Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2007 13:56 - Смъртта на "Надеждата"... /Забавен очерк/
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2369 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 04.05.2007 14:25


Участват: 
Той
2 пъти по Тя /момичето и "Надеждата"/,
Съвестта и ...
Няколко неидентифицирани субекта


Филмите, които гледам са много. Тези, които са част от моя живот, обаче са повече. Искам да ви разкажа, за един филм, който се свършва и започва отначало непрекъснато... героите са различни, местата – също, но сюжетът...ех, той е един и същ непрекъснато.

 

Винаги съм твърдяла, че не може да съществува приятелство между хетеросексуален мъж и хетеросексуална жена. Заявявам го непрекъснато – където и когато ми падне и въпреки всичко все ми е оставала надеждата, че съм права, ама не съвсем. Ами, добре дошли, на официалното опело на „Надеждата” за приятелството между мъж и жена. Интересувате ли се как умря? Изобщо има ли някакъв смисъл да ви обяснявам? Мисля си, че всички сме интелигентни хора и сме наясно, че нея я уби онзи звяр наречен „Привличане” и дясната му разгонена ръка, подвизаваща се под прозвището „Секс”. „Надеждата” умря днес, защото не успя да устои повече – натискът беше голям, а докосванията – твърде възбуждащи, за да могат да се категоризират като приятелски. Умря в момента, в който той докосна нежно косата и и ръката му небрежно се смъкна надолу към врата и, заигра се с линията на едната и вена и се отмести – също толкова небрежно, колкото се беше и появила. Умря в момента, в който това докосване я накара да иска да не спира,  да продължава надолу и да усети и устните му, които следват ръцете му.

Смъртта на „Надеждата „ беше тиха, спокойна и почти незабележима. Трупът и сигурно щеше да си изгние спокойно, ситуирал се сред обраслите с бурени емоции, неподредените лехи споделеност и отдавна неполиваната любов. Сигурно, но не се случи...просто защото „Съвестта” започна да крещи, да всява паника и да апелира за евакуация на ръката, която така умело се спускаше по тялото и се задържаше по-дълго време на точните места. „Съвестта” не само апелира за евакуация на ръката, но и за цялостната и ампутация – все пак беше ръка на приятел, а не на любовник. Тя възмутено се фръцна и каза, че след като е позволено на ръката да се разхожда толкова спокойно по тялото, тя се е озовала в една курвенска република и категорично заявява желанието си да емигрира там, където никой нямало да прави такива мръсотии. 

Реакцията на „Съвестта” беше малко крайна, със сигурност не особено основателна, но си имаше набор от аргументи, които не можеха да се пренебрегнат, а един от тях беше трупът на „Надеждата”.

Героите се спогледаха притеснено, но не и съжаляващо, като в този момент си мислеха единствено за „Надеждата” – дали да я погребат, кремират или положат в гробница или да се опитат да и направят един сърдечен масаж, съпроводен с изкуствено дишане и да се молят да стане чудо, а тя да оживее.

„Съвестта” беше изчезнала... беше го направила толкова демонстративно, че и двамата усещаха лека болка в едната част на черепите си – една такава тъпа и неидентифицирана, все едно са те били 5 дни на едно и също място с гумен чук... абе каквото и да си говорим, в случая „Съвестта” беше постъпила като куха лейка, каквато си е била в повечето случаи, но не беше ясно, защо и двамата я бяха издигнали на такъв пиедестал. 

Както и да е... знаеха, че ще се върне и ще го направи толкова изненадващо и помпозно, колкото и в случая, но.... не знаеха какво да правят с „Надеждата”.... решиха да си поговорят отново, като приятели и да решат – приятелски какво да правят трупа на до скоро подскачалата „Надежда”.

 

 В момента, в който тя отвори устните си, за да изкаже мнението си, той потопи погледа си в тях, а тя пожела де не прави само това.

Ето така умря „Надеждата”, че хетеросексуален мъж и хетеросексуална жена могат да бъдат само приятели.

