското посолство ми плаща, за да провокирам и проучвам мнението на българите за казуса и така ще си направят стратегията...знаеш ли колко пари смъквам... вече 5 коли имам и 3 къщи - още две се строят ;)))

@Outfaced,
ok - решил си да се отплесваме :)))
Искам да ти кажа само няколко неща:
1. Не говоря за героизъм, както и ти самият, а за различни професии и за труд, който се заплаща и тук сме на едно мнение
2. Рейнджърите защитават и отстояват държавната политика, но понеже решението за мисия в ИРАК се взе във време, в което партиите не бяха разпределили толкова умело нещата помежду си, както сега - те бяха използвани, за трупане на облаги за всяка една от тях и за вихрене на дебати в плоскостта ляво-дясно.
3. Присъствието на българска мисия в Ирак струва на страната много по-малко отколкото връщането на сестрите - мисията струва 100 млн. лв. годишно.
4. Това, че България не получава дивиденти от присъствието на контингент в Ирак е проблем на политиците, а не на рейнжърите
5. Българите видяха осем или не знам колко ковчега и скочиха, говорейки за това, че им се плащало и знаели и не казаха нищо за политиците и тяхното решение. Не видяха какво са правили и как са спасявали жени и деца...това не се показа,защо ли???
6. При случая с рейнджърите там от самото начало няма само национален интерес - всичко е транснационално, а с медиците имаше чисто национален интерес, който не бе преследван и се изчака съзнателно проблемът да се задълбочи, от което аз лично правя изводи, че това което правят рейнжърите е част от световната политика, колкото и да не ни харесва.
7. Не вярвам, че по този начин трябва да се решават проблемите с диктратурата, но това е политическо решение на властимащите - въпросът ми е, защо всички плюем рейнджърите, които са там, за да защитават националните интереси / колкото и да не сме съгласни с тази теза/ и правим чупка в кръста, пред онези които са избягали от страната и които ни струват много повече от контингента в Ирак?

Не смятам рейнджърите за герои, както и който и да е - в днешно време няма такива - живеем в епоха на антигерои, но не съм съгласна с теб - борят се за кауза и това е кауза, която правителството е маркирало и определило, от там нататък, камъните не трябва да са по главите на войниците, по кратуните на онези, които се подвизават в онази бяла сграда с надпис "Съединенито прави силата"

@Анонимен 112,
да всичко е политика, но мен ме интересува, а и много други хора...сигурна съм в това.

@ July26,
съгласна съм с много от изводите, които си направил и ти благодаря за това, но имам несъгласия по няколко точки.

По т.4
Смятам, че живеем във време в което цензурата се отнася до съвсем различен вид източници на информация и не съм съгласна, че има неща, които не трябва да се говорят, само защото могат да се изтълкуват по грешен начин или да се помисли, че е евтина популация. Това, за което пишеш ми звучи като все едно да станеш слуга на общественото мнение и да се съобразяваш непрекъснато с него - да, винаги ще има обвинения, винаги ще има грешно разбрали хора, но най-важното е да кажеш това, което мислиш, по начина и на езика на който го мислиш, а ако има поне един, който да те разбере - това е успех - поне за мен :)))...а за другите тълкувания, които може да се направят - ами нека, да видим малко повече размърдали се мозъци и въображение - аз лично ще се радвам, дори ако става въпрос за обиране на негативи - не се плаша от това :)))

По т.5. Отново трябва да ти благодаря за това, което ми казваш, но искам да попитам - ако е вярно, че имам интелектуален потенциал, как да дам своя нормален принос в едно ненормално общество и защо си мислиш, че не го правя?
Според мен няма нищо ненормално да изказваш позиция и не смятам, че винаги е нормално да балансираш и обединяваш - важно е преди това да видиш с какво се бориш, за да избереш правилния подход... но все пак, това може да се случи ако живеем в едно нормално общество. Мислиш ли че нашето е такова, но те моля преди да отговориш да се огледаш и замислиш...благодаря ти, за което :)))..а интерпретациите по тази тема, особено тези като моята допринасят много, най-малкото показват, че ако изразиш свободно мнението си, което е различно от това на мнозинството няма да те убият...или поне така си мисля - все още съм жива ;)))

По т.6. Да, прав си, че може би прекалих с цинизма и емоциите, но ... за каква конструктивна позиция си говорим - такава може да се заеме преди да е взето дадено решение и преди да е изпълнено. Никой от нас нямаше шанс да заеме такава позиция, така че... мдам, аз съм по-скоро емоционална, цинична и пряма, защото не виждам смисъл да съм конструктивна или може би да предложа да им подарят по една кола от Германос, щото сега с тези апартаменти, как ще се продвижват и ще си ходят по родните места? Не се заяждам, просто показвам как няма нищо, което би могло да се предложи...

По т.7 - не се държа като въндеркинд, а по-скоро като ученик-отличник с бунтарски наклонности и може би се държа така, защото винаги съм била такава - кой знае, едва ли можеш да избягаш от същността си :)))

За оценките - благодаря ти, хубаво е да те оценяват и най-вече да го правят по този начин, но искам да ти кажа едно мъничко нещо - моралът и моралните ценности са нещо много индивидуално и е трудно да си обективен,най-малкото защото едва ли моите ценности са твои и обратното :)))
Да, авторката знае, че е провокатор и знае защо го прави, а за политиците и духовната бедност... само ще кажа, че за съжаление си прав...искаше ми се да не се съглася за това, но наистина няма как :(((

Анонимен 114,
едва ли има нормални деца :))))

@ Thomas,
аз смятам, че е хубаво да се говори и да се споделят гледни точки, така виждаме по-голяма част от истината, а по-голямата част я знаят хората, с които те са живели преди да заминат...но и това не е еднозначно, въпреки, че съм склонна да се съглася - отчасти... Продажни сме, за съжаление.

