Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2006 21:36 - Поредната доза Радини вълнения...
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2485 Коментари: 12 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Стоя си у дома. Преди един час се разделих с тийнейджърите, с  които работя и след няколко психотерапевтични сеанса, които ми се наложи да проведа сега съм сама с мислите си. Винаги съм казвала, че обичам да запечатвам нетрайните неща и да ги пиша, още повече, че не претендирам за художествена стойност на нещата си, защото те нямат такава, а по-скоро претенциите ми са относно споделеността на мислите и терзанията ми.

Ето още едно от нещата, които ме терзаят и притесняват. Темата отново са мъжете и жените и отношенията между тях.

            Днес ми се обади един приятел, който напоследък ми е станал много повече колега, отколкото приятел – отношенията ни са делови и от време на време идва в офиса, за да пием кафе и да споделим мислите си, защото в град като моя е трудно да намериш някой, с когото да си говориш за неща различни от новите дрехи, новите „мивки” /елегантното обръщение за жените, които стават единствено и само за секс/ или пък за моделите коли, на които някои хора са станали притежатели.

Тази вечер, малко преди да си тръгна от офиса, точно докато подреждах, защото винаги цари хаос, този мой приятел се обади и ме попита дали имам няколко минути, за да се видим. Аз казах, че не е проблем, защото съм с кола, а и срещите, които съм си уредила са в малките часове на нощта, и че е добре дошъл. И той дойде. 

            Държеше се изключително нормално и естествено с тази разлика, че започна да прави едни сексуални предложения, спрямо моята личност, които аз не бях получавала до сега от него. Както вече съм казала много пъти – умея да се правя на тъпа – много по-добре, отколкото на красива, така че направих доста опити да сменя темата и насоката на разговора ни.

            Той ме попита, защо се държа така и аз съответно го попитах същото. Той се усмихна и ме попита дали не се усещам накъде бие, а аз казах че това което усещам като посока не ми харесва и че е по-добре да направим обратен завой. Заговорихме си за сексуалното привличане между приятелите от различни полове. Може ли да има приятелство между мъж и жена и кога се появява сексуалното привличане между тях?

            Дали „проглеждаме” и виждаме съществата от срещуположния пол, тогава когато търсим бряг и нещо сигурно или просто идва един момент, в който не можем да пренебрегнем и да игнорираме сексуалното излъчване на другия? Можем ли да го преодолеем или трябва да го избягваме, или да го приемем като нещо естествено и просто да задоволим естествените си физиологични потребности?

Кои са постъпките в дадената ситуация, които можем да определим като правилни и можем ли да кажем категорично дали секса между приятели е правилен или неправилен?

            Къде свършва приятелството и кога сигналите, които си пускаме стават сексуални такива?

            Оф, аман...понякога е толкова по-лесно да правиш секс с непознат, отколкото с някой, който познаваш от много години...просто защото на сутринта в единия случай не ти пука, а в другия не знаеш какво да кажеш и как да се държиш...

 



Тагове:   доза,


Гласувай:
0



1. anahata - Има начин
24.11.2006 22:13
един мъж, с когото сте в приятелски отношения, да ти пкаже че те харесва и цени и като жена. Но не и безпардонно да заяви с думи или поведение, че вижда в теб сексуален обект.
Мисля, че едно приятелство може да претърпи развитие в посока обич и секс, както и обратното. Но това зависи от много фактори - ценностна система, култура, възпитание. . .
цитирай
2. boyoto - И аз
24.11.2006 22:30
така мисля. Дори и да се е влюбил в теб, а не само да иска да те вкара в леглото си, може даго покаже.
цитирай
3. анонимен - sn
24.11.2006 22:37
за да останат отношенията ви приятелски не трябва да правите секс.Може да си позволите малко да пофлиртувате, за освежаване на връзката ви, но секса определено ще развали отношенията ви след време.
цитирай
4. outfaced - ба, влюбил се ...
24.11.2006 22:40
просто тая вечер нещо са му паднали задръжките и му се приискало и на теб налетял ... или пък просто е бил на принципа - ако мине (ама тва по малко вероятно)
може утре да е размисли вече (по-добре) или да се е отнесъл генерално (пиши го бегало тва приятелство)

всъшност то зависи и ти какво искаш де
цитирай
5. outfaced - еее, смени го под носа ми
24.11.2006 22:44
аз тамън да та питам за предишния аватар, да дадеш линк с по голяма резолюция и ти в някви дарк хави се отнесе ... не ми се връзва нещо
цитирай
6. strianakiev - А мен ме вълнува друго...
24.11.2006 22:45
Къде изчезна снимката на хубавицата и защо се появи тази тъпа Европа...Жена ми не ми глади панталоните защото не смее да включи ютията..Знаете ли защо...Страх е и тя да не заговори за Европа...
цитирай
7. pakostinka - Outfaced, кажи кой точно аватар те интересува и ще ти го метна
24.11.2006 22:51
мисля си, че ще ти допадне ако е този за европа ;)
а към теб strianakiev...какво да ти кажа и аз се страхувам да гладя, ама то е щото забравям ютията, а иначе хубавицата избега - нещо много я подгониха хубостниците ;)
цитирай
8. outfaced - те тоя за европата
24.11.2006 22:57
... моля :)
цитирай
9. outfaced - е ти сега да не си легна с тоя тип ...
24.11.2006 23:07
и да ни заряза тука :-)
цитирай
10. pakostinka - Абе не...
24.11.2006 23:10
чакам да ми отговориш...той ще се появи по-късно...ма само за по един коктейл...кажи кой аватар си си харесал ..а пък аз щях да те питам тебе ако и беше говорил по този начин на някоя мома, какъв щеше да е принципа, който те води - чукаш на всички врати или просто ти се пращи?
цитирай
11. outfaced - ама аз си казах ... за ойропейския ми беше мисълта :)
24.11.2006 23:15
а за това дет питаш ... то каква е разликата ... макар че не мога да говоря от собствен опит ... аз не мога такива неща да правя :-) ... хехе, не , просто не искам да си развалям прителставата с жените и без това не са толкова много ... дет викаш, по лесно е с непознат(а)

иначе по темата имам и едно други мнение, ама за сега ще си трайкам ...
цитирай
12. pakostinka - ми линк не мога да ти пратя - мога да ти го метна
24.11.2006 23:19
на поща, ако ми метнеш мейла като лично съобщение /ако се престрашиш и решиш че няма да злоупотребя ;)/...а това, че такива работи не правиш...айде на някоя друга, където имаш шанс да ти повярва :)...просто мъжката ти природа е такава - какво да правиш? Но си прав - приятелствата между мъже и жени са рядкост, наистина...
И моля те, не си трайкай...не е в природата ти..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1951896
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170