Нека почива в мир, а ако е необходимо – да се възроди, за да ме убеди, колко съм неправа, 

 

P.S. А иначе... това е филм който въртя вече няколко месеца... може би да прасна едно сценарийче, а? J

 





Тагове:   смъртта,   Надеждата,   очерк,


Гласувай:
0



1. danailpetrov - ;много добре
04.05.2007 14:20
много добре...
цитирай
2. faerie - Оле, миличка ...
04.05.2007 17:21
в какъв филм живееш само!!!
Хем ти завиждам, хем знам колко е тежко ;)))
цитирай
3. outfaced - e тя тая надежда умира
04.05.2007 22:31
за да се роди друго ... ако му позволиш :)

абе улабила си му края ти, ама айде ... пък после се жалваш.
цитирай
4. andreytcho - Аз не мога да разбера защо е толкова важно
05.05.2007 12:16
да си само приятел с някой. Какво ти пречи да махнеш сексуалното напрежение и после да сте си приятели. Както знаеш аз държа първо на секс, а след това не ми пука дали ще ми пуснеш пак, и в този момент може да сме "само" приятели.

Филма няма да се кутира много и ще ти кажа защо, актрисата която ще трябва да те играе няма да е много атрактивна (без да навлизам в детайл) а това е което продава филма, жената играеща главната роля.
цитирай
5. mitakat - Забавен очерк ?!
07.05.2007 18:59
Не му разбрах кое му беше забавното, освен малко стила на писане, но иначе е даже почти тъжен. Казвам почти, защото Надеждата никога не умира и ти много добре го знаеш, нали. Може би просто си е взела кратка ваканция, защото по Великден и Гергьовден май не е почивала изобщо. :))))
цитирай
6. wonder - Абсолютно вярно, pakostinka, че...
08.05.2007 00:01
"не може да съществува приятелство между хетеросексуален мъж и хетеросексуална жена" ако не се е преминало преди това през Любов, но без секс. :)))
цитирай
7. candysays - :)))
08.05.2007 15:16
Увлекателно четиво, както винаги ;-)))*
цитирай
8. pakostinka - @ г-н Петров
10.05.2007 15:23
Благодаря Ви!

@Феичке,
знаеш ли, филмът ми е по-луд и от Матрицата. Права си - можеш да завиждаш, защото е интересно, но пък е тежко и трудно :(

@outfaced,
това със смъртта на едно, за да се роди друго е клише, което е загубило смисъла си от прекомерна употреба или поне е така в моя филм.
А за улабването на края...аз ли съм го улабила или мъжете около мен не успяват да контролират хормоните си, че покрай тях и аз нещо се поддавам. Аз съм невинна - мъжете са виновни :)))
И не се жалвам...мрънкам си..качествено :)))

@Андрейчо,
филмите ни са различни - твоят е порно филм с дълги моменти на анално проникване и се казват "Анален глад"1,2,3.... или "Двойна анална пренатрация" 10, а моят се казва "В търсене на истината и любовта" - романтично пародийна комедия с много флирт и незадоволително малко за хора като теб секс :)))
Аудиториите ни са различни и не смятам, че кучките биха били харесвани в моя филм за разлика от твоя :)))
Само да вметна - после жените били зли и проклети... с тва си изказване доказваш, че всъщност мъжете търсят жени-кучки, което определя и големият им брой... и без да се жалвате после :)))

@Митакат,
тази начюдежда умря завинаги - надеждата, че може да има приятелство между мъж и жена. Всичко, което се случва между двама приятели е прекрасно, но винаги идва моментът, в който някой от тях пожелава ръката да продължи да се движи по-надолу и по-надолу...а за почивката си прав... май и за 24-ти май ще е така :)))

@Wonder,
знаех си, че жените ще разберат за какво говоря...радвам се за което :)))

@Канди,
мило и сладко, както винаги... благодаря :)))




цитирай
9. blagorodnik - Не съм съгласен!
11.05.2007 19:16
Макар и рядко приятелството за което се пише по-горе съществува. Аз съм и свидетел, и участник. Който търси, намира! Важното е да подхождаш с чисти мотиви и ще намериш отзвук.
Светът не е чак толкова мрачен - все още!!!
цитирай
10. outfaced - абе щях да кажа, че аз пък си имам прителка от
11.05.2007 23:11
другия пол, ама тя пък е бивше гадже и май не се брои :)

Ма пък е готино такова прителство, когато се получи ... много могат да научат и двете страни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1940759
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170