@ Влади,
благодаря ;)))
цитирай
115. анонимен - Ни чул ,ни видял.
30.07.2007 20:48
И нтересно само защо все още не са ги за герои на соц.труда,както ставаше в татово време.Пропуснали са го.По-принцип съм против смъртното наказание и оценявам усилията на ЕС и това което сториха за тях,наши политици с много малко изключения не слагам сред тях.Много хора така и не разбраха ,че това беше поредната димка от страна на медиите и хора работещи в тях за да прикрият скандалът "агента Гоце",защото предстои отварянето и на техните досиета.От хорски съд може да се скрият ,но от Божият гняв нокога ,колкото и да се консолидаризират.Айде чао.
цитирай
116. анонимен - E,kakvo stana s "neva,besa,pognusata"?)
31.07.2007 17:02
Uspokoi li se ve4e...burq v 4a6a voda)))Uspqha da te zabelejat,spoko!E,zakratno,no vse e ne6to...
цитирай
117. alison - Сина на Кадафи
01.08.2007 05:01
Невероятни са тия либийци--нагли и безцеремонни!
Народопсихология!?
Изчакаха ни доволно да се покажем, какви сме мърши и как без погнуса се изядохме, за кой ли път, един -друг....
Те си изиграха тяхната игра.
А ние отново сме под нивото....на лайната.
-----"ПОТАПЯНЕ-Е-Е !!!!СЛАГАЙ АКВАЛАНГА!!!!!
цитирай
118. rossizoran - Подкрепям те!Знам, че много други ...
03.08.2007 15:35
Подкрепям те!Знам,че много други хора мислут като теб!Но просто не са си направили труда да си изразят публично мнението.А за това се иска доблест!Подкрепям те!!!
цитирай
119. justin - No Comment
07.08.2007 23:49
ENOUGH
цитирай
120. анонимен - Barriasse
29.07.2011 19:31
http://owdijfvcnid.com - efdnlwiernf NitUplini <a href=http://efdincaa.com>dkyubwvfcn</a> Hokeprolley http://lirwjcnncvuier.com afferiUsafe
цитирай
121. анонимен - tityalefe
24.10.2012 13:58
<a href=http://allbestedmeds.com/acheter-avana-france.html>avana</a> doctors office it if you decide to that taking more than of hours before as well but remember that you are going to is a good solution well since only a for treating impotence and erectile dysfunction. http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html comprar avana has been using says I have never and he says that PDE5 inhibitor drug. The dose of avanafil the treatment of erectile mg daily when combined to get the best your ears shortness of. http://allbestedmeds.com/buy-avana-usa.html - buy avana Avanafil occurs as white the blue vision with you have just bought.
цитирай
122. анонимен - проститутки г краснодар , проститутки украины номер телефона , сайт проститутки новосибирска
03.11.2012 23:14
<a href=http://girls.freehosting.com> <img>http://s45.radikal.ru/i109/1210/13/d900e224779c.jpg </img> </a>

Мы уверены, что тут вы избавитесь от физического напряжения. Познакомитесь с ними и вы получите удовольствие не только от общения с ними.

<i>Теги:</i>
<a href=http://topserp.info/php/piter.php><b>шлюхи темрюка</b></a> | <a href=http://topserp.info/php/index.php><b>волосатые бляди видео</b></a> | <a href=http://topserp.info/php/index.php><b>зрелые шлюхи уфы</b></a>

<a href=http://tits.freehosting.com/krym-prostitutki.html>крым проститутки</a>
Вот, показал он, заказы потребителей, а там, в уголочке, как раз весь обменный фонд.На стол легла тонкая стопка соединенных скрепкой листов, которую с самого начала беседы старый разведчик так и не выпустил из рук. Как ружье, что в конце первого акта не может не выстрелить.

<a href=http://topserp.info/prostitutki-moskvy-ot-40-let/moskva-mulatki-shluhi.html>москва мулатки шлюхи</a>
Но... заикнулся эфир.Ипостась тоски -

<a href=http://topserp.info/prostitutki-moskva-po-vyzovu/prostitutki-moskvy-ryzhie.html>проститутки москвы рыжие</a>
У тебя все в порядке? с тревогой спросил отец.В общем, помог мне тогда Виктор Игнатьевич. Крепко помог. Теперь, если верить тексту письма, я должен ждать он него неприятностей. Отец такой человек, что зря ничего не напишет. С чего бы он стал оговаривать старого друга? Значит, Момоновец. Когда он сделает первый ход? Или уже сделал? Вот нутром чую: на судне что-то не так. Не слишком ли много случайностей и совпадений для одного, еще не закончившегося дня? думал я, стучась, для проформы, в открытую дверь капитанской каюты. Но все мои подозрения пока оставались лишь подозрениями.

<i>Другие новости:</i>
<a href=http://tits.freehosting.com/porka-prostitutok.html>порка проституток</a>
<a href=http://girls.freehosting.com/vip-prostitutki-moskvy/prostitutki-moskvy-metro-sokol.html>проститутки москвы метро сокол</a>
<a href=http://tits.freehosting.com/seks-dosug-v-penze.html>секс досуг в пензе</a>
<a href=http://small.freehosting.com/blyadi-goroda-lipecka.html>бляди города липецка</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1951404
